طرز تهیه قهوه + ترفندهای مهم دم آوری قهوه
طرز تهیه قهوه به شیوههای زیادی امکانپذیر است. اینکه شما تمامی دستورالعملهای خاص در دم آوری قهوه را رعایت نمایید از اهمیت ویژهای برخوردار است.
طعم و مزهی قهوه تا حد زیادی به تجربه شما در دمآوری آن بستگی خواهد داشت. مسلما، طعم قهوهای که در خانه تهیه میکنید با طعم قهوهای که در کافیشاپها تجربه میکنید از زمین تا آسمان فرق دارد.
در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا شما را فوت و فنهای کوزهگری جهت تهیه یک قهوه خوشطعم و باکیفیت آشنا نماییم.
به نکات مهم زیر قبل از تهیه قهوه توجه نمایید
- طرز تهیه قهوه اصول خاصی دارد. با رعایت کردن این قوانین میتوانید یک نوشیدنی گوارا و بینظیر را در منزل خود تهیه کرده و نوشجان نمایید.
- شما با استفاده از سه روش(دستگاه قهوه ساز ، موکاپات و دستگاه فرنچ پرس) میتوانید این نوشیدنی را تهیه نمایید. البته استفاده از هر کدام از این روشها به سلیقه و نیاز عاشقان قهوه، بستگی خواهد داشت.
- نکته مهمی که در طرز تهیه قهوه از اهمیت ویژهای برخوردار بوده، استفاده از ترازو جهت اندازهگیری دقیق مواد است.
- وسایلی نظیر: پیمانه یا قاشق، خطای چشمی جهت اندازهگیری یکسان مواد(آب یا پودر قهوه) ایجاد خواهد کرد. به همین خاطر استفاده از وسیلهای چون ترازو میتواند به طور غیرمستقیم در فرایند تهیه قهوه، نقش مهمی داشته باشد.
- قانون دیگری که در این زمینه وجود داشته، توجه به میزان قهوهی آسیاب شده جهت تهیه این نوشیدنی است.
- جهت تهیه قهوه برای یک فنجان حدود 30 گرم پودر آسیابشده و برای دو فنجان حدود 60 گرم پودر آسیابشده نیاز خواهید داشت. با در نظر گرفتن این نکات میتوانید طعم بینظیر قهوهی خانگی را تجربه کنید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه قهوه کف دار با موکاپات به همراه نکات اساسی
طرز تهیه قهوه و نکات مهمی که هر فردی باید بداند
-
به فروشگاه بروید و دانه های قهوه اصل را تهیه نمایید
اگر سری به فروشگاهها بزنید متوجه تنوع زیاد قهوه خواهید شد که هر کدام از آنها متعلق به یک کشور یا منطقهی خاص هستند. تهیه دانههای قهوه به بودجه و ذائقه شما بستگی خواهد داشت.
در ابتدا باید ببینید که استفاده از کدام مارک تجاری این محصول نیاز شما را تامین خواهد کرد. سپس با در نظر گرفتن تمام موارد میتوانید جهت خرید دانههای قهوه اصل اقدام نمایید. در بازار دو نوع از قهوه(عربیکا و روبوستا) وجود داشته که البته تهیه هر کدام از آنها به بودجه و نیاز فرد بستگی دارد.
-
نگهداری اصولی از دانه های قهوه میتواند در تهیه قهوه نقش مهمی داشته باشد
یکی از مهمترین مواردی که میتواند در طعم قهوه تاثیر بگذارد، نگهداری اصولی از دانههای قهوه است. به طور کلی دانههای قهوه نباید در مکانهای سرد و خنک نظیر: یخچال، نگهداری شوند.
در غیر اینصورت رطوبت یا بوی نامطبوع یخچال، جذب بافت آنها خواهد شد. جهت نگهداری از دانههای قهوه بهتر است که از ظروف شیشهای در دار یا ظروف سرامیکی استفاده نمایید.
بهترین روش جهت نگهداری از دانههای قهوه این است که به میزان موردنیاز، آنها را آسیاب کرده و در یک ظرف دربسته نگهداری نمایید.
-
از دستگاه مخصوص آسیاب کردن قبل از تهیه قهوه استفاده نمایید
یکی از مهمترین راز و رمزهای افراد کاربلد در طرز تهیه قهوه این است که دانهها را درست قبل از آمادهسازی این نوشیدنی، آسیاب میکنند. زیرا دانههای قهوه آسیابشده، طعم و مزهی خود را بعد از گذشت 30 دقیقه از دست خواهند داد.
اینکه میزان پودر شدن دانههای قهوه چقدر باشد یا چقدر زمان جهت آسیاب کردن آنها لازم است از مهمترین مواردی بوده که باید مورد توجه قرار گیرند.
آسیاب کردن درشت دانهها باعث میشود که قهوه طعم اصلی خود را از دست دهد. ریز کردن زیاد دانهها باعث تلخی بیش از حد قهوه میشود. دانههای قهوه باید به میزان متوسط آسیاب شوند تا نوشیدنی، طعم و مزهی اصلی خود را حفظ کند.
-
راز اصلی در تهیه قهوه باکیفیت، استفاده از آب تصفیه شده است
استفاده از آب تصفیهشده از مهمترین نکاتی بوده که باید در طرز تهیه قهوه باکیفیت مورد توجه قرار گیرد. اکثر عاشقان قهوه نسبت به این موضوع توجه چندانی ندارند.
تاثیر آن را هم میتوان در طعم بد قهوه تجربه کرد. به هیچ عنوان جهت تهیهی قهوه از آب شیر کلردار استفاده نکنید. استفاده از آب تصفیهشده بهترین گزینه پیشنهادی در فرایند دمآوری یک فنجان قهوهی خوشطعم و گوارا به شمار میرود.
-
از فیلترهای باکیفیت در تهیه قهوه استفاده نمایید
فیلترها نقش بسیار مهمی در کیفیت قهوه خواهند داشت. برخی از فیلترهای کاغذی بیکیفیت موجود در بازار در طعم بسیار بد این نوشیدنی تاثیر منفی میگذارند.
اگر قصد خرید فیلترهای کاغذی را دارید، بهتر است که فیلترهای سفید شده با اکسیژن یا فیلترهای فاقد دیوکسین را جهت تهیهی قهوه خریداری نمایید.
-
میزان مشخص شده مواد اولیه جهت تهیه قهوه را مدنظر قرار دهید
یکی از نکات دیگری که در تهیهی قهوه تاثیرگذار بوده، توجه به میزان مشخصشده مواداولیه است. اگر به میزان مشخصشده مواداولیه جهت تهیه قهوه توجه نکنید، طعم تلخ و بیمزهی این نوشیدنی را تجربه خواهید کرد.
به طور کلی، برای یک لیوان متوسط 2 قاشق غذاخوری و برای یک لیوان بزرگ 3 قاشق غذاخوری پودر قهوه نیاز است.
-
درجه حرارت آب به هنگام تهیه قهوه از نکات مهمی بوده که باید در نظر گرفت
درجه حرارت آب از مهمترین نکاتی بوده که به هنگام تهیه قهوه باید مدنظر قرار داد. این نکته جزو مواردی بوده که عاشقان قهوه باید بدانند.
بهترین درجه حرارت جهت دم آوری قهوه بازهی بین 91 تا 96 درجه سانتیگراد درنظر گرفته شده است. درجه حرارت بالاتر و پایینتر از این اعداد میتواند طعم قهوه را بسیار نامطلوب سازد.
-
نظافت دستگاه قهوه ساز را فراموش نکنید
یکی از موارد مهمی که اکثر افراد نسبت به آن بیتوجه هستند، عدم تمیزکاری به موقع دستگاه بعد از تهیه قهوه است.
باقی ماندن قهوهی قدیمی داخل دستگاه به مدت طولانی در طعم و مزهی قهوهی دیگری که تمایل به تهیه آن را دارید، تاثیر منفی میگذارد. به همین خاطر توصیه شده بعد از هر بار استفاده از دستگاه قهوه ساز آن را به خوبی شسته و تمیز نمایید.
نتیجهگیری
طرز تهیه قهوه کاری آسان بوده و میتوانید به راحتی این نوشیدنی خوشطعم را در منزل خود سرو و نوشجان نمایید.
در واقع، یکسری نکات در زمینه تهیه قهوه وجود داشته که با رعایت آنها میتوانید طعم واقعی این نوشیدنی را تجربه کنید. این مقاله از این رو تهیه شده تا شما را با راز و رمزهای مهم جهت تهیه یک فنجان قهوهی خوشطعم آشنا نماییم.
مشاهده نسخه pdf مقاله: طرز تهیه قهوه + ترفندهای مهم دم آوری قهوه
پیشنهادهایی برای شما
محصولات پیشنهادی این مقالهمشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا