ترین های جهانسبک زندگی

25 میوه مرگبار که ممکن است ندانید

شاید تعجب کنید که بدانید میوه های سمی در سرتاسر جهان وجود دارند، اگرچه خوردن آنها می تواند عواقب بدی مانند استفراغ، توهم و حتی مرگ داشته باشد!

قبل از اینکه دفعه بعد چیزی غیرعادی یا ناشناخته را گاز بگیرید، مطمئن شوید که برای مصرف بی خطر است.

در اینجا 25 نمونه از میوه های بالقوه کشنده که ممکن است ندانید آورده شده است.

  • گیاه مار سفید (Eupatorium rugosum)

White Snakeroot Eupatorium rugosum

مار سفید (Eupatorium rugosum) گیاهی مرموز و بالقوه کشنده است که از جنگل های شرق ایالات متحده می آید.

علیرغم ظاهر غیرمعمولش، این گیاه سمی است، هم برگ و هم ریشه آن حاوی ماده خطرناکی به نام ترمتول است.

مصرف حتی مقدار کمی از مار سفید می تواند منجر به بیماری به نام “بیماری شیر” شود که با علائمی مانند استفراغ، لرزش و ضعف مشخص می شود. در موارد شدید، بیماری شیر حتی می تواند کشنده باشد.

اما این گیاه چگونه نام شوم خود را به دست آورد؟ برخی می گویند که بومیان آمریکا از مار سفید برای درمان مارگزیدگی استفاده می کردند، اگرچه این یک افسانه خطرناک است. مار سفید هم برای انسان و هم برای حیوانات سمی است و باید به هر قیمتی از آن اجتناب کرد.

  • گیاه شوکران آبی (Cicuta spp.)

Water Hemlock Cicuta spp

شوکران آبی (Cicuta spp.) گیاهی چشمگیر و بالقوه کشنده است که در مناطق مرطوب و باتلاقی در سراسر آمریکای شمالی و اروپا یافت می شود.

با گل‌های سفید و چتری‌شکل و برگ‌های سبز توری، جای تعجب نیست که مردم به این گیاه جلب شوند. اما مراقب باشید، با وجود ظاهر جذاب، شوکران آبی یکی از سمی ترین گیاهان در آمریکای شمالی است.

این گیاه شهرت سمی خود را از سیکوتوکسین های موجود در ریشه و برگ های آن می گیرد. مصرف حتی مقدار کمی شوکران می تواند منجر به علائمی مانند استفراغ، تشنج و مرگ در عرض چند ساعت شود. بله!

اما فقط انسان ها نیستند که باید مراقب شوکران آبی باشند. این گیاه برای دام ها نیز خطرناک است که ممکن است آن را با سایر گیاهان بی خطر اشتباه گرفته و مصرف کنند.

اگر مشکوک هستید که شما یا کسی که می شناسید (یا حتی یک دوست پشمالو) ممکن است شوکران آب خورده باشد، مهم است که فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

  • درخت چتر، شفلرا (Schefflera spp.)

UmbrellaTree Schefflera spp

درخت چتر (Schefflera spp.) یک گیاه استوایی است که به خاطر برگ های متمایز و چتری شکل و گل های رنگارنگ و عجیب و غریبش معروف است.

این گیاه که در جنگل های بارانی و مناطق گرمسیری در سراسر جهان یافت می شود، انتخاب محبوبی برای باغ های داخلی و خارجی است. اما مراقب باشید، درخت چتر با وجود زیبایی اش، راز تاریکی دارد.

می بینید که دانه های درخت چتر حاوی سمومی هستند که در صورت مصرف می توانند باعث استفراغ و اسهال شوند.

و در حالی که ممکن است خوردن این دانه ها وسوسه انگیز باشد (آنها شبیه دانه های کوچک و براق هستند)، بهتر است در مقابل وسوسه مقاومت کنید و فاصله خود را حفظ کنید.

  • برگ گوجه فرنگی

Elderberries Sambucus spp

گوجه فرنگی در بسیاری از غذاهای سرتاسر جهان یک ماده اصلی است و میوه قرمز روشن آن جزء محبوب سالادها، سس ها و غیره است. اما آیا می دانستید که برگ های گیاه گوجه فرنگی سمی هستند؟

درست است، در حالی که میوه گیاه گوجه فرنگی برای خوردن کاملا بی خطر است، برگ ها حاوی سمومی هستند که در صورت بلعیدن می توانند باعث استفراغ و اسهال شوند.

بنابراین، اگرچه ممکن است استفاده از برگ ها به عنوان چاشنی یا اضافه کردن آنها به سالاد بعدی وسوسه انگیز باشد، اما بهتر است از مصرف آنها خودداری کنید.

  • گیاه تنباکو (Nicotiana spp.)

Tobacco plant

گیاه تنباکو (Nicotiana spp.) گیاهی برجسته و نمادین است که به خاطر گل های بزرگ و معطر و برگ های بلند و باریکش معروف است.

اما این گیاه فقط به خاطر ظاهر خوبش معروف نیست، بلکه منبع ماده اعتیادآور نیکوتین است که در سیگار، محصولات تنباکو و سیگارهای الکترونیکی یافت می‌شود.

در حالی که نیکوتین موجود در محصولات تنباکو می تواند برای سلامتی شما بسیار اعتیاد آور و مضر باشد، برگ های خود گیاه تنباکو نیز سمی هستند. خوردن برگ های خام می تواند علائمی مانند استفراغ، سرگیجه و مرگ را در مقادیر زیاد ایجاد کند.

  • درخت استریکنین (Strychnos spp.)

Strychnine Tree

درخت استریکنین (Strychnos spp.) یک گیاه مرموز و بالقوه کشنده است که بومی مناطق گرمسیری آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی است.

این گیاه به خاطر دانه های براق و سیاه رنگش که حاوی ترکیبی سمی به نام استریکنین است، معروف است.

استریکنین یک سم قوی است که در صورت مصرف می تواند علائمی مانند استفراغ، تشنج و مرگ را ایجاد کند.

در طول تاریخ به عنوان یک آفت کش و به عنوان وسیله ای برای کشتن آفات و شکارچیان استفاده شده است. با این حال، برای انسان و حیوانات نیز بسیار سمی است و باید با احتیاط رفتار شود.

درخت استریکنین علیرغم شهرت مرگبارش به دلیل خواص دارویی آن نیز شناخته شده است. در طب سنتی از دانه های این گیاه برای درمان انواع بیماری ها از جمله مارگزیدگی و مشکلات تنفسی استفاده می شده است.

با این حال، مهم است که هنگام استفاده از هر گیاهی احتیاط کنید، زیرا دوز یا روش تهیه اشتباه می تواند خطرناک باشد.

  • گیاه دانه تسبیح (Abrus precatorius)

Rosary Pea Abrus precatorius

دانه تسبیح (Abrus precatorius) گیاهی زیبا و عجیب و غریب است که بومی مناطق گرمسیری آسیا و آفریقا است.

این گیاه به خاطر تاک های بلند و باریک و دانه های قرمز روشنش که اغلب در جواهرات و تزئینات استفاده می شود، شناخته شده است.

اما مراقب باشید، دانه‌های آن علی‌رغم زیبایی‌شان حاوی سمومی هستند که در صورت مصرف می‌توانند باعث استفراغ، اسهال و تشنج شوند.

دانه ها به ویژه خطرناک هستند زیرا کوچک هستند و به راحتی بلعیده می شوند و می توان آنها را با دانه های دیگر و ایمن اشتباه گرفت.

  • خرزهره (خرزهره نریم)

Oleander Nerium oleander

خرزهره (Nerium oleander) گیاهی خیره کننده و عجیب و غریب است که بومی منطقه مدیترانه است.

این گیاه به خاطر گل های صورتی، سفید یا قرمز و برگ های سبز براقش معروف است.

اما مراقب باشید، خرزهره علیرغم زیبایی که دارد یک گیاه سمی است که در صورت بلعیدن می تواند مضر باشد.

تمام قسمت‌های گیاه خرزهره حاوی سمومی است که در صورت مصرف می‌تواند علائمی مانند استفراغ، اسهال و مشکلات قلبی ایجاد کند. در مقادیر زیاد، سموم موجود در خرزهره می تواند کشنده باشد.

  • جوز هندی (Myristica fragrans)

Nutmeg Myristica fragrans

جوز هندی (Myristica fragrans) ادویه ای است که بومی مناطق گرمسیری آسیا است.

به خاطر طعم گرم، شیرین و کمی تندش معروف است که اغلب در محصولات پخته شده، غذاهای خوش طعم و نوشیدنی ها استفاده می شود.

اما آیا می دانستید که جوز هندی در مقادیر زیاد نیز می تواند سمی باشد؟

ماده موثر موجود در جوز هندی به نام میریستسین در صورت مصرف زیاد می تواند علائمی مانند توهم، سرگیجه و حالت تهوع ایجاد کند.

در حالی که بعید است که کمی جوز هندی در پای کدو تنبل یا تخم مرغ بپاشید، اما مصرف مقادیر زیاد جوز هندی می تواند خطرناک باشد.

بنابراین، دفعه بعد که از جوز هندی در آشپزی خود استفاده می کنید، حتماً از آن در حد اعتدال استفاده کنید.

مقدار کمی از این ادویه گرم و خوش طعم می تواند کمک زیادی به شما کند، و بهتر است از مصرف مقادیر زیاد برای ایمن ماندن خودداری کنید.

  • درخت منچینیل، خطرناک‌ترین درخت جهان! (Hippomane mancinella)

Manchineel Hippomane mancinella

(Hippomane mancinella) درختی سمی و بالقوه کشنده است که بومی مناطق گرمسیری قاره آمریکا است.

این درخت به خاطر سیب های کوچک و سبز رنگ و برگ های براق و سبزش معروف است.

اما مراقب باشید، علیرغم ظاهر بی‌گناهش، منچینیل یکی از سمی‌ترین گیاهان در جهان است.

تمام قسمت های درخت منچینیل حاوی سمومی است که در صورت بلعیدن می تواند علائمی مانند تاول، استفراغ و اسهال ایجاد کند.

شیره درخت نیز بسیار سمی است و در صورت تماس با پوست می تواند باعث تحریک شدید پوست و ایجاد تاول شود. در موارد شدید، خوردن منچینیل می تواند کشنده باشد.

  • درخت لابورنوم (Laburnum spp.)

Laburnum Laburnum spp

لابورنوم (Laburnum spp.) یک درخت زینتی زیبا است که بومی اروپاست.

به خاطر گل های زرد روشن و دانه های بلند و باریکش که مانند گردنبندهای ظریف از شاخه ها آویزان هستند، معروف است.

اما مراقب باشید، علیرغم ظاهر جذابش، لابورنوم گیاهی سمی است که در صورت بلعیدن می تواند مضر باشد.

تمام قسمت های درخت لابورنوم حاوی سمومی است که در صورت بلعیدن می تواند علائمی مانند استفراغ، اسهال و رعشه ایجاد کند.

دانه ها به ویژه خطرناک هستند، زیرا به راحتی می توان آنها را با دانه های دیگر و ایمن اشتباه گرفت. در موارد شدید، خوردن لابورنوم می تواند کشنده باشد.

  • درخت جاتروفا کارکس (Jatropha Curcas)

Jatropha Curcas Purge nut

Jatropha curcas، همچنین به عنوان مهره پاکسازی شناخته می شود، یک گیاه شگفت انگیز و عجیب و غریب است که بومی مناطق گرمسیری قاره آمریکا است.

به خاطر دانه های متمایز و قرمز نارنجی و برگ های براق و سبزش معروف است.

اما مراقب باشید، جاتروفا کورکاس با وجود ظاهر جذابش یک گیاه سمی است که در صورت بلعیدن می تواند مضر باشد.

تمام قسمت‌های گیاه جاتروفا کورکاس حاوی سمومی است که در صورت مصرف می‌تواند علائمی مانند استفراغ، اسهال و لرزش ایجاد کند.

دانه ها به ویژه خطرناک هستند، زیرا به راحتی می توان آنها را با دانه های دیگر و ایمن اشتباه گرفت. در موارد شدید، مصرف جاتروفا کورکا می تواند کشنده باشد.

  • درخت هاگپلوم (Spondias mombin)

Hogplum Spondias mombin

هوگپلوم (Spondias mombin) یک درخت میوه گرمسیری است که بومی قاره آمریکا است.

به خاطر میوه های زرد یا نارنجی روشن و برگ های براق و سبز رنگش معروف است.

با این حال، گراز با وجود ظاهر جذابش، گیاهی سمی است که در صورت بلعیدن می تواند مضر باشد.

دانه ها و میوه نارس درخت گراز حاوی سمومی است که در صورت بلعیدن می تواند علائمی مانند استفراغ، اسهال و رعشه ایجاد کند. در موارد شدید، مصرف آلو می تواند کشنده باشد.

  • آجیل جینکو

Ginkgo nuts

آجیل جینکو دانه های درخت جینکو (Ginkgo biloba) است، درختی که بومی چین است و به خاطر برگ های متمایز و بادبزن شکل و توانایی آن برای زنده ماندن در محیط های خشن شناخته شده است.

آجیل جینکو طعمی خامه ای و آجیلی دارد و اغلب در آشپزی به خصوص در غذاهای چینی و ژاپنی استفاده می شود.

اما مراقب باشید، با وجود طعم لذیذشان، آجیل جینکو در صورت مصرف زیاد می تواند سمی باشد.

دانه ها حاوی سمومی هستند که در صورت مصرف می توانند علائمی مانند استفراغ، اسهال و رعشه ایجاد کنند.

در موارد شدید، مصرف آجیل جینکو می تواند کشنده باشد.

  • گیاه ساعت چهار یا گل ساعتی (Mirabilis spp.)

Four Oclock Plant Mirabilis spp

گیاه چهار ساعته (Mirabilis spp.) یک گیاه رنگارنگ و عجیب و غریب است که بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری قاره آمریکا است.

این گل به خاطر گل های روشن و معطرش که در اواخر بعد از ظهر و عصر شکوفا می شوند، شناخته شده است، به همین دلیل نام آن را به خود اختصاص داده اند.

گیاه ساعت چهار ممکن است جذاب به نظر برسد، اما در واقع یک گیاه سمی است که در صورت بلعیدن می تواند مضر باشد.

تمام قسمت های گیاه ساعت چهار حاوی سمومی است که در صورت بلعیدن می تواند علائمی مانند استفراغ، اسهال و لرزش ایجاد کند.

دانه ها به ویژه خطرناک هستند، زیرا به راحتی می توان آنها را با دانه های دیگر و ایمن اشتباه گرفت. در موارد شدید، خوردن ساعت چهار می تواند کشنده باشد.

  • سنجد (Sambucus spp.)

Elderberries Sambucus spp

سنجد (Sambucus spp.) نوعی توت است که بومی مناطق معتدل نیمکره شمالی است.

آنها به خاطر رنگ تیره، سیاه مایل به ارغوانی و طعم شیرین و کمی ترش خود که اغلب در پای، مربا و شربت استفاده می شود، شناخته شده اند.

اما مراقب باشید، در حالی که سنجد هنگام پختن برای خوردن بی خطر است، توت های خام و سایر قسمت های گیاه سنجد مانند برگ ها و ساقه ها حاوی سمومی هستند که در صورت مصرف می توانند علائمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال ایجاد کنند. در موارد نادر، مصرف سنجد خام نیز می تواند باعث واکنش آلرژیک شدید شود.

  • گیاه فیسالیس قرمز یا فانوس چینی (Physalis alkekengi)

Chinese Lantern Plant

گیاه فانوس چینی (Physalis alkekengi) یک گیاه رنگارنگ و عجیب و غریب است که بومی آسیا و اروپا است.

به خاطر فانوس های کاغذی و نارنجی روشنش که میوه ها و گل های ظریف و سفیدش را در بر می گیرد، معروف است.

گیاه فانوس چینی با وجود ظاهر جذابش، گیاهی سمی است که در صورت بلعیدن می تواند مضر باشد.

تمام قسمت های گیاه فانوس چینی حاوی سمومی است که در صورت بلعیدن می تواند علائمی مانند استفراغ، اسهال و لرزش ایجاد کند.

دانه ها به ویژه خطرناک هستند، زیرا به راحتی می توان آنها را با دانه های دیگر و ایمن اشتباه گرفت. در موارد شدید، بلعیدن فانوس چینی می تواند کشنده باشد.

  • گیاه چایا یا اسفناج درختی مکزیکی (Cnidoscolus chayamansa)

Cnidoscolus chayamansa

چایا (Cnidoscolus chayamansa) گیاهی استوایی است که بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است.

این گیاه به خاطر برگ های بزرگ و براق و ساقه ضخیم و چوبی اش که اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای انواع بیماری ها استفاده می شود، شناخته شده است.

با این حال، چایا یک گیاه سمی است که در صورت بلعیدن می تواند مضر باشد.

تمام قسمت‌های گیاه چایا حاوی سمومی است که در صورت مصرف می‌تواند علائمی مانند استفراغ، اسهال و رعشه ایجاد کند.

سموم موجود در چایا به‌ویژه خطرناک هستند زیرا با پختن یا جوشاندن از بین نمی‌روند و قبل از اینکه گیاه برای خوردن بی‌خطر باشد باید با دقت حذف شوند.

  • درخت خودکشی (Cerbera Odollam)

Cerbera Odollam

Cerbera odollam که به درخت خودکشی نیز معروف است، گیاهی استوایی است که بومی هند و آسیای جنوب شرقی است.

به خاطر میوه های کوچک و زرد رنگ و برگ های بزرگ و براقش معروف است.

اما مراقب باشید زیرا علیرغم ظاهر بی‌گناهش، cerbera odollam گیاهی سمی است.

تمام قسمت های گیاه سربرا اودولام حاوی سمومی است که در صورت بلعیدن می تواند علائمی مانند استفراغ، اسهال و لرزش ایجاد کند.

در مقادیر زیاد، سموم موجود در cerbera odollam می تواند کشنده باشد.

  • پوسته بادام هندی

Cashew Nut Shells

پوسته بادام هندی پوشش بیرونی بادام هندی است، آجیلی که بومی برزیل است و به خاطر فرم متمایز و کلیوی شکل و بافت شیرین و کمی تردش معروف است.

پوست بادام هندی اغلب دور انداخته می شود یا به عنوان سوخت استفاده می شود، زیرا حاوی روغنی است که می تواند پوست و مجاری تنفسی را تحریک کند.

اما آیا می دانستید که پوست بادام هندی در صورت مصرف سمی است؟

روغنی که در پوسته ها یافت می شود حاوی سمومی است که در صورت بلعیدن می تواند علائمی مانند استفراغ، اسهال و لرزش را ایجاد کند.

در موارد شدید، مصرف پوست بادام هندی می تواند کشنده باشد.

  • دانه سیب

Apple Seeds

دانه‌های سیب دانه‌های کوچک و سختی هستند که در داخل سیب یافت می‌شوند، میوه‌ای که بومی آسیای مرکزی است و به خاطر طعم آبدار، شیرین و بافت ترد و تردش معروف است.

دانه های سیب اغلب هنگام خوردن سیب دور ریخته می شوند یا تف می کنند، زیرا طعم تلخی دارند و چندان خوش طعم نیستند.

اما آیا می دانستید که دانه های سیب در صورت مصرف زیاد سمی هستند؟

دانه‌های سیب حاوی مقدار کمی ترکیب سمی به نام آمیگدالین است که در تماس با آنزیم‌های گوارشی می‌تواند سیانید را آزاد کند. در مقادیر زیاد، سیانید می تواند کشنده باشد.

  • سیب آکی (Blighia sapida)

Akee Blighia sapida

آکی (Blighia sapida) یک میوه استوایی است که بومی غرب آفریقا است و به دلیل شکل متمایز و گلابی شکل و گوشت نرم و خامه‌ای آن شناخته شده است.

آکی طعم کمی آجیلی دارد و اغلب در آشپزی به ویژه در غذاهای آفریقای غربی و کارائیب استفاده می شود.

اما مراقب باشید، در حالی که آکی وقتی کاملاً رسیده و پخته شده برای خوردن آن بی خطر است، میوه نارس و دانه های گیاه آکی حاوی سمومی هستند که در صورت بلعیدن می توانند علائمی مانند استفراغ، اسهال و رعشه ایجاد کنند.

در موارد شدید، مصرف آکی نارس می تواند کشنده باشد.

  • میوه نان آفریقایی (Treculia Africana)

African Breadfruit Treculia Africana

میوه نان آفریقایی (Treculia Africana) یک میوه استوایی است که بومی غرب و مرکز آفریقا است و به دلیل شکل بزرگ و کروی شکل و گوشت نرم و نشاسته ای آن شناخته شده است.

میوه نان آفریقایی طعم کمی شیرین و آجیلی دارد و اغلب در آشپزی به ویژه در غذاهای آفریقای غربی و مرکزی استفاده می شود.

در حالی که میوه نان آفریقایی وقتی کاملاً رسیده و پخته شده برای خوردن بی خطر است، میوه نارس و دانه‌های درخت نان‌ آفریقایی حاوی سمومی است که در صورت بلعیدن می‌تواند علائمی مانند استفراغ، اسهال و رعشه ایجاد کند.

در موارد شدید، مصرف میوه نان آفریقایی نارس می تواند کشنده باشد.

  • گیمپی گیمپی (Dendrocnide spp.)

Gympie gympie

Gympie-gympie (Dendrocnide spp.) یک گیاه استوایی است که بومی استرالیا است و به خاطر برگ های بزرگ و براق و گل های کوچک و نامشخصش شناخته شده است.

Gympie-gympie ممکن است بی ادعا به نظر برسد، اما گیاهی سمی است که در صورت لمس می تواند مضر باشد.

برگ و ساقه گیاه گیمپی-گیمپی حاوی سمومی است که در صورت لمس می تواند باعث درد شدید و تحریک پوست شود.

در موارد شدید، تماس با گیمپی-گیمپی می تواند کشنده باشد.

  • میوه دوریان (Durio spp.)

Durian

دوریان (Durio spp.) یک میوه استوایی است که بومی آسیای جنوب شرقی است و به دلیل ظاهر متمایز و سیخ دار و گوشت غنی و خامه ای آن شناخته شده است.

دوریان دارای رایحه ای قوی و تند است که برخی افراد آن را ناخوشایند می دانند، اما بسیاری دیگر آن را غیرقابل مقاومت می دانند و آن را ترکیبی از طعم های شیرین و خوش طعم توصیف می کنند.

خوردن دوریان زمانی که کاملا رسیده باشد بی خطر است، اما میوه نارس و دانه های درخت دوریان حاوی سمومی هستند که در صورت مصرف می توانند علائمی مانند استفراغ، اسهال و رعشه ایجاد کنند.

در موارد شدید، مصرف دوریان نارس می تواند کشنده باشد.

برای تکمیل مقاله نظرات ارزشمند خود را برای ما ارسال کنید، سپاسگزاریم.

 

منبع
list25

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا