خانه داری

طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات مثل خود ایتالیایی‌ها

موکاپات در واقع دستگاه قهوه سازی می باشد که از دیرباز تا کنون مورد استفاده قرار می گرفته است. این مورد در سال های اخیر کمتر در معرض توجه افراد بوده اما چندی است که استفاده از آن مجدد رایج شده است.بسیاری از افراد تصور می نمایند که موکاپات همان اسپرسو ساز می باشد اما در عمل بدین شکل نیست.

در واقع این دستگاه به کمک فشار آب داغ، موجب می شود تا قهوه شما دم بیاید. در این مقاله قصد داریم تا هر آنچه که باید در خصوص دم نمودن قهوه با این دستگاه را بدانید، بیان داریم.

موکاپات چیست

  • موکاپات در واقع ابزاری است که از آن برای دم نمودن قهوه استفاده می شود. این ابزار در قدیم بسیار مورد استفاده قرار می گرفت.
  • از لحاظ ظاهری موکاپات بسیار شبیه به قوری است. گفته می شود که قدمت استفاده از آن بیش از 1 قرن می باشد.
  • باید توجه داشته باشید، قهوه ای که در موکاپات تهیه می گردد با نام موکا شناخته می شود.
  • موکاپات یک قوری بسیار بزرگ می باشد که بسیاری آن را پارچ می دانند. از لحاظ جنسی نیز اغلب از فلز ساخته می شود که دما را به خوبی منتقل نماید.
  • قهوه ای که در این وسیله تولید می شود بسیار غلیظ است. لذا افرادی که به قهوه های غلیظ علاقه دارند اغلب از این مورد بهره می برند.
  • باید در نظر داشت که دم نمودن قهوه با موکاپات دشوار نیست اما به مهارت خاصی نیاز است.
  • برای اینکه طعم قهوه شما در این قهوه ساز ها خوب باشد، بهتر است تا از قهوه هایی استفاده نمایید که دانه های آنها تیره رنگ تر می باشند.
  • توجه کنید که اگر قهوه در این قوری ها بسیار باقی بماند، طعم و مزه آن به کل تغییر می یابد. لذا به محض دم نمودن قهوه باید آن را از روی حرارت بردارید.

آشنایی با اجزای موکاپات

یک دستگاه موکاپات خوب و کاربردی از بخش های زیر تشکیل شده است:

  • محفظه زیرین که در داخل آن می توان آب قرار داد تا به نقطه جوش برسد.
  • صافی های مخصوص که دانه های قهوه بر روی آنها قرار می گیرد. آب داغ از روی این بخش می گذرد و باعث دم آمدن قهوه می شود.
  • موکاپات همچنین دارای یک مخزن بالایی نیز است که قهوه داخل آن ایجاد می شود.
  • اغلب موکاپات ها دارای درب جداگانه ای هستند که بر روی مخزن بالایی قرار می گیرد و مانع از ریختن قهوه تهیه شده می شود.

طرز استفاده از موکاپات

اگر قرار است تا قهوه را با این ابزار تهیه نمایید لازم است تا موارد زیر را آماده کنید:

  1. دانه های قهوه مخصوص
  2. شکلات تلخ با هر طعم مد نظر
  3. آب سرد
  4. قوری
  5. شکر
  • در گام اول لازم است تا قهوه مناسب تهیه کرده و آنها را آسیاب نمایید. برای آسیاب کردن نیز بسیار مهم است تا درجه را متوسط انتخاب نمایید که دانه ها بسیار آسیاب نشوند. در واقع این موارد به نسبت قهوه اسپرسو باید کمتر آسیاب گردند.
  • پس از آن نیاز است تا مخزن زیرین دستگاه را از بخش پایین سوپاپ با آب پر کنید. توجه داشته باشید که اگر در زمان تهیه قهوه آب از بخش صافی نشت نماید، قهوه شما کیفیت خوبی نخواهد داشت. این مورد طعم قهوه را نیز به صورت کامل تغییر می دهد.
  • در گام بعد صافی مخصوص را از قهوه پر نمایید البته لازم است تا کمی قهوه ها را روی هم فشار دهید تا فضای خالی بین آنها از بین برود. لازم است تا صافی به درستی در مکان خود جفت شود.
  • در این صورت زمانی که آب از آن عبور می نماید، قهوه خوب و غلیظی خواهید داشت. در نظر داشته باشید که اگر مایل هستید تا قهوه شما طعم قوی داشته باشد، بهتر است تا میزان قهوه بیشتری در داخل صافی بریزید.
  • در این مرحله می توانید بخش بالایی موکاپات را نیز جفت نمایید و آن را روی حرارت بگذارید.
  • بهتر است از حرارت کم برای ایجاد قهوه خوب استفاده کنید. اگر حرارت زیاد باشد، طعم قهوه شما به صورت کامل تغییر پیدا می کند.
  • عموما پس از اینکه 5 دقیقه موکاپات را بر روی حرارت قرار دادید، مشاهده خواهید نمود که قهوه خوش طعمی در بخش بالایی دستگاه جمع می شود.  زمانی که آب موجود در دستگاه به اتمام رسید، می توانید آن را خاموش کنید.
  • برای تهیه یک قهوه خوب باید از شکر کافی نیز استفاده کنید. بهترین میزان شکر، 1 قاشق چای خوری به ازای یک فنجان قهوه خوری است. البته این مورد سلیقه ای بوده و با تجربه و مهارت به دست می آید. از لحاظ غلظت، باید در نظر داشته باشید که قهوه شما می بایست همانند کره بادام زمینی هم زده باشد. در این صورت طعم خوبی ایجاد می کند.

نکات مهم

  • برای استفاده از موکاپات، قهوه های تیره گزینه مناسب تری هستند زیرا راحت تر دم می کشند. قهوه موکا به نسبت قهوه های موجود در بازار تلخ تر می باشند.
  • برای استفاده از موکاپات باید بسیار صبور باشید و اجازه دهید تا تمام مراحل به صورت منظم پشت سر هم انجام شوند. بالا بردن حرارت یا زود برداشتن موکا از روی حرارت باعث می شود تا نتوانید از طعم اصلی قهوه خود لذت ببرید.
  • اگر مایلید تا زمان کمتری برای تهیه قهوه موکا صرف نمایید، لازم است تا به جای آب سرد از آب داغ برای پر نمودن مخزن دستگاه بهره ببرید.
  • در نظر داشته باشید که قهوه موکا یک قهوه همه پسند نمی باشد و افراد زیادی به دلیل طعم تلخ آن، به سراغ موکاپات نمی روند. اما این مورد برای افرادی که عاشق طعم های تلخ هستند، عالی است.
  • دستگاه موکاپات قابل حمل است لذا شما می توانید به راحتی آن را به هر مکانی انتقال دهید. حتی در هوای آزاد نیز می توانید از آن بهره ببرید.

جمع بندی

با توجه به مواردی که در بالا بیان شد، تهیه قهوه در موکاپات بسیار آسان است اما نیاز به مهارت و تجربه دارد. با استفاده از نکاتی که در بالا بیان شد، شما می توانید از طعم خوب قهوه در موکاپات لذت ببرید.

مشاهده نسخه pdf مقاله: طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات مثل خود ایتالیایی‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا