خانه داری

8 روش ساده و کاربردی برای کاهش پسماند مواد غذایی

پسماند مواد غذایی و ضررهای آن برای محیط زیست

  • کاهش پسماند مواد غذایی، روش فراگیری است که انجام آن باید از محیط زندگی‌مان آغاز شود.
  • متاسفانه اکثر افراد، مواد غذایی را بیشتر از آن‌چیزی که احتیاج دارند خریداری می‌کنند.
  • شاید بتوان تهیه مواد غذایی به مقدار زیاد و انبار کردن آنها را از لحاظ اقتصادی، توجیه کرد.
  • اما خرید بیش از اندازه مواد غذایی باعث تبدیل شدن آنها به ضایعات خواهد شد. جهت جلوگیری از این مشکل باید یک‌سری نکات را رعایت نمود.
  • به عنوان مثال، هر بار که به فروشگاه می‌روید تنها به اندازه نیاز خود، کالا خریداری نمایید. قبل از هربار رفتن به فروشگاه، در ابتدا مطمئن شوید که مواد غذایی مورد نظر را به طور کامل مصرف نموده‌اید.
  • همواره قبل از خرید، لیست مشخصی از کالاهای مورد نظر را تهیه کنید.
  • بدین صورت می‌توانید به موقع از خریدهای هیجانی جلوگیری نمایید.
  • همین امر منجر به کاهش پسماند مواد غذایی و کمک به حفظ محیط زیست می‌شود.
  • گزارش‌ها حاکی از این است که کاهش ضایعات مواد غذایی در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و همچنین صرفه‌جویی در هزینه‌های مصرفی می‌شود.
  • اگر تک تک ساکنین کره‌ زمین با قوانین بازیافت آشنا باشند از اسراف و اتلاف بیش از حد مواد غذایی جلوگیری خواهد شد. این مقاله از این رو تهیه شده تا شما را با روش‌های کاربردی جهت کاهش ضایعات مواد غذایی آشنا نماید.

آشنایی با روش‌های کاربردی جهت کاهش پسماند مواد غذایی

روش‌های کاربردی زیادی جهت کاهش پسماند مواد غذایی وجود داشته که با آگاهی در مورد آنها می‌توانید قدم موثری در حفظ محیط زیست بردارید.

از الان دست به کار شده و این روش‌های کاربردی را به عادات زندگی خود تبدیل نمایید. مسلما، با پیروی کردن از این اصول می‌توانید هزینه‌های خرید و ضایعات مواد غذایی را در طول سال کاهش دهید.

  • هوشمندانه خرید کردن جهت کاهش پسماند مواد غذایی

یکی از مهمترین روش‌ها جهت کاهش پسماند مواد غذایی این است که یاد بگیرید چگونه خرید کنید.

هوشمندانه خرید کردن باعث خواهد شد تا شما تنها برحسب احساس یا عاطفه از تهیه وسایل غیر ضروری بپرهیزید.

تنها اقدام اصولی این است که از لیست اقلامی که به اتمام رسیده، آگاه باشید و تنها جهت خرید محصولات مورد نیاز، اقدام نمایید.

انجام این روش، هزینه‌های اضافی شما را در طول سال به طرز چشمگیری کاهش خواهد داد.

  • آشنایی با قواعد نگهداری از مواد غذایی

یکی از روش‌های مهم دیگر جهت کاهش پسماند، آشنایی با قواعد نگهداری از مواد غذایی است.

متاسفانه، اکثر افراد در مورد چگونگی نگهداری از مواد غذایی آشنا نبوده و همین امر در فاسد شدن زودهنگام آنها تاثیرگذار خواهد بود.

توصیه ما به شما این است که با قواعد نگهداری اصولی از انواع خوراکی‌ها آشنا باشید تا بتوانید مدت طولانی‌تری از آنها استفاده کنید.

بدین صورت می‌توانید از مضرات پسماندهای مواد غذایی برای محیط‌زیست، جلوگیری نمایید.

  • یادگیری روش‌های اصولی جهت حفظ مواد غذایی

از قواعد مهم جلوگیری از پسماند مواد غذایی این است که با روش‌های مختلف آماده‌سازی، خشک کردن، کنسرو کردن و فریز کردن آشنا باشید.

یادگیری این روش‌ها نه تنها باعث کاهش تولید کربن بلکه در صرفه‌جویی هزینه‌های شما نقش بسیار مهمی خواهد داشت.

انجام بیشتر این روش‌ها، آسان بوده و حتی برای شما سرگرم‌کننده و جالب به نظر می‌رسد.

به عنوان مثال، شما می‌توانید سیب‌های رسیده را کنسرو کرده یا از آنها سس درست کنید.

  • تمیز کردن مرتب یخچال جهت کاهش پسماند مواد غذایی

یکی از مهمترین‌ کارهایی که در زمینه کاهش پسماند مواد غذایی باید انجام دهید، مرتب کردن یخچال است.

با انجام این کار از نگهداری بیش از حد مواد غذایی و فاسد شدن آنها به موقع آگاه خواهید شد.

مواد غذایی را قبل از اتمام تاریخ انقضا، مصرف کرده تا بعدا از دور ریختن حجم زیاد آنها در امان باشید.

همواره مواد غذایی کهنه را جلوتر از مواد غذایی تازه و در دسترس قرار دهید. این امر باعث خواهد شد تا مواد غذایی زودتر از اتمام تاریخ انقضای آنها مصرف شوند.

  • مصرف زود هنگام باقیمانده غذا

باقیمانده‌ی غذاها و چگونگی مصرف به موقع آنها از مهمترین مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرند.

اگر نگاهی به یخچال خود بیندازید، متوجه غذاهایی خواهید شد که از روز قبل باقی مانده‌اند.

بهترین کار جهت جلوگیری از فساد زودهنگام آنها، ریختن آنها در ظرف‌ها دردار و شیشه‌ای است.

این امر باعث مصرف به موقع آنها خواهد شد که می‌تواند در جلوگیری از پسماند مواد غذایی بسیار تاثیرگذار باشد.

  • مصرف کردن زرده تخم‌مرغ و خوردن پوست مواد غذایی

یکی از روش‌های کاربردی جهت کاهش پسماند مواد غذایی این است که پوست مواد غذایی نظیر: میوه، صیفی‌جات و… را کنده و سپس مصرف نمایید.

مصرف پوست میوه و صیفی‌جات به دلیل برخورداری از ویتامین‌ها و مواد معدنی برای سلامت بدن بسیار ضروری است.

امروزه، تصورات اشتباهی در مورد مضرات مصرف زرده تخم‌مرغ به دلیل افزایش کلسترول بدن وجود دارد.

بر طبق تحقیقات به عمل آمده، کلسترول مواد غذایی در افزایش سطح کلسترول بدن، نقش کمی داشته و باور اکثر مردم در زمینه تاثیر زرده تخم‌مرغ در افزایش کلسترول بدن می‌تواند اشتباه باشد.

با پیروی کردن از اصول ذکر شده می‌توانید پسماندهای مواد غذایی خود را تا حد زیادی کاهش دهید.

  • استفاده از فریزر و تاثیر آن در کاهش پسماند مواد غذایی

یکی از موثرترین روش‌های کاربردی جهت کاهش پسماند مواد غذایی، نگهداری خوراکی‌های مختلف در فریزر است.

فریزر از فاسد شدن زودهنگام مواد غذایی جلوگیری کرده و همچنین نقش بسیار مهمی می‌تواند در نگهداری طولانی‌مدت آنها داشته باشد.

شما می‌توانید باقیمانده غذاها، سبزی‌ها و حتی میوه‌ها را فریز کرده و در مواقع لزوم از آنها استفاده نمایید.

  • تهیه کمپوست از مواد غذایی

شما می‌توانید از باقیمانده مواد غذایی غیرقابل مصرف، کمپوست تهیه کرده و از آن جهت رشد گیاهان بهره ببرید.

این روش، جهت جلوگیری از کاهش پسماند مواد غذایی بسیار موثر بوده و از طرفی می‌تواند به حفظ محیط زیست، کمک ویژه‌ای نماید.

البته در نظر داشتن مکان جهت تهیه کمپوست خانگی از جمله موارد مهمی بوده که باید مدنظر قرار گیرد.

کلام نهایی

روش‌های متنوعی جهت کاهش پسماند مواد غذایی وجود داشته که با اجرایی کردن آنها می‌توانید نقش موثرتری در حفظ محیط زیست و کاهش هزینه‌های مصرفی خود داشته باشید.

در این مقاله، سعی بر آن شده تا شما را با شیوه‌های مختلف جهت کاهش ضایعات مواد غذایی در زندگی روزمره آشنا نماییم.

مشاهده نسخه pdf مقاله: 8 روش ساده و کاربردی برای کاهش پسماند مواد غذایی

پیشنهادهایی برای شما

[digi-offers id=15210]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا