طرز تهیه قهوه عربی با قهوه جوش عربی یا دله در خانه
قهوه عربی
- قهوه عربی یکی از نوشیدنیهای مورد علاقه اعراب جنوب ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به شمار میرود.
- امروزه نوشیدن قهوه عربی به دلیل طعم دلنشینی که داشته در میان اکثر مردم رایج است.
- اگر علاقه به نوشیدن این مدل قهوه دارید میتوانید آن را با رعایت چند دستورالعمل ساده در منزل خود درست نمایید.
- هر چند که مزه و طعم این قهوه به پای قهوهی اصیل عربی نخواهد رسید.
- در ابتدا نیاز است که با فوت و فنهای کوزهگری جهت تهیه قهوه عربی آشنا باشید. پس ادامه مقاله را از دست ندهید.
قهوه عربی و شناخت پیشینه آن
- همانطور که از نام قهوه عربی پیداست، پیشینه این قهوه به کشورهای عربی برمیگردد.
- در بسیاری از کشورها نظیر: ایران و ترکیه، این مدل قهوه تهیه و سرو میشود.
- این قهوه بیشتر از اینکه یک نوع نوشیدنی باشد، یک سبک زندگی به شیوه عربی بوده که با قهوههای باکلاس و فانتزی دیگر کشورها تفاوت زیادی دارد.
- طرز تهیه این قهوه در بسیاری از کشورهای عربی متفاوت بوده و حتی در مصر آن را با نام کاناکا میشناسند.
نکات مهم هنگام تهیه قهوه عربی
- شما میتوانید از دانههای قهوه متعلق به مناطق مختلف جهت تهیه استفاده نمایید.
- درجه برشت کردن این قهوه، منطقه به منطقه متفاوت است. به عنوان مثال، شما میتوانید قهوه عربی را روشنبرشت، تیرهبرشت و میانبرشت درست کنید.
- جهت تهیه قهوه عربی نیازی نیست که آن را حتما شیرین کنید. این قهوه را میتوان کمی شیرین یا حتی بدون هیچ شیرینکنندهای سرو نمود.
- در مورد ادویه هم باید گفت که اضافه کردن هل یا ادویههای دیگر به این قهوه، اختیاری است. به عبارتی، قهوه عربی را میتوان بدون ادویه طعمدار یا همراه با آن تهیه و سرو نمود.
با تمام این توضیحات، متوجه شدید که قهوهی عربی در کشورهای عربی به روشهای مختلف تهیه میشود.
به عنوان مثال، این قهوه در کشورهایی نظیر: عربستان، یمن، عراق و امارات به صورت روشنبرشت و در سوریه، اردن، فلسطین و لبنان به صورت تیرهبرشت، سرو میشود.
تفاوت قهوه عربی با قهوه ترکی
- اگر به طور کلی بخواهیم که به این موضوع بپردازیم باید بگوییم که قهوهی عربی تفاوت چندانی با قهوهی ترکی ندارد.
- هر دو مدل این قهوه به صورت سیاهرنگ بوده و در تهیهی آن از قهوههای ریز آسیابشده استفاده میشود.
- تنها تفاوت قابل توجه در تهیه این دو مدل قهوه، اضافه کردن هل یا سایر ادویهها به قهوه عربی است.
- در هر دو مدل قهوه میتوانید از شیرینکنندهها استفاده کنید.
- هیچ اهمیتی هم ندارد جهت تهیه این دو نوشیدنی از چه مدل دانههای قهوه استفاده نمایید.
جهت تهیه قهوه عربی به چه وسایلی نیاز خواهید داشت؟
دستورالعمل تهیه قهوهی عربی، چندان دشوار نیست. با رعایت توصیههایی که در ادامه به شما خواهیم کرد میتوانید این نوشیدنی خوشطعم را برای خود و اطرافیانتان تهیه نمایید. جهت تهیه این نوشیدنی عربی به وسایل زیر نیاز خواهید داشت:
- اجاق گاز
- آسیاب جهت ریز کردن دانههای قهوه (در دستورالعمل تهیه این نوشیدنی آمده است که دانههای قهوه بهتر است قبل از تهیه آسیاب شوند.)
- قهوه جوش عربی یا دله ( دله نوعی قهوهجوش عربی بوده که جهت تهیه قهوه از آن استفاده میشود. ظاهر دله با قهوهجوشهای مدرن تفاوت دارد. بدنه آن به شکل پیاز بوده و کمر باریکی دارد.)
- فنجان پذیرایی مخصوص جهت سرو قهوهی عربی
مواد اولیه لازم جهت تهیه قهوه عربی
- 2 قاشق غذاخوری پودر قهوه آسیاب شده
- 2 فنجان آب
- 2 عدد هل
- یک دوم قاشق چایخوری زنجبیل
- یک چهارم قاشق چایخوری زعفران ریزشده
لازم به ذکر است که مواد اولیه جهت تهیه قهوه عربی برای دو نفر، عنوان شده است.
شما میتوانید جهت تهیه این قهوه، مواد اولیه را با توجه به علاقه خود کم یا زیاد کنید.
قهوه عربی و نحوه تهیه آن با قهوه جوش عربی
-
مرحله اول تهیه قهوه عربی
جهت تهیه قهوه عربی به آبجوش نیاز خواهید داشت.
به هیچ عنوان از آب سرد جهت تهیه این نوشیدنی استفاده نکنید.
2 فنجان آب را داخل دله یا قهوه جوش عربی بریزید.
سپس اجازه دهید که آب به درجه جوش برسد و پس از یک یا دو قل جوش کردن، زیر دله را خاموش کنید.
-
مرحله دوم تهیه قهوه عربی
در این مرحله مقدار مشخص شده هل و زنجبیل را ریز کرده تا به شکل پودر درآید.
البته استفاده از این دو ماده اولیه به سلیقه شما برمیگردد.
بعد از برداشتن دله از روی اجاق به مدت 30 ثانیه صبر کرده و سپس دو قاشق غذاخوری پودر قهوه را به آن اضافه نمایید.
البته به هنگام آسیاب کردن توجه نمایید که دانههای قهوه نباید از حد مشخص شده، ریزتر شوند.
بعد از انجام این کار باید دله یا قهوهجوش را مجددا بر روی شعله گاز قرار داده و اجازه دهید قهوه درون آن به مدت 10 الی 20 دقیقه بجوشد.
هر زمان که فوم تشکیل شده بر روی قهوه را مشاهده کردید، باید شعله را خاموش کنید.
-
مرحله سوم تهیه قهوه عربی
بعد از برداشتن دله از روی شعله گاز اجازه دهید که فوم تشکیل شده بر روی قهوه، فروکش کند.
سپس هل، زعفران و زنجبیل پودر شده را به قهوه اضافه کرده و آن را مجددا بر روی شعله قرار دهید.
پس از رسیدن به مرحله کف کردن، وقت خاموش کردن شعله زیر قهوه جوش است.
-
مرحله چهارم تهیه قهوه عربی
در مرحله آخر نیاز است که بعد از تهنشین شدن قهوه، مایع را از یک صافی رد کرده تا از ورود تفالهها به داخل فنجان جلوگیری شود.
طرز تهیه قهوه عربی به همین راحتی امکانپذیر است. شما میتوانید این نوشیدنی خوشطعم را با خرما، شکلات یا باقلوا نوشجان کنید.
نتیجهگیری نهایی
- قهوهی عربی یکی از نوشیدنیهای محبوب در کشورهای عربی بوده که طرز تهیه آن بسیار آسان است.
- البته مصرف این نوشیدنی در میان هموطنان عرب کشورمان بسیار رواج دارد.
- سرو این نوشیدنی، قاعده و قانون خاصی دارد. اگر شما جهت گرفتن قهوه از دست چپ استفاده کنید، این علامت نشاندهنده بیاحترامی شما به میزبان است.
- یکسری قوانین دیگر هم جهت نوشیدن قهوه عربی وجود داشته که در میان عربزبانان رواج دارد.
- در این مقاله سعی شده تا شما را با سادهترین روش تهیه قهوه عربی در خانه آشنا نماییم.
مشاهده نسخه pdf مقاله: طرز تهیه قهوه عربی با قهوه جوش عربی یا دله در خانه