خانه داری

روش های آسان و کاربردی برای خشک کردن میوه در خانه

خشک کردن میوه به چه دلایلی انجام می‌شود

  • خشک کردن میوه فرایندی است که جهت جلوگیری از خراب شدن آن صورت می‌گیرد.
  • مصرف روزانه 2 تا 3 واحد میوه جهت حفظ سلامتی هر فردی نیاز است. هر میوه‌ای را می‌توان در فصل مناسب خود یافت.
  • اما گاهی اوقات پیش می‌آید که در ماه‌های سرد سال، میوه‌های آبدار و تازه در دسترس نیست.
  • خشک‌کردن میوه، راهی است که شما می‌توانید از فواید آن در فصول سرد سال استفاده نمایید.
  • میوه‌های خشک شده، طعم و ویتامین‌های خود را حفظ کرده و می‌توانند جایگزین میوه‌های تازه به شمار آیند.
  • در طی فرایند خشک شدن، مواد مغذی موجود در میوه‌ها حفظ می‌شود. از میوه‌های خشک می‌توان به عنوان میان‌وعده استفاده نمود.
  • شما می‌توانید بدون صرف هیچ هزینه‌ای، میوه‌های مختلف را در خانه خشک کرده و از طعم آنها نهایت لذت را ببرید.
  • فرایند خشک‌کردن میوه بسیار آسان بوده و می‌توانید جهت انجام این کار از روش‌های مختلف استفاده نمایید.
  • در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با روش‌های مختلف خشک‌کردن میوه در خانه آشنا نماییم.

روش‌های آسان و کم‌هزینه جهت خشک کردن میوه در خانه

  • خشک کردن میوه فرایندی بسیار آسانی داشته که اگر با روش‌های تهیه آن در خانه آشنا باشید دیگر به سراغ میوه‌های خشک بازاری نمی‌روید.
  • با رسیدن فصل پاییز و زمستان دیگر از میوه‌های آبدار و شیرین خبری نیست.
  • این میوه‌ها با شروع فصل پاییز بسیار کمیاب شده و به ندرت در بازار موجود هستند.
  • شما می‌توانید با جمع‌آوری میوه‌های تابستانی و خشک کردن آنها، کار متفاوتی انجام دهید.
  • خشک‌کردن میوه‌ها تنها راهی است که شما می‌توانید از آنها در فصول سرد سال استفاده نمایید.

خشک کردن میوه در فر انجام شود

یکی از رایج‌ترین روش‌ها جهت خشک کردن میوه، استفاده از فر است. جهت انجام این کار باید میوه‌ها را درون فر و در دمای پایین قرار داده تا آب آنها به خوبی تبخیر شود. این مرحله نیازمند انجام گام‌های زیر است:

  • میوه‌های رسیده را به خوبی شسته و قسمت‌های خراب را از آنها جدا کنید. هسته میوه‌ها را جدا کرده و دور بیندازید. سپس میوه‌ها را به یک اندازه برش بزنید.
  • شما می‌توانید جهت خشک کردن میوه‌ها، پوست آن را بگیرید. البته این یک موضوع سلیقه‌ای بوده و بعضی افراد میوه را با پوست خشک می‌کنند.
  • جهت جداسازی راحت پوست میوه‌ها، ابتدا آنها را به مدت نیم ساعت در آب‌جوش انداخته و سپس درون یک ظرف آب‌یخ منتقل نمایید.
  • جهت حفظ ظاهر میوه‌ها، آنها را درون ظرف آب‌لیمو و آب به مدت 10 دقیقه قرار دهید.
  • سپس با یک حوله کاغذی، میوه‌ها را خشک نمایید.
  • سینی فر را با کاغذ مومی پوشانده و فر را در دمای 54 تا 71 درجه سانتی‌گراد تنظیم نمایید.
  • سپس میوه‌ها را در فاصله مشخصی از همدیگر بر روی سینی داخل فر قرار دهید. هر چند وقت یکبار سینی را درون فر چرخانده تا میوه‌ها به خوبی خشک شوند.
  • بعد از اتمام مرحله خشک کردن میوه‌‌ها با فر، آنها را درون یک ظرف پلاستیکی یا شیشه‌ای قرار دهید.
  • البته در ظرف را به مدت 5 روز باز گذاشته تا هرگونه نم و رطوبت از میوه‌ها گرفته شود. اگر فرایند خشک کردن میوه در فضای آزاد انجام شود.
  • جهت خشک کردن میوه در فضای آزاد، یک روز گرم تابستانی را انتخاب نمایید. بهترین دما جهت خشک‌کردن میوه در فضای آزاد 30 درجه سانتی‌گراد است. البته روزهایی را جهت انجام این کار انتخاب نمایید که هوا صاف و آفتابی باشد.
  • استفاده از توری‌های استیل ضدزنگ، پلاستیکی یا فایبرگلاس با روکش تفلون جهت پهن کردن میوه‌ها، ضروری است. البته توجه داشته باشید که توری‌های فلزی گالوانیزه جهت انجام این کار مناسب نیستند.
  • سینی میوه‌ها را بر روی دو آجر که کمی از زمین فاصله داشته باشد، قرار دهید. خشک کردن میوه‌ها در فضای آزاد باید در زیر نور مستقیم خورشید انجام شود.
  • جهت محافظت میوه‌ها در برابر حشرات و پرندگان، روی سینی را کاملا بپوشانید. البته بهتر است که به هنگام شب، سینی را در یک مکان سرپوشیده قرار دهید. زیرا امکان مرطوب شدن میوه‌ها در شب وجود دارد.
  • خشک کردن میوه در هوای آزاد امکان دارد به مدت چند روز طول بکشد. زمانی‌که احساس کردید میوه‌ها ترد و خشک شده‌اند، جهت جمع‌آوری آنها اقدام نمایید.

خشک ‌کردن میوه با استفاده از دستگاه انجام شود

  • درجه دستگاه میوه خشک‌کن را بر روی 57 درجه سانتی‌گراد تنظیم کرده و سپس میوه‌ها را در مکان تعبیه‌شده داخل دستگاه قرار دهید.
  • خشک کردن میوه توسط دستگاه به حجم و ضخامت برش آن بستگی دارد. البته 24 الی 48 ساعت زمان نیاز است که میوه‌ها خشک شوند.
  • جهت جلوگیری از خشک شدن بیش از حد میوه‌ها، بهتر است که هر 6 الی 8 ساعت یکبار آنها را بررسی کنید. زمانی‌که میوه‌ها در حد قابل قبول خشک شدند، می‌توانید جهت جمع‌آوری آنها اقدام نمایید.

روش‌های نگهداری از میوه‌های خشک

مهمترین اقدامی که باید بعد از خشک کردن میوه‌ها انجام دهید، روش‌های نگهداری از آنهاست. جهت نگهداری اصولی از میوه‌های خشک انجام نکات زیر ضروری است:

نگهداری میوه خشک در مکان خشک

  • میوه‌ های خشک را در مکان خنک قرار داده و جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت بهتر است آنها را درون یک ظرف دربسته بگذارید.
  • یخچال، بهترین مکانی است که می‌توانید میوه‌های خشک را داخل آن قرار دهید.
  • با نگهداری اصولی از میوه های خشک به مدت 9 الی 12 ماه می‌توانید آنها را مصرف نمایید.

چگونگی نحوه استفاده از میوه خشک

  • شما می‌توانید میوه های خشک را به روش‌های مختلف استفاده نمایید.
  • به عنوان مثال، برخی از میوه‌های خشک‌شده نظیر: سیب، زردآلو، هلو، آلو و گلابی را در آب گرم خیسانده و مصرف نمایید.
  • البته اکثر افراد تمایل دارند میوه‌های خشک‌شده را به تنهایی در وعده‌های غذایی مختلف مصرف نمایند.

نتیجه‌گیری نهایی

  • خشک کردن میوه، یکی از بهترین روش‌ها جهت حفظ ویتامین‌ها و جلوگیری از فاسد شدن آن، انجام می‌شود.
  • جهت انجام این کار، روش‌های خانگی وجود داشته که با کمک گرفتن از آنها می‌توانید میوه‌ها را خشک نموده و از آنها استفاده نمایید.
  • در این مقاله سعی شده تا به روش‌های آسان خانگی جهت خشک‌کردن میوه‌ها، اشاره شود.

مشاهده نسخه pdf مقاله: روش های آسان و کاربردی برای خشک کردن میوه در خانه

پیشنهادهایی برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا