نکات و راهنمای کامل تکثیر و نگهداری گیاه لیندا در خانه
آشنایی با گیاه لیندا و خصوصیات آن
گیاه لیندا که به نخل دم اسبی مشهور بوده، بومی کشور مکزیک است. نام این گیاه به انگلیسی، Beaucarnea recurvata بوده که دارای اسامی دیگری نظیر: پای فیل یا پافیلی است.
لیندا، گیاهی آپارتمانی بوده که از گونههای مختلف لیندا قرمز و سبز تشکیل شده است. دلیل اینکه لیندا دارای محبوبیت زیادی بوده به خاطر تنه ضخیم آن است که نقش ذخیره آب را برای رشد گیاه فراهم میکند.
ارتفاع این گیاه به 2 متر میرسد و رشد آن بسیار کم است. برگهای این گیاه، کشیده بوده و به صورت آویزان یا فنری روبهروی زمین قرار میگیرد.
نگهداری گیاه لیندا بسیار آسان است. هر چقدر سن لیندا بالاتر میرود بر روی ساقه آن جوانههایی میروید که به دلیل حفظ فرم گیاه باید از بین بروند.
برگهای این گیاه، باریک، کشیده، مقاوم و ضخیم بوده که طول و عرض آنها به ترتیب به 1.8 و 2.5 سانتیمتر میرسند.
به طور کلی زندگی این گیاه به صورت بیابانی بوده و نگهداری از آن بسیار آسان است. با بالاتر رفتن سن این گیاه، زیبایی برگهای آن به شکل مجنون بیشتر نمایان میشود.
در ادامه ما را همراهی کنید تا شما را با راهنمای تکثیر و نگهداری از این گیاه آپارتمانی در خانه بیشتر آشنا نماییم.
پیشنهاد مطالعه: آشنایی با بهترین روشهای خانگی جهت از بین بردن حشرات گلدان
رعایت چه نکاتی جهت نگهداری از گیاه لیندا ضروری است؟
از آنجا که گیاه لیندا، گیاهی بیابانی بوده جهت نگهداری آن در آپارتمان با مشکل چندانی مواجه نخواهید شد.
با کمترین امکانات و تجهیزات میتوان از این گیاه در آپارتمان نگهداری نمود و از زیباییهای آن نهایت لذت را برد.
اگر میخواهید از این گیاه به نحو بسیار مطلوبی در منزل خود نگهداری نمایید، نیازمند رعایت چند نکته مهم هستید که باید به آنها توجه نمایید.
-
نور کافی و مناسب
هر چند که گیاه لیندا، گیاهی بیابانی بوده اما با فراهم کردن نور کافی و مناسب میتوانید به رشد هر چه بیشتر آن کمک نمایید. این گیاه بسیار مقاوم بوده و حتی در سایه هم میتواند به خوبی رشد نماید.
اما اگر میخواهید که لیندا در شرایط مناسبی رشد نماید، بهتر است که آن را در محیط مناسب با نور کافی قرار دهید. قرار دادن این گیاه در مقابل نور خورشید باعث نابودی برگهای گیاه میشود.
به همین دلیل توصیه شده در فصل تابستان گیاه را در مکان مناسب و به دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید.
-
نحوه آبیاری
گیاه لیندا، گیاهی است که در شرایط سخت میتواند مقدار معینی آب را درون خود حفظ نموده و به رشد خود ادامه دهد.
دلیل آن هم به خاطر ساقه گوشتی و متورم گیاه است که به مدت زیادی میتواند آب را درون خود حفظ نماید.
البته آبیاری لیندا به نوع منطقهای که در آن زندگی میکنید، بستگی دارد. معمولا آبیاری این گیاه در مناطق گرم هفتهای یکبار و در مناطق معتدل هر دو هفته، یکبار است.
بهترین زمان جهت آبیاری به موقع این گیاه، مشاهده خاک آن است. اگر خاک گیاه خشک بود، بهترین زمان جهت آب دادن به آن است.
-
خاک مناسب
این مورد بستگی داشته که بخواهید از گیاه لیندا در چه مکانی استفاده نمایید. اگر تمایل به نگهداری از لیندا در فضای باز دارید، بهتر است از خاکهای شنی که به صورت طبیعی غنی بوده استفاده نمایید.
اما جهت نگهداری از این گیاه در فضای آپارتمانی بهتر است که از خاکهای مخصوص کاکتوس و گیاهان گوشتی جهت رشد بهتر استفاده نمایید. این گیاه با خصوصیاتی که داشته در مورد خاک خود، واکنش چندانی نشان نمیدهد.
-
میزان رطوبت و دمای مورد نیاز جهت رشد گیاه
میزان رطوبت جز مهمترین نکاتی است که جهت رشد گیاه لیندا باید مورد بررسی قرار گیرد. اگر این گیاه را در مکانی که به دور از میزان کمی رطوبت بوده قرار دهید، نوک برگهای آن قهوهای شده و طراوت خود را از دست میدهد.
از طرفی، این گیاه به صورت انفرادی رشد کرده و نیازی نیست که جهت رشد در کنار گیاهان دیگر قرار گیرد. از آنجا که این گیاه بسیار مقاوم بوده، توانایی تحمل دمای زیر صفر درجه را دارد. اما بهترین دما جهت رشد بیشتر گیاه لیندا، 7 الی 21 درجه سانتیگراد است.
-
میزان کود مناسب
گیاه لیندا نیازی به کوددهی نداشته، اما جهت رشد بهتر آن توصیه شده که از مقدار مشخصی از کودهای ارگانیک و طبیعی استفاده نمایید.
در صورت استفاده از کودهای شیمیایی بهتر است که مقدار معینی کود را با آب مخلوط کنید. سپس محلول به دست آمده را هر دو هفته یکبار جهت رشد بیشتر به گیاه بدهید.
تکثیر گیاه لیندا
- نحوه تکثیر گیاه لیندا آسان است. شما میتوانید از طریق کاشت بذر آن را تکثیر نمایید. تنها کافی است که از طریق کاشت بذر آن در خاک پیت ماس این کار را انجام دهید.
- سپس آن را در مکانی با درجه دمایی بسیار بالا قرار داده تا شروع به جوانه زدن نماید. بعد از رشد کافی و به اندازه گیاه، آن را به گلدان بزرگتر منتقل نمایید.
- روش دیگری هم جهت تکثیر گیاه لیندا وجود داشته که از طریق جدا کردن پاجوشهای رشد کرده در اطراف آن امکانپذیر است. البته این کار را در فصل بهار انجام دهید، بهتر است.
- پاجوشها را از گیاه اصلی جدا کرده و جهت رشد به گلدان دیگری منتقل نمایید. جهت رشد سریعتر پاجوشها، استفاده از هورمون ریشهزایی بهترین گزینه است.
عوض کردن گلدان لیندا
برای اینکه گیاه لیندا رشد بهتری داشته باشد، بهتر است که هر سال یک مرتبه جهت تعویض گلدان آن اقدام نمایید.
البته این مورد زمانی امکانپذیر است که گیاه شما رشد بسیار مطلوبی داشته باشد. در غیر اینصورت هر دو سال یکبار جهت تعویض گلدان گیاه اقدام نمایید.
جهت تعویض راحتتر گلدان بهتر است که برگهای گیاه را با نخ بسته و سپس درون گلدان قرار داده و به طور کامل، گیاه را آبیاری نمایید.
کلام نهایی
گیاه لیندا، گیاهی بیابانی بوده که جهت استفاده در منزل گزینه بسیار مناسبی است. این گیاه آپارتمانی در هر شرایط محیطی به خوبی رشد کرده و به مراقبت چندانی نیاز ندارد.
نکات مهمی در زمینه نحوه تکثیر و مراقبت از آن وجود داشته که با رعایت آنها میتوانید رشد این گیاه را چندین برابر نمایید.
مشاهده نسخه pdf مقاله: نکات و راهنمای کامل تکثیر و نگهداری گیاه لیندا در خانه
پیشنهادهایی برای شما
محصولات پیشنهادی این مقالهمشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا