خانه داری

بهترین روش های نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی در یخچال

آشنایی با نحوه نگهداری مواد غذایی در یخچال از بروز اسراف و هزینه‌های اضافی جهت خرید مجدد جلوگیری خواهد کرد.

اینکه شما با نحوه نگهداری اصولی میوه، سبزی و لبنیات آشنا باشید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اگر وقت خود را به جای دور ریختن انواع مواد‌غذایی، صرف چگونگی نگهداری از آنها کنید تا دوام بیشتری داشته باشند در بسیاری از هزینه‌های خود صرفه‌جویی خواهید کرد.

نگهداری از مواد غذایی در طبقات مختلف یخچال

نکته مهمی که در زمینه نگهداری از انواع مواد غذایی باید بدانید، توجه به دمای مناسب یخچال است. در این زمینه توصیه شده که دمای یخچال روی 40 درجه فارنهایت یا کمتر تنظیم شود.

زیرا تنظیم مناسب دما باعث تازه و سالم ماندن مواد‌غذایی می‌شود. شما می‌توانید مواد‌غذایی داخل یخچال را به مدت طولانی‌تری نگهداری کنید. البته اگر با شرایط مخصوص نگهداری از انواع مواد‌غذایی در یخچال آشنا باشید.

معمولا در طبقات بالایی یخچال که از سردترین دما برخوردار بوده، جهت نگهداری از مواد غذایی پخته‌شده بسیار مناسب است. موا‌د‌غذایی نظیر: گوشت، مرغ و ماهی باید در ظرف درب بسته و در قسمت خنک یخچال نگهداری شوند.

در صورت نگهداری طولانی‌مدت، قرار دادن آنها در قسمت فریزر یخچال ضروری می‌باشد. مواد‌غذایی نظیر: میوه و… که امکان یخ‌زدگی در آنها بسیار بالاست در قسمت‌های پایین و نزدیک به درب یخچال نگهداری شوند.

قرار دادن تخم‌مرغ، بطری‌های مربوط به آب و آبمیوه در قسمت‌های تعبیه‌شده داخل درب یخچال، بهترین مکان جهت نگهداری از آنها به شمار می‌رود.

استفاده از بهترین ظروف جهت نگهداری انواع مواد غذایی در یخچال و فریزر

ظروفی که جهت نگهداری انواع مواد غذایی باید مورد استفاده قرار گیرند، ظروف در‌ دار هستند. زیرا درب این ظروف به خوبی فیکس شده و اجازه ورود هوا به داخل را نمی‌دهند.

استفاده از ظروف شیشه‌ای درب بسته، بهترین گزینه جهت نگهداری مواد‌ غذایی در یخچال هستند. ظرف‌های پلاستیکی درب بسته هم به دلیل سبک بودن و هم تنوع زیاد آن در بازار، جهت استفاده گزینه مناسبی به شمار می‌روند.

البته در این زمینه به اندازه ظروف جهت نگهداری از مواد‌غذایی توجه نموده و ظروف بزرگ‌تر را برای این کار انتخاب نکنید. زیرا ظروف بزرگ‌تر، فاسد شدن زودهنگام مواد‌غذایی را به همراه خواهد داشت.

استفاده از ظروف سرامیکی به دلیل منافذ بازی که داشته، جهت نگهداری مواد‌غذایی در یخچال به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

نگهداری انواع مواد غذایی در یخچال به مدت طولانی

  • نگهداری از لبنیات در یخچال

لبنیات به دلیل تمام شدن تاریخ‌انقضا باید زود مصرف شوند. به همین دلیل بهتر است که محصولات لبنی را داخل یخچال جلوی دید قرار داده تا آنها را سریع‌تر مصرف نمایید. محصولاتی نظیر: پنیر، ماست، خامه و شیر را داخل بسته‌بندی‌های کارخانه نگهداری نمایید.

اگر آنها را به ظرف دیگر منتقل کردید، حتما دور آن را با یک پلاستیک، محکم بپیچید تا هوا به درون ظرف منتقل نشود. هنگام خرید شیر به دنبال بطری‌های پلاستیکی باشد.

کارتن‌های مقوایی به دلیل رشد باکتری‌ها در نزدیکی دهانه مقوا، بسیار خطرناک بوده و جهت استفاده توصیه نمی‌شوند.

  • نگهداری از مواد غذایی نظیر: گوشت و مرغ در یخچال

بهترین روش جهت نگهداری از مواد غذایی نظیر: گوشت و مرغ پس از خرید، قرار دادن آنها به صورت بسته‌بندی شده در فریزر است. بهترین دما جهت نگهداری از محصولات گوشتی، 18 تا 20 درجه زیر صفر در نظر گرفته شده است.

گوشت پخته شده در یخچال تنها 3 الی 5 روز و در فریزر به مدت چند ماه قابل مصرف خواهد بود. در غیر اینصورت، فاسد شده و جهت مصرف توصیه نمی‌شود.

بسته‌بندی گوشت و مرغ را به نحوی انجام دهید که همان مقدار مشخص جهت آشپزی استفاده شود. زیرا بسته‌بندی‌کردن جدید گوشت، احتمال میکروبی شدن آن را افزایش خواهد داد.

اگر محصولات گوشتی را به صورت بسته‌بندی، خریداری می‌کنید تنها می‌توانید به مدت 5 روز در یخچال نگهداری نمایید. گوشت تازه هم تنها دو روز در یخچال قابل نگهداری است. اطلاعات زیر مربوط به نگهداری محصولات گوشتی در فریزر است:

  1. گوشت‌قرمز یخ‌زده= 12 ماه
  2. گوشت چرخ‌کرده یخ‌زده= 3 ماه
  3. گوشت سفید یخ‌زده= 12 ماه
  4. ماهی یخ‌زده= 6 ماه
  5. میگو یخ‌زده= 12 ماه
  • نگهداری از میوه و سبزیجات در یخچال

جهت نگهداری مواد غذایی نظیر: سبزیجات باید آنها را شسته و کاملا خشک نمایید. سپس سبزیجات را درون حوله کاغذی پیچیده تا رطوبت آنها گرفته شود. در نهایت آنها را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید.

میوه‌ها و سبزیجات باید جدا از همدیگر نگهداری شوند. البته توجه نمایید که هر میوه‌ای با نوع خود در یخچال قرار داده شود. به عنوان مثال، سیب در کنار سیب یا پرتقال در کنار پرتقال قرار گیرد.

در غیر اینصورت، گازهای تولید‌شده از میوه‌ها و سبزیجات باعث فاسد شدن همدیگر می‌شوند.

  1. سیب را در کشوی یخچال و به دور از میوه‌های دیگر قرار دهید.
  2. قبل از رسیده شدن موز، نباید آن را داخل یخچال قرار دهید. زیرا دمای یخچال در فرآیند رسیده شدن این میوه تاثیرگذار خواهد بود.
  3. فلفل‌دلمه‌ای باید کاملا شسته و پس از خشک شدن داخل یخچال نگهداری شود.
  4. جهت تازه و ترد ماندن کلم‌بروکلی، آن را در یک حوله کاغذی مرطوب داخل کشوی یخچال نگهداری نمایید.
  5. جهت نگهداری از کلم و کلم‌پیچ بهتر است که قبل از استفاده درون کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری شوند.
  6. هویج، جزو آن‌دسته از میوه‌های مقاومی است که در محیط خارج از یخچال هم می‌تواند دوام آورد.
  7. میوه‌هایی نظیر: توت، آلبالو و گیلاس بهتر است در ظرف دربسته داخل یخچال نگهداری شوند. جهت جلوگیری از فاسد شدن آنها، ضروری است که بعد از خرید بلافاصله مصرف شوند.
  • نگهداری از نان در یخچال

نان، جزو آن‌دسته از مواد غذایی است که باید در یخچال و برای مدت کوتاه نگهداری شود. اما اگر می‌خواهید به مدت طولانی‌تری از نان استفاده نمایید، بهتر است آن را تکه تکه کرده و داخل یک کیسه پلاستیکی بسته در فریزر نگهداری نمایید.

نتیجه‌گیری نهایی

با توجه به نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره نمودیم، می‌توانید انواع مواد غذایی را به مدت طولانی‌تری داخل یخچال نگهداری نمایید.

روش‌های مخصوص جهت نگهداری از مواد غذایی در یخچال باعث کاهش هزینه‌های مجدد جهت خرید آنها خواهد شد. همین امر می‌تواند جهت جلوگیری از اسراف هر چه بیشتر مواد‌غذایی تاثیرگذار باشد.

مشاهده نسخه pdf مقاله: بهترین روش های نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی در یخچال

پیشنهادهایی برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا