خانه داری

نکات مهم و اصول صحیح شستشوی سبزیجات در منزل

شستشوی سبزیجات و ضدعفونی کردن آنها، بهترین روش جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری است. باکتری‌های موجود در سبزیجات در اثر شستشوی ناکافی باعث ایجاد مسمویت‌های خطرناک می‌شوند. به همین دلیل نیاز است که به نکات بهداشتی هنگام شستشوی سبزیجات توجه ویژه‌ای نمود تا بتوان آنها را با خیال راحت نوش‌جان نمود و یا در غذاها استفاده کرد. در ادامه مقاله، آموزش کامل بهترین روش جهت شستشوی سبزیجات را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

پیشنهاد مطالعه: با نکات ضروری جهت تمیز کردن آشپزخانه آشنا شویم

روش های صحیح شستشوی سبزیجات

  • پاک کردن اصولی سبزی:

در ابتدا باید سبزیجات را از هر گونه برگ‌های زرد، چوب‌ها و گل ولای پاک نمایید و اگر نیاز بود یک دور سبزیجات را جهت برطرف کردن گل و لای سطحی ایجاد شده درون آنها، آبکشی نمایید.

  • انگل‌ زدایی:

در این مرحله نیاز است که سبزیجات را درون ظرف گودی بریزید. به ازای هر لیتر آب، دو الی سه قطره مایع ظرفشویی را درون ظرف اضافه کنید. این کار باعث می‌شود که انگل‌های درون سبزیجات به سطح آب بیایند. سپس آب و سبزیجات را از درون ظرف خالی کنید.

  • میکروب‌ زدایی:

میکروب‌زدایی بعد از انجام مرحله قبل صورت می‌گیرد. دستورالعمل مثل مرحله قبل است با این تفاوت که به جای ریختن مایع ظرفشویی، مقدار معینی از محلول‌های ضدعفونی‌کننده حاوی پرکلرین را به همراه آب درون ظرف گود بریزید. حتما دستورالعمل استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده را قبل از انجام روش میکروب‌زدایی، مطالعه نمایید.

  • آبکشی کردن سبزیجات:

برای اینکه اثر مواد شیمیایی ایجاد شده درون ظرف حاوی سبزیجات را از بین ببرید، حتما ظرف را از آب، خالی کرده و با دقت کامل سبزیجات را آبکشی نموده تا اثر مواد شیمیایی از بین برود.

چرا مواد ضد عفونی‌ کننده جهت شستشوی سبزیجات نیاز است؟

در کشورهای خارجی توصیه شده که حتی‌الامکان از آب جهت شستشوی سبزیجات استفاده شود. زیرا مواد ضدعفونی‌کننده به بافت درون سبزیجات نفوذ می‌کند و امکان مسمومیت بعد از مصرف آنها وجود خواهد داشت. اما در کشور ما بیشتر افراد از مواد ضدعفونی‌کننده برای شستن سبزیجات استفاده کرده و این روش در میان ما ایرانیان بسیار رواج دارد. اما هنگام آبکشی توصیه می‌شود که سبزیجات را چند مرتبه و با دقت کامل شستشو نموده تا تمامی آثار شیمیایی درون سبزیجات از بین بروند.

استفاده از راهکارهای طبیعی جهت شستشوی سبزیجات

  • استفاده از نمک:

اگر می‌خواهید به روش سالم و طبیعی، سبزیجات را بشویید از آب نمک که ماده بی‌خطری بوده استفاده نمایید. جهت این کار نیاز است که سبزیجات را درون ظرفی پر از آب ریخته و مقدار دو قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه نمایید. سپس بعد از گذشت 5 الی 10 دقیقه، سبزیجات درون ظرف را با آب سرد، آبکشی نمایید.

  • استفاده از محلول سرکه سفید:

اسید موجود در سرکه سفید جهت از بین بردن میکروب‌های سبزیجات بسیار موثر عمل می‌کند. جهت این کار یک قاشق غذاخوری سرکه سفید را درون آب ولرم حاوی سبزیجات بریزید و بعد از گذشت 30 دقیقه، آنها را با آب سرد آبکشی نموده تا از هر گونه آلودگی پاک شوند.

  • استفاده از مخلوط جوش شیرین و آب لیمو:

از این روش می‌توانید جهت شستشوی میوه و سبزیجات استفاده نمایید. اسید موجود در آب لیمو به همراه جوش شیرین به شما کمک می‌کند تا بتوانید راحت‌تر میکروب‌های ایجاد شده درون میوه و سبزیجات را از بین ببرید. تنها کافی است یک قاشق آب لیمو و دو قاشق جوش شیرین را بر روی میوه و سبزی بپاشید و پس از گذشت چند ثانیه آنها را به خوبی با آب بشویید.

امیدواریم مطلب امروز گرین لیست درباره روش های صحیح شستشوی سبزیجات در دسته بندی خانه داری برای شما مفید باشد.

پیشنهادهایی برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا