مبلمان و چیدمان

۱0 نکته ساده برای ساختن فضای مطالعه‌ ایدئال

فضای مطالعه یکی از محیط های بسیار کاربردی می باشد که افراد می توانند بدون دغدغه در آن اقدام به مطالعه نمایند. در این مقاله نکات کاربردی و ایده های آسانی جهت ایجاد یک فضای مطالعه کاربردی بیان شده است.

ایجاد یک فضای مطالعه خوب

اگر شما نیز برای ایجاد یک فضای مطالعه خوب و کاربردی دچار شک و تردید هستید، توصیه می شود تا ایده های کاربردی که در زیر درج شده است را مطالعه نمایید.

  • مبلمان

شما می خواهید در فضای مطالعه خود راحت باشید. اما باید در نظر داشته باشید که این فضا نباید خیلی راحت باشد که حس اتاق خواب را به شما منتقل نماید.

میزی را انتخاب کنید که هنگام نشستن روی آن بین کمر و قفسه سینه شما قرار گیرد و یک صندلی ساده متناسب با ارتفاع میز را برگزینید.

شما باید بتوانید پاهای خود را روی زمین بگذارید و مجبور نباشید هنگام کار شانه های خود را به صورت قوز دار روی لپ تاپ خم کنید.

  • نورپردازی در فضای مطالعه

فضای مطالعه ای که به درستی روشن و نورانی نیست ممکن است باعث خواب آلودگی شما شود و به چشمان شما فشار وارد کند. اطمینان حاصل کنید که کنتراست صفحه شما برای دیدن راحت است.

لذا پیشنهاد می شود از یک لامپ رومیزی کوچک برای روشن کردن محل مطالعه خود و از یک لامپ بزرگتر یا نور بالای سر برای روشن کردن بقیه اتاق استفاده کنید.

نور طبیعی خوب است، اما مطمئن شوید که وسوسه نگاه کردن به بیرون از پنجره شما را از مطالعه منحرف نمی کند.

  • تدارکات در فضای مطالعه

مطمئن شوید که تمام موارد مطالعه مورد نیاز را در اختیار دارید. لوازم التحریر مورد نیاز (قلم، کاغذ، کتاب) را در یک مکان مشخص روی میز خود یا در کشوی میز نگه دارید.

همچنین، مطمئن شوید که شارژر لپ‌تاپ یا تبلت‌تان نزدیک است. زیرا خارج شدن از اتاق کار موجب می شود تا حواس پرتی ایجاد شود و نتوانید با تمرکز کافی فعالیت نمایید.

  • سازمان دادن

در فضای مطالعه، یک میز کار مرتب و کارآمد یک میز کار مؤثر برای شما است. اطمینان حاصل کنید هر موردی که باید مطالعه کنید جایگاه خاص خود را دارد و همه چیز به وضوح برچسب گذاری شده است.

این مورد به خصوص در فایل های کامپیوتری و موارد چاپی دارای اهمیت بیشتری است. یک تقویم دیواری زیبا نیز می‌تواند به شما کمک کند تا در یک نگاه بدانید که باید چه کاری انجام دهید.

  • ساعت در فضای مطالعه

مدیریت زمان اغلب یکی از مهارت‌های ضمنی است که دانش‌آموزان  و دانشجویان باید به آن توجه ویژه ای داشته باشند. میز یا دیوار خود را به یک ساعت زیبا مزین کنید. نیازی به ترس از داشتن یک ساعت نیز نیست

زمانی که از ساعت به عنوان ابزاری برای ایجاد انگیزه استفاده می‌شود، می‌تواند راه بسیار ساده‌ای برای کمک به شما در حفظ تمرکز و انجام کار باشد.

  • از تلفن و گوشی موبایل فاصله بگیرید

در عصر حاضر ممکن است این مورد درخواست غیر واقعی به نظر برسد. اما جدا شدن از تلفن هوشمند خود در فضای مطالعه (مگر اینکه در حال مطالعه با تلفن خود باشید) به شما این امکان را می دهد که واقعاً به یک کار جدی بپردازید.

اگر نمی توانید آن را خاموش کنید، سعی کنید آن را در حالت هواپیما قرار دهید. همچنین، در طول زمان مطالعه تعیین شده خود، شبکه های اجتماعی را به صورت کامل رها کنید. این کار می تواند به افزایش بازدهی فعالیت شما کمک شایانی نماید.

  • صدا

شما ممکن است از آن دسته افرادی باشید که هنگام مطالعه از صدای کمی در پس زمینه لذت می برید. با این حال، مهمترین کاری که باید برای فضای مطالعه خود انجام دهید این است که مطمئن شوید نویز وجود ندارد.

یعنی موسیقی که انتخاب می کنید یا ایستگاه رادیویی که از آن لذت می برید باعث حواس پرتی شما نشود. سر و صدای همسایه، ترافیک بیرون یا تلویزیون می تواند باعث حواس پرتی شود. بنابراین سعی کنید تا جایی که می توانید این موارد را به حداقل برسانید.

  • فقط مطالعه نمایید

اطمینان حاصل کنید که فضای مطالعه ای که ایجاد کرده اید فقط برای مطالعه استفاده می شود. این بسیار مهم است زیرا فضا از نظر فیزیکی نشان دهنده تمرکز شما بر فعالیتی است که قصد دارید انجام دهید.

اگر امکان داشتن یک فضای اختصاصی وجود ندارد، مطمئن شوید که می توانید یک منطقه مناسب را به فضای مطالعه اختصاصی خود تا حد امکان یکپارچه و مرتب تغییر دهید.

  • حواس

بخشی از ایجاد فضایی که بتوانید در آن راحت باشید و روی کار خود تمرکز کنی، به زیبا بودن و راحت بودن در آن وابسته است. از آویزان کردن تصاویر الهام‌بخش نترسید، از شمع‌ های معطر استفاده کنید ( اما نه از شمع‌ هایی که برای آرامش بیش از حد شما طراحی شده‌اند).

از همین رو توصیه می شود تا فضای مطالعه‌تان را تزئین کنید که در آن راحت باشید و به شما حس خوبی ارائه دهد.

  • فضای مطالعه خود را شخصی سازی کنید

به یاد داشته باشید، این فضای مطالعه شما است. بنابراین می توانید آن را دقیقاً همانطور که دوست دارید، مطابق با سلیقه خود تزیین نمایید. کمی برای نحوه طراحی فضای مطالعه خود وقت صرف کنید.

اگر احساس می کنید نکاتی برای مطالعه بهتر شما نیاز می باشد که عملکرد بهتری داشته باشید، آنها را به فضای خود اضافه نمایید. شخصی سازی فضای مطالعه تمرکز را تقویت می کند و می تواند به شما کمک کند مشتاق مطالعه باشید.

فضای مطالعه در هر خانه و محیطی از جمله فضاهایی می باشد که توجه به آن الزامی است. اگر می خواهید فضای خوبی داشته باشید لازم است تا آن را از جهات مختلف بررسی نمایید. به عبارت دیگر دقت نمایید که فضای شما نور مناسب داشته باشد.

همچنین باید حداقل موارد مورد نیاز همانند میز، خودکار، چراغ مطالعه و مواردی از این قبیل داخل آن تعبیه شده باشد.

در گام بعد نیاز می باشد تا مواردی که باعث حواس پرتی شما می شوند از جمله گوشی موبایل، تلویزیون و … از این محیط حذف شوند. با در نظر گرفتن این موارد قطعا یک فضای مطالعه عالی خواهید داشت که بازدهی کار شما را افزایش می دهد.

مشاهده نسخه pdf مقاله: ۱0 نکته ساده برای ساختن فضای مطالعه‌ی ایدئال خودتان

پیشنهادهایی برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا