اگر عاشق نوشیدن کاپوچینو در کافه هستید، شاید وقت آن رسیده است که خودتان یک کاپوچینو درست کنید.
اجازه دهید یک دستور العمل ساده در مورد طرز تهیه کاپوچینوی عالی در خانه را با شما به اشتراک بگذارم. با مواد اولیه و ابزار قابل اعتماد، می توانید یک فنجان اسپرسو غنی درست کنید و کف شیر غلیظ را به آن اضافه کنید که نوشیدنی شما را خامه تر و خوشمزه تر می کند.
کاپوچینو چیست؟
کاپوچینو یک نوشیدنی قهوه است که ترکیبی از اسپرسو، شیر بخار پز و کف شیر (کف) به نسبت 1:1:1، یعنی 1 قسمت شیر بخار پز، 1 قسمت کف شیر و 1 قسمت اسپرسو است.
گفته می شود که کاپوچینو در اوایل دهه 1900 از ایتالیا سرچشمه گرفته است. نام آن از رهیبان کاپوچین گرفته شده است که لباس هایی شبیه رنگ نوشیدنی می پوشیدند. امروزه، در سراسر جهان از آن لذت می برند و حتی تغییرات جدیدی را الهام گرفته است.
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این نوشیدنی در دهه 1700 از قهوهخانههای وین، اتریش، به نام Kapuziner سرچشمه گرفته است.
1- یک شات اسپرسو از 18 گرم قهوه آسیاب شدع بردارید.
2- شیر را فوم دهید، به وسیله پیچر و نازل بخار حجم آن را دوبرابر کنید.
3- پیچر حاوی شیر را بالای پیشخوان بزنید تا حیاب های بزرگتر از بین برود.
4- شیر کف دار را روی شات اسپرسوی خود بریزید.
5- در صورتی که با ذائقه شما مطابقت دارد مقداری پودر کاکائو یا دارچین بپاشید.
چیزی که من واقعاً در مورد کاپوچینو دوست دارم این است که غنای و کرمی بودن اسپرسو را به سطح جدیدی می رساند. من حتی وقتی به آن شیر کاملا غلیظ و کف آلود می رسم و به آن نگاه می کنم، احساس رضایت زیادی می کنم. احساس می کنم کافی شاپ مورد علاقه ام را مستقیماً به پیشخوان آشپزخانه ام آورده ام.
تجهیزات و مواد لازم برای کاپوچینو
مواردی که برای تهیه کاپوچینو نیاز دارید عبارتند از:
- دستگاه اسپرسو: برای دم کردن اسپرسو که پایه کاپوچینو را تشکیل می دهد استفاده می شود. اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید، برای یافتن راه های بیشتر برای دم کردن اسپرسو با روش های دیگر مانند فرنچ پرس، موکا پات و موارد دیگر اینجا را کلیک کنید.
- پیچر شیر: برای بخارپز کردن و کف کردن شیر برای کاپوچینو استفاده می شود.
- آب داغ: برای گرم نگه داشتن فنجان هنگام تهیه نوشیدنی استفاده می شود.
- 18 گرم قهوه آسیاب شده: من برای کاپوچینوی شما یک آسیاب متوسط قهوه برشته تیره را توصیه می کنم.
- 150 میلی لیتر شیر کامل: شیر بخار پز و کف آن به شات اسپرسو اضافه می شود تا یک نوشیدنی خامه ای و بافت داشته باشید.
اکنون که آنچه را که نیاز دارید دارید، وقت آن است که به این دستور العمل آسان کاپوچینوی خانگی بروید.
راهنمای گام به گام تهیه کاپوچینو
با نگاهی به آن فنجان های زیبای کاپوچینو که در کافی شاپ ها سرو می شود، ممکن است احساس کنید که کشیدن آن به مهارت زیادی نیاز دارد.
اما این به هیچ وجه پیچیده نیست، به خصوص اگر زمان و تلاش خود را صرف تسلط بر این دستور پخت قهوه کنید. در اینجا مراحل تهیه کاپوچینوی خود در خانه آورده شده است:
1. فنجان را از قبل گرم کنید
- برای آماده شدن برای تهیه کاپوچینو، مطمئن شوید که فنجان شما خوب و داغ است.
- آب داغ را داخل فنجان بریزید و بگذارید در حین تهیه اسپرسو بماند. این اجازه می دهد تا شیر در دمای پایین تری در دستگاه بخار شود و شیرینی بیشتری حفظ شود.
2. پورتافیلتر را آماده کنید
- از یک ترازو دیجیتالی برای اندازه گیری دقیقا 20 گرم قهوه آسیاب شده استفاده کنید و آن را در پورتافیلتر قرار دهید.
- سطح قهوه را با استفاده از یک تمپر قهوه باید به طور یکنواخت، تراز، صاف و فشرده شود.
3. گرفتن اسپرسو
- پورتافیلتر آماده شده خود را محکم ببندید، لیوان از قبل گرم شده خود را خالی کنید و شات اسپرسوی خود را بکشید.
- هدف زمان شات حدود 30 تا 35 ثانیه است تا طعمی شکلاتی و واقعا تمیز داشته باشد. روی میز ضربه بزنید تا حباب ها حذف شوند.
- همانطور که اشاره کردم، اگر دستگاه اسپرسوساز در خانه ندارید، از یک روش جایگزین برای تهیه قهوه به سبک اسپرسو استفاده کنید.
4. کف/بخار شیر
- کاپوچینوی سنتی از لایه ضخیم تری از کف شیر استفاده می کند. در اینجا چند روش آسان برای تهیه کف شیر در خانه آورده شده است.
- کاپوچینوی مدرن از شیر بخار پز با قوام متفاوت استفاده می کند، تقریباً مانند لاته، اما کمی هوادهی بیشتری دارد.
- نوک میله بخار را درست روی سطح شیر در پارچ قرار دهید. در حالی که شیر را بخار پز می کنید تا در شیر گرداب ایجاد شود، نوک گرز را نزدیک کنار پارچ نگه دارید.
- پارچ را به سمت بالا و پایین حرکت دهید و دور گردباد به شیر اضافه کنید تا حجم آن با کف آن دو برابر شود.
5. شیر و شات را ترکیب کنید
- شیر کف شده را روی پیشخوان بزنید تا حباب ها از بین بروند.
- شیر را روی شات اسپرسوی خود بریزید و در صورت لزوم، آخرین کارهای هنری را اضافه کنید.
هنگامی که یک فنجان کامل کاپوچینو در مقابل خود دارید، وقت آن است که از نوشیدن این نوشیدنی خوشمزه در حالی که داغ است لذت ببرید.
کاپوچینو را در چه فنجانی باید سرو کنید؟
این نوشیدنی داغ را میتوانید در فنجان کاپوچینو که یک فنجان گنبدی شکل با دسته است و اغلب با نعلبکیهای همسان همراه است، سرو کنید.
نکات باریستا برای تهیه کاپوچینو
اکنون که اصول اولیه ساخت کاپوچینوی سنتی را می دانید، در اینجا نکات بیشتری وجود دارد که به شما کمک می کند تا در کمترین زمان کاپوچینویی کاملاً مطابق با سلیقه شما باشد:
- دارچین یا پودر کاکائو بپاشید: اینها طعم بیشتری به نوشیدنی شما می بخشد. دارچین برای ادویه و کاکائو برای شیرینی بپاشید.
- سایر گزینه های شیر را امتحان کنید: اگر نوشیدنی های غیر لبنی یا وگان را ترجیح می دهید، می توانید شیر کامل را با شیر بادام، شیر جو دوسر، شیر سویا یا شیر نارگیل جایگزین کنید.
- دانه های خود را آسیاب کنید: برای اطمینان از حداکثر تازگی اسپرسو در کاپوچینوی خود، هر بار که یک فنجان قهوه آماده می کنید از آسیاب برای دانه های خود استفاده کنید.
- در مرحله بعد طرز تهیه لاته را بیاموزید: هنگامی که نحوه درست کردن کاپوچینو را می دانید، یادگیری درست کردن لاته بهترین قدم بعدی خواهد بود. این بسیار شبیه به یک کاپوچینو با نسبت متفاوت و کف کمتر از شیر است.
جمع بندی
اگر عاشق قهوه هستید، پس می دانید که هیچ چیز کاملاً شبیه طعم و عطر یک اسپرسوی تازه دم شده نیست. اما وقتی برای آن طعم شدید آماده نیستید، کاپوچینو همان جایی است که در آن قرار دارد. این نوشیدنی قهوه کلاسیک ایتالیایی با شیر کف خامهای که روی شاتهای غنی از اسپرسو قرار دارد، به یک نوشیدنی مورد علاقه بینالمللی تبدیل شده است. روی آن مقداری دارچین بپاشید و می توانید یک کافه باز کنید.
آیا توانستید آن فنجان عالی کاپوچینو را درست کنید؟ در نظرات به من اطلاع دهید.