آماده اید تا یاد بگیرید که چگونه یک کافه لاته شگفت انگیز درست کنید و در راحتی در خانه خود بسازید؟
من به بسیاری از کافیشاپها سر میزنم، اما هنوز وقتی نوشیدنیهای کافهای مورد علاقهام را در آشپزخانهام درست میکنم، احساس موفقیت میکنم.
امروز من اطلاعات خود را از طریق دستور العمل آسان کافه لاته با شما به اشتراک خواهم گذاشت. این یکی از ساده ترین راه ها برای لذت بردن از یک فنجان قهوه داغ است که به همان اندازه که به نظر می رسد طعم خوبی دارد، با چند ماده ساده و برخی تجهیزات اولیه.
کافه لاته چیست؟
کافه لاته یک نوشیدنی قهوه است که از اسپرسو و شیر بخارپز تهیه می شود. نسبت قهوه و شیر در کافه ها تا حد زیادی متفاوت است، اما معمولاً 1 قسمت قهوه اسپرسو به 2 یا 3 قسمت شیر بخارپز شده است و یک لایه نازک از میکروفوم در بالای آن قرار دارد.
منشا لاته را می توان به ایتالیا ردیابی کرد، جایی که در ابتدا به عنوان “کافه لاته” به معنای “قهوه و شیر” شناخته می شد. این نوشیدنی در دهه 1980 در آمریکا محبوبیت پیدا کرد و در پایان این دهه به جریان اصلی تبدیل شد. امروزه، لاته ها در سطح جهانی با انواع مختلفی مانند کارامل، فندق یا وانیل موجود برای مطابقت با ذائقه افراد مصرف می شوند.
دستور آشپزی کافه لاته
1- مقدار 18 گرم قهوه آسیاب شده را در پورتافیلتر بریزید، تمپ کنید و یک اسپرسو درست کنید.
2- حدود 150 میلی لیتر شیر سرد را در یک پیچر قهوه بریزید یا به مقداری که به لبه فنجان برسد.
3- شیر را فوم دهید (ترجیحا با نازل بخار) تا بافتی ابرشمی پیدا کند.
4- شیر را روی شات اسپرسوی دم کرده خود بریزید.
5- لاته آرت خود را ایجاد و سرو کنید.
درست کردن لاته چندان سخت نیست، اما نیاز به توجه به جزئیات دارد. از نظر زمان آماده سازی، از ابتدا تا پایان حدود 3-5 دقیقه طول می کشد. حجم نوشیدنی نهایی بسته به مقدار شیر و اسپرسو که استفاده می کنید متفاوت است.
چیزی که در مورد لاته برای من جذاب است این است که چقدر ساده و در عین حال همه کاره هستند – فقط دو ماده با هم ترکیب شده اند تا جادویی را در یک فنجان ایجاد کنند که در سراسر جهان دوست داشته شده است.
این شگفت انگیز است که وقتی به آن دست پیدا کردید چقدر آسان است که آنها را درست کنید. برای من شخصا، یک شات قهوه بیشتر لذت بخشه. اما همسرم عاشق نوشیدن یک لاته داغ در حالی که روی مبل نشسته و در روزهای سرد و کتاب میخواند، است.
تجهیزات و مواد لازم برای کافه لاته
چیزهایی که برای درست کردن کافه لاته نیاز دارید در اینجا آمده است:
- دستگاه اسپرسو: برای دم کردن شات اسپرسو استفاده می شود. اگر ندارید، برای روش های جایگزین برای تهیه اسپرسو در خانه اینجا را کلیک کنید. مزه آن یکسان خواهد بود، زیرا با لاته از شیر زیادی استفاده می کنید.
- یک لیوان لاته: نوشیدنی لاته در آن سرو می شود.
- پیچر کف کردن شیر: برای بخارپز کردن شیر و ریختن آن در لیوان استفاده می شود.
- 18 گرم قهوه آسیاب شده: قهوه رست متوسط و تیره که ریز آسیاب شده اند بهترین گزینه برای تهیه شات اسپرسو برای کافه لاته هستند.
- شیر کامل: شیر بخار پز شده به شات اسپرسو اضافه می شود تا بافت و طعم خامه ای در لاته ایجاد شود.
اکنون که مواد مورد نیاز را جمع آوری کرده اید، وقت آن است که به این دستور العمل آسان لاته خانگی بروید.
راهنمای گام به گام ساخت کافه لاته
درست کردن یک کافه لاته چندان پیچیده نیست، به خصوص اگر برای تسلط بر این مهارت وقت بگذارید. در اینجا مراحل تهیه کافه لاته شما آمده است:
1. قهوه را داخل پورتافیلتر قرار دهید
- با قرار دادن 18 گرم قهوه آسیاب شده در پورتافیلتر شروع کنید.
- برای فشرده کردن قهوه آسیاب شده از یک تمپر قهوه استفاده کنید.
2. شات اسپرسوی خود را درست کنید
- پورتافیلتر را در دستگاه اسپرسوساز قرار دهید.
- دو شات (حدود 50-60 میلی لیتر / 2 اونس) اسپرسو را مستقیماً داخل لیوان خود بکشید.
3. 4-6 اونس شیر را فوم بدهید
- 6-4 اونس شیر سرد را در یک پارچ شیر بریزید، دقت کنید که بیش از نیمی از دهانه آن پر نشود.
- شیر را حرارت داده و بخارپز کنید تا به حدود 160 درجه فارنهایت برسد در حالی که به آرامی آن را با نگه داشتن نوک میله درست زیر سطح شیر هوا دهید. اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید که شیر را کف کند، می توانید از دستگاه کف ساز شیر مانند کافه شیر برویل استفاده کنید. چندین راه دیگر برای کف کردن شیر در اینجا وجود دارد، اما شیر کف دار حبابدارتر از آن چیزی است که میتوانید با چوب بخار به دست آورید.
4. شیر را در لیوان اسپرسو بریزید
- پس از گرم شدن، شیر بخار پز شده را روی شات اسپرسوی دم کرده خود در لیوان خود بریزید.
- فنجان خود را کج کنید و آن را حدود سه یا چهار اینچ بالای آن نگه دارید قبل از اینکه شروع به ریختن شیر بخار پز شده به آرامی کنید. زمانی که کمی پر شد از ریختن آن خودداری کنید.
5. لاته آرت خود را ایجاد کنید
- برای ایجاد الگوهای لاته آرت در بالای نوشیدنی خود، با پارچ خود تا حد امکان به آنجا نزدیک شوید.
- اگر تازه شروع کرده اید، توصیه می کنم قلب را امتحان کنید. پارچ خود را به لیوان نزدیک کنید و شیر بیشتری بریزید تا دایره سفید ظاهر شود. پارچ را بالا بیاورید و جریان شیر را در دایره فشار دهید تا شکل قلب ایجاد شود.
کافه لاته را در چه فنجانی باید سرو کنید؟
یک کافه لاته باید در یک لیوان لاته سرو شود که یک فنجان سرامیکی پهن است که شبیه یک کاسه دسته دار است. این به هنر لاته نیز کمک می کند.
نکات باریستا برای درست کردن کافه لاته
این فرآیند ممکن است ساده به نظر برسد، اما تکمیل فنجان لاته شما نیز به تمرین زیادی نیاز دارد، به خصوص زمانی که می خواهید در ساختن لاته آرت بالای فنجان تازه دم کرده خود مهارت داشته باشید. برای اینکه در کمترین زمان بهتر شوید، در اینجا چند نکته اضافی برای تهیه کافه لاته آورده شده است:
- می توانید از انواع دیگر شیر استفاده کنید: اگر به دنبال جایگزینی غیر لبنی برای شیر کامل هستید، شیر جو دوسر جایگزین محبوبی است که توسط باریستاها استفاده می شود. شیر بادام، شیر سویا، شیر نارگیل، شیر برنج، شیر بادام هندی از دیگر گزینه های شیری است که می توانید استفاده کنید.
- از دانههای تازه استفاده کنید: اگر میتوانید، دانههای قهوه خود را هنگام کشیدن شات اسپرسو برای حداکثر طراوت آسیاب کنید. استفاده از اسپرسو فوری اشکالی ندارد، اما من یک شات اسپرسو واقعی را برای نوشیدنی با کیفیت بالا ترجیح می دهم.
- لاته آرت خود را چاپ کنید: اگر می خواهید هنر لاته خود را به سطح بالاتری ببرید، ماشین هایی وجود دارند که می توانند هنر پیچیده را در بالای نوشیدنی شما چاپ کنند.
جمع بندی
اکنون می دانید که چگونه یک لاته خوشمزه در خانه درست کنید که به راحتی با چند ماده اولیه درست می شود. اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید، حتی می توانید روش های جایگزین را برای تهیه اسپرسو در خانه امتحان کنید.
آیا اولین نوشیدنی لاته خود را درست کردید؟ لاته آرت شما چطوری شد؟ با گذاشتن کامنت در ادامه با ما در تماس باشید.