وقتی عاشق قهوه هستید، چیزهای کمی رضایتبخشتر از تهیه یک فنجان کامل نوشیدنی مبتنی بر اسپرسو در خانه وجود دارد.
یکی از دستورهایی که اخیراً به آن وسواس پیدا کردهام، ماکیاتوی کلاسیک است – کوچک و متعادل که هم طعم اسپرسو غنی و هم شیرینی خامهای از شیر کف کرده را در یک جرعه خوشمزه ارائه میکند.
در این مقاله، من شما را در هر مرحله راهنمایی میکنم تا یاد بگیرید چگونه میتوان یک ماکیاتو خوشمزه را در خانه درست کرد.
ماکیاتو چیست؟
ماکیاتو یک نوشیدنی کلاسیک قهوه ایتالیایی است که با یک شات اسپرسو و یک فنجان کف شیر درست می شود. این باعث می شود اسپرسو به عنوان محرک اصلی طعم ماکیاتو باشد، کف شیر روی آن به سادگی “طراحی” را اضافه می کند و کرم اسپرسو را سبک می کند.
Caffè macchiato در ایتالیا منشا گرفت، جایی که برای اولین بار به عنوان جایگزینی برای نوشیدنی های قوی تر مانند اسپرسو مستقیم معرفی شد. اصطلاح ماکیاتو به معنای «لکهدار» یا «خالدار» است که به نقطهای از شیر روی شات اسپرسو اشاره دارد که باریستاها آن را برای سرورها قرار میدهند تا تشخیص دهند کدام نوشیدنی در آن شیر است.
دستور آشپزی ماکیاتو
1- مقدار 18 گریم قهوه آسیاب شده را اضافه کرده و داخل پورتافیلتر بریزید.
2- دو شات اسپرسو را در 2 لیوان جداگانه ( یا در صورت تمایل یک شات دوتایی ) بکشید.
3- شیر کف کرده گرم را با همزن یا نازل بخار درست کنید.
4- برای یک ماکیاتو سنتی یک تکه کف شیر یا برای نسخه مدرن کمی شیر بخارپز اضافه کنید.
5- بلا فاصله در حالت تازه سرو و مصرف کنید.
چیزی که من در مورد این نوشیدنی جالب می دانم این است که قرار است به سرعت مصرف شود. برخلاف سایر نوشیدنیهای اسپرسو+شیر با حجمهای بزرگتر که بهتر است به آرامی از آنها لذت ببرید، ماکیاتو برای کسانی که در حال حرکت به کافئین نیاز دارند، یک انتخاب سریع است.
تجهیزات و مواد لازم برای این دستور پخت ماکیاتو
در اینجا چیزهایی که برای درست کردن ماکیاتو نیاز دارید وجود دارد:
- دستگاه اسپرسو: برای تهیه شات اسپرسو برای دستور غذا استفاده می شود. اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید، برای روش های بیشتر برای دم کردن اسپرسو در خانه اینجا را کلیک کنید.
- پیچر کف کردن شیر: یک پارچ کوچک برای کف کردن شیر لازم است. اندازه باید برای تهیه یک وعده ماکیاتو مناسب باشد.
- 2 اونس شیر کامل یا 2 درصد سرد: برای حفظ تعادل بین طعم اسپرسو و شیر، مهم است که شیر زیادی اضافه نکنید.
- 18 گرم قهوه آسیاب شده: قهوه رست متوسط یا تیره که ریز آسیاب شده باشد بهترین گزینه برای تهیه شات اسپرسو برای ماکیاتو است.
اکنون که آنچه را که نیاز دارید در اختیار دارید، وقت آن است که به این دستور پخت ماکیاتوی کافه خانگی ساده بپردازید.
راهنمای گام به گام ساخت ماکیاتو
تهیه ماکیاتو به حداقل مواد و تجهیزات نیاز دارد، اما اگر از نازل بخار استفاده میکنید، به کمی ظرافت در بخارپز کردن و کف کردن شیر نیاز دارد. با این حال، فقط می توانید از کف شیر استفاده کنید، بنابراین با این دستور به نازل بخار دستگاه اسپرسوساز نیاز ندارید. در هر صورت، کل فرآیند از شروع تا پایان فقط چند دقیقه طول می کشد.
در اینجا مراحلی وجود دارد که به شما کمک می کند یاد بگیرید چگونه ماکیاتوی خود را در خانه درست کنید. من تفاوت بین نسخه مدرن و سنتی ماکیاتو را نیز به شما نشان خواهم داد.
1. اسپرسوی خود را دم کنید.
- 18 گرم قهوه آسیاب شده را به پورتافیلتر اضافه کرده و بکوبید و روی دستگاه اسپرسوساز قرار دهید. از یک ترازو دیجیتال برای بدست آوردن مقدار دلخواه قهوه آسیاب شده استفاده کنید.
- دو شات اسپرسو را در فنجان های قهوه خود بکشید. من معمولاً 2 شات را به طور همزمان نمی نوشم، فقط یک شات.
2. شیر را بخارپز کرده و کف کنید.
- از هر روش کف کردن شیر برای بخارپز کردن و کف کردن شیر استفاده کنید.
- شما همچنین می توانید از نازل بخار استفاده کنید، اما کمی زیاده روی است، زیرا بیشتر شیر را هدر خواهید داد:
- نیمی از نازل بخار را با 2 اونس شیر در پارچ شیر فرو کنید تا حباب های هوا برای تولید بیشتر کف ایجاد شود.
- برای اطمینان از اینکه شیر بیش از 70 درجه سانتیگراد (160 درجه فارنهایت) بیش از حد گرم نمی شود، از دماسنج در هنگام بخار دادن استفاده کنید.
3.a. ماکیاتو سنتی از کف شیر روی اسپرسو استفاده می کند.
- یک قاشق غذاخوری کف شیر گرم را در مرکز فنجان اضافه کنید.
- بلافاصله سرو کنید و بنوشید.
3.b. ماکیاتو مدرن شیر را نیز اضافه می کند.
- نسبت های مدرن ماکیاتو عبارتند از 1 قسمت قهوه: 1/2 قسمت شیر بخار پز: 1/2 قسمت کف شیر.
- شیر کف شده خود را به صورت زاویه دار روی اسپرسوی آماده شده نگه دارید و آن را به آرامی در مرکز بریزید، سپس بگذارید به طور طبیعی بالای اسپرسو بنشیند.
ماکیاتو را در چه فنجانی باید سرو کنید؟
بهترین فنجان برای سرو ماکیاتو یک فنجان کوچک است که معمولاً یک فنجان اسپرسو شفاف یا یک فنجان ماکیاتو است که بیش از 60 میلی لیتر مایع در خود جای می دهد.
پیشنهاد مطالعه: 6 راه آسان برای کف کردن شیر در خانه (بدون ماشین آلات گران قیمت)
نکات باریستا برای تهیه ماکیاتو
ماکیاتو ممکن است سریع درست شود و مصرف شود، اما برای تسلط بر این دستور نیز باید وقت بگذارید. در اینجا چند نکته اضافی وجود دارد تا مطمئن شوید که می توانید ماکیاتویی درست کنید که به آن افتخار کنید:
- آن را به یک دستور ماکیاتوی کارامل تبدیل کنید: اگر عاشق ماکیاتوی کاراملی هستید، می توانید با قرار دادن شربت وانیل در لیوان قبل از هر چیز و اضافه کردن یک قطره سس کارامل روی فوم ماکیاتو، شربت خود را بالا ببرید. یخ را اضافه کنید و 6 اونس شیر درست کنید و یک ماکیاتوی کاراملی یخی دارید.
- می توانید آن را غیر لبنی بسازید: شیر کامل را با گزینه های غیر لبنی و گیاهی مانند شیر بادام، شیر سویا و شیر جو دوسر جایگزین کنید.
- از دانه های تازه آسیاب شده استفاده کنید: به جای خرید دانه های پیش آسیاب شده، دانه های قهوه خود را آسیاب کنید تا از تازگی شات اسپرسوی خود اطمینان حاصل کنید.
- آموزش درست کردن سایر نوشیدنیهای مبتنی بر اسپرسو: زمانی که در تهیه قهوه ماکیاتو مهارت پیدا کردید، یادگیری نوشیدنیهای اسپرسو دیگر با شیر مانند لاته، کاپوچینو آسانتر میشود.
نتیجه
اگر تا اینجا خوانده اید، اکنون باید بتوانید در کمترین زمان یک ماکیاتوی خوشمزه، نوشیدنی کلاسیک ایتالیایی درست کنید. حتی می توانید ماکیاتوی خود را با ترکیب کارامل یا تبدیل آن به یک نوشیدنی یخی به سطح بعدی ببرید.
پس ادامه دهید و خودتان (و دیگران) را با سرو کردن چند نوشیدنی مناسب برای کافه از راحتی آشپزخانه خود تحت تأثیر قرار دهید.
پیشنهادهایی برای شما
محصولات پیشنهادی این مقالهمشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا