مبلمان و چیدمان

اصول و نکات مهم در طراحی دکوراسیون داخلی منزل

معرفی دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی رشته‌ای است که پیشینه آن به 18 و 19 میلادی بر می‌گردد. در واقع قبل از آن مردم خانه‌های خود را با توجه به علایق و سلایق خود طراحی کرده و پایبند هیچ گونه اصول و قواعدی در چیدمان وسایل نبودند. اما امروزه این رشته، تغییرات و تحولات زیادی کرده و می‌توان اصول زیبایی‌شناختی و روانشناختی را در آن یافت. هر فردی جهت انجام دکوراسیون داخلی محیط مورد نظر خود  می‌تواند همانند یک دکوراتور عمل ‌کند بدون اینکه درس آکادمیک آن را خوانده باشد. تنها با یادگیری چند اصول ساده و آشنایی با سبک‌های موجود می‌توانید فضای داخلی منزل یا محیط کار خود را به زیباترین نحو ممکن، طراحی نمایید. اما قبل از هر چیز و آشنایی با سبک‌های مختلف باید بدانیم هدف از طراحی دکوراسیون داخلی چه بوده و چه معنایی دارد.

طراحی دکوراسیون داخلی چیست؟

در واقع واژه دکوراسیون چیزی فراتر از سلیقه شخصی افراد در چیدمان فضا به شمار می‌رود. این هنر جنبه‌های مختلف را در طراحی محیط نظیر: هارمونی رنگ‌ها با وسایل موجود در خانه، نورپردازی مناسب، سلایق شخصی و علمی افراد در نظر گرفته و تمام هدف طراح داخلی بر آن است که با توجه به عوامل ذکر شده بتوان فضایی را ایجاد کرد که هم از زیبایی ظاهری خاصی برخوردار باشد و هم بسیار کاربردی به نظر برسد. وظیفه طراح هم این است که با توجه به تخصص و آموزه‌های خود بتواند بهترین محیط را جهت زندگی افراد به وجود آورد.

سبک‌های مختلف دکوراسیون داخلی:

سبک‌های مختلفی در طراحی داخلی منزل وجود داشته که با دانستن اصول و قوانین آن می‌توانید سبکی که به علاقه شما نزدیک‌تر است را در محیط زندگی خود اجرایی نمایید. این سبک‌ها در هر محیطی و با متراژ کم یا بالا انجام می‌شوند. از جمله سبک‌های مختلف طراحی داخلی می‌توان به کلاسیک، مینیمال، روستیک، ژاپنی، هندی، چینی، مراکشی، مصری، رومی، روکوکو، ماوریک، یونان باستان، سنتی (ایرانی) و مدرن اشاره کرد. اگرچه در این میان سبک دکوراسیون مدرن، طرفداران بیشماری هم داشته و بسیار رایج شده است. در دکوراسیون مدرن تمام سعی بر سادگی هر چه بیشتر محیط است. به کار بردن رنگ‌های خنثی در اجزای داخلی محیط و استفاده از وسایل کمتر در چیدمان منزل از مهمترین ویژگی‌های این سبک پرطرفدار محسوب می‌شود.

با اصول مهم در طراحی دکوراسیون داخلی بیشتر آشنا شوید:

از آنجا که رنگ‌ها جز مولفه‌های اساسی در دکوراسیون هر محیطی به شمار می‌روند، استفاده از آنها علاوه بر زیبایی ظاهری اجزای داخلی منزل، تاثیرات زیادی هم بر روح و روان افراد می‌گذارند. رنگ‌ها به طور کلی به دو دسته رنگ‌های گرم و سرد دسته‌بندی می‌شوند. رنگ‌های گرم نظیر: زرد، قرمز و نارنجی باعث افزایش آدرنالین و بالا رفتن فشار خون شده و رنگ‌های سرد نظیر: سبز، آبی، سفید و کرم در کاهش ضربان قلب افراد تاثیرگذار هستند.

  • نقش چیدمان و تاثیر آن در دکوراسیون داخلی منزل:

چگونگی چیدمان و دیزاین اسباب و اثاثیه‌های منزل جز مولفه‌های دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. چینش وسایل اگر به صورت اصولی و بدون توجه به کاربری فضا اجرا نشود، تاثیر منفی بر دکوراسیون کلی محیط می‌گذارد. آن چیزی که باید بدانید این است که در چیدمان اصولی وسایل منزل به مسیر مناسب جهت رفت و آمد، نورپردازی اصولی و استفاده از فرش با ابعاد مناسب توجه شود.

امیدوار هستیم مقاله امروز از وب سایت گرین لیست برای شما مفید بوده باشد.

پیشنهادهایی برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا