خانه داری

بهترین روش برای شستن و از بین بردن بوی تخته گوشت

تخته گوشت وسیله‌‌ای ضروری در آشپزخانه است که جهت تهیه غذا و برش مواد غذایی بر روی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. تحقیقات زیادی در رابطه با ایجاد باکتری‌های مختلف بر روی تخته‌ های برش چوبی شده که اگر به صورت اصولی و صحیح شسته نشوند، باعث ایجاد بیماری‌های خطرناک می‌شوند. با توجه به مورد ذکر شده نیاز است که تخته گوشت به صورت مرتب و با دقت شسته و ضدعفونی شود تا از لحاظ ایجاد بیماری برای ما مشکلی ایجاد نکنند. در این قسمت از نکات خانه ‌داری به این موضوع مهم پرداخته‌ایم.

نکات مهم در رابطه با تمیز کردن بهترین نوع تخته گوشت

قبل از تهیه تخته ‌گوشت باید در مورد جنس آن حساسیت ویژه‌ای نشان دهید. حتی‌الامکان سعی نموده جنس چوب‌هایی که از بامبو یا افرا هستند را جهت خرید انتخاب نمایید. زیرا اینگونه چوب‌ها بسیار مقاوم بوده و در اثر خراش، ترکی بر روی آنها ایجاد نخواهند شد. البته باید بدانید که بعد از هر بار استفاده از تخته‌ گوشت چه در زمینه برش گوشت، مرغ و چه در زمینه برش میوه،  باید بلافاصله تمیز و ضدعفونی شود تا مکانی جهت تکثیر و رشد باکتری درون بافت تخته ایجاد نشود.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید بهترین تخته گوشت با معرفی مدل های باکیفیت و ارزان 

مراحل شستشو و ضدعفونی و از بین بردن بوی تخته گوشت

  • استفاده از آب گرم:

بعد از تمیز کردن تخته‌گوشت از باقیمانده مواد غذایی ابتدا آن را با آب گرم شسته تا آثار چسبناک ایجاد شده ناشی از قطعات مواد غذایی از روی تخته به خوبی پاک شود. این کار از انتشار آلودگی و میکروب بیشتر بر روی تخته ‌گوشت جلوگیری خواهد کرد. توصیه می‌شود بلافاصله تخته را بعد از استفاده زیر آب گرم گرفته و اجازه ندهید که هیچگونه آثار مواد غذایی بر روی آن بر جا بماند.

  • کمک گرفتن از مایع ظرفشویی:

چند قطره مایع ظرفشویی را به همراه آب گرم بر روی تخته ریخته و با اسفنج نرم آن را به خوبی بشویید. حتی‌الامکان این کار را، دستی انجام دهید و از قرار دادن تخته‌های چوبی درون ماشین ظرفشویی به شدت پرهیز نمایید. زیرا مواد شوینده سخت به بافت چوب آسیب زده و باعث ایجاد شکاف بر روی تخته خواهد شد.

  • تمیز کردن آثار لک:

اگر تغییر رنگ یا لکه‌ای بر روی تخته ‌گوشت مشاهده کردید جوش شیرین را جهت پاک کردن آن به کار ببرید. مقداری جوش شیرین را بر روی جای لک بریزید و یا از نصف لیمو جهت تمیز کردن آثار لک از روی تخته استفاده نمایید. اسید موجود در لیمو اثر پاک ‌کنندگی قوی داشته و جهت از بین بردن لکه‌ها بسیار موثر خواهد بود.

  • جرم ‌زدایی تخته ‌گوشت:

در این مرحله نیاز است که تخته را با آب گرم به خوبی شسته تا جرم ایجاد شده ناشی از مواد غذایی از روی آن به خوبی تمیز شود. در نهایت، تخته را به وسیله یک دستمال تمیز، خشک نمایید.

  • محلول سنتی ضد عفونی کننده تخته گوشت ، اسپری سرکه:

جهت ضدعفونی کردن تخته گوشت می‌توانید از سرکه سفید مقطر استفاده کنید. مقداری از آن را درون بطری ریخته و بر روی تخته اسپری نمایید. این کار بعد از شستن تخته‌ به ضد عفونی کردن بهتر آن جهت نابودی میکروب‌ها، کمک خواهد کرد.

  • ضد عفونی به وسیله سفید‌ کننده حاوی کلر:

بعد از هر بار برش مواد غذایی خام، حتما تخته‌ گوشت را ضد عفونی نمایید. این کار باید بعد از برش مواد غذایی خام مانند: ماهی، مرغ، گوشت، حداقل ماهی یکبار با محلول آب و سفید‌ کننده حاوی کلر انجام شود. جهت انجام این روش نیاز است که یک قاشق چایخوری سفید‌کننده را با یک چهارم آب مخلوط کرده و آن را بر روی تخته بریزید و به مدت 5 دقیقه اجازه دهید که باقی بماند و در نهایت تخته‌ گوشت را با آب گرم بشویید.

امیدواریم مطلب امروز گرین لیست برای خانه داری اصولی مفید بوده باشد.

پیشنهادهایی برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا