۳۰ مدل پردازنده مرکزی (CPU) باکیفیت و برتر + خرید اینترنتی
پردازنده مرکزی را می توان به عنوان مغز کامیپوتر شما معرفی نمود که با اجرای وظایفی همچون پردازش داده و اجرای دستورالعمل ها و نرم افزارها نقش اساسی در عملکرد کلی سیستم ایفا می کند به طوری که بر روی سرعت و قدرت رایانه تاثیرگذار است. اگر بخواهیم در خصوص مهمترین ویژگی های پردازنده مرکزی صحبت کنیم باید بگوییم سرعت کلاک که نشان از تعداد دفعات انجام عملیات توسط پردازنده در هر ثانیه است هر چه بالاتر باشد سرعت پردازنده نیز بیشتر خواهد بود. هسته های موجود در پردازنده قابلیت اجرا دستورات به طور همزمان را دارد در حالی که رشته های واحدهای اجرایی که داخل هر هسته قرار دارند اجازه پردازش چندین دستورالعمل را به صورت همزمان به پردازنده مرکزی می دهند. گفتنی است هر چه پردازش سنگین تر باشد به تعداد هسته و رشته بالاتری نیاز است. آنچه موجب افزایش سرعت پردازنده می شود حافظه پنهان آن می باشد که به طور موقت داده ها و دستورالعمل های پرمصرف را درون خود ذخیره می کند. از طرفی در برخی پردازنده های مرکزی از گرافیک داخلی به منظور نمایش تصاویر و اجرای برنامه های گرافیکی استفاده می گردد. حضور انواع مختلفی از پردازنده های مرکزی نشان از این است که برای ارتقای هر سیستمی می توان متناسب با نیاز و بودجه مد نظر پردازنده مناسبی را انتخاب و خریداری کرد.پردازنده های اینتل و پردازنده های AMD را میتوان از انواع پردازنده های مرکزی معرفی نمود که هر یک شامل سری های مختلفی با قابلیت های منحصر به فردی می باشند.به عنوان مثال پردازنده های اینتل دارای سری های Core i3، Core i5،Core i7 و Core i9 بوده و بیشترین کاربرد را برای برنامه های سنگین و بازی ها دارد. در حالی که سری ، Ryzen 5، Ryzen 7 و Ryzen 9 از پرطرفدارترین پردازنده های AMD به شمار می آید. این مزیت های استفاده از پردازنده مرکزی همچون افزایش سرعت، قدرت بیشتر و کارایی بیشتر کامپیوتر است که موجب شده بسیاری برای ارتقای سیستم خود به دنبال بهترین و با کیفیت ترین پردازنده مرکزی باشند. اما برای آن که بهترین انتخاب را داشته باشید نیاز است پیش از خرید پردازنده مرکزی نکاتی را مدنظر قرار بدهید. تعیین نوع نیاز و نوع استفاده، تعیین بودجه ، بررسی مادربرد، خواندن نظرات کاربران را می توان به عنوان مهمترین نکات خرید این قطعه حیاتی بیان کرد. از محبوب ترین برندهای پردازنده مرکزی موجود در بازار میتوان به پردازنده های اینتل و پردازنده های AMD اشاره نمود.
پیشنهادهایی برای شما
محصولات پیشنهادی این مقالهامتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Haswell مدل Core i3-4150 Tray
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
مشخصات کالا
امتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Sandy Bridge مدل Core i3-2100 Tray
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
امتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Sandy Bridge مدل Core i5-2400
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
امتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Kaby Lake مدل Core i5-7500 تری
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
مشخصات کالا
امتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Sandy Bridge مدل Core i7-2600
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
امتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Skylake مدل Core i5-6500 Tray
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
امتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Coffee Lake مدل Pentium Gold G5400
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
امتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Comet Lake مدل Core i3-10100 تری
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
امتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Comet Lake مدل Core i3-10105 تری
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
امتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Rocket Lake مدل Core i5-11400 Tray
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
امتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Rocket Lake مدل Core i5-11600K Tray
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
امتیاز کاربران
پردازنده مرکزی اینتل سری Alder Lake مدل Intel Core i5-12400 A1700 12th
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
راهنمای خرید پردازنده مرکزی یا CPU
پردازنده مرکزی یا CPU مهمترین بخش واحد پردازش رایانه به شمار رفته که وظایفی نظیر: محاسبات و اجرای برنامهها را در سیستم بر عهده دارد. این قطعه کوچک و مربع شکل بر روی برد اصلی دستگاه های الکترونیکی، نصب میشود و جهت اجرای برنامههای مختلف نیاز دارد که با سایر بخشهای سیستم در تعامل باشد.
به هنگام خرید لپ تاپ یا نوت بوک نیاز است که با یک سری فاکتورهای مهم در این زمینه آشنا باشید. زیرا آن چیزی که بیش از همه باید به آن توجه نمایید، CPU است. عملکرد سی پی یو بر اساس 3 گام بوده که بر اساس آنها، سیستم به بهترین نحو عمل خواهد کرد.
پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید فن کیس
- مرحله دریافت دستورالعمل (دادههای دستوری)
در این مرحله نیاز است که دادههای دستوری از طریق RAM دریافت، کدگذاری و پردازش شود و سپس به بخش CPU منتقل شود. هر کدام از دادههای دستوری، بخش کوچکی از عملیات بوده که بعد از رمزگشایی به قسمت پردازنده مرکزی منتقل میشوند. این دادهها توسط شمارشگر برنامه ذخیره شده و در قسمت ثبت دستور، قرار گرفته میشوند.
- مرحله رمزگشایی دادههای دستوری
در این مرحله پردازنده وظیفه دارد که دادههای دستوری را جهت رمزگشایی یا Decode به یک مداری جهت انجام این کار منتقل نماید. سپس، مدار رمزگشایی باید جهت اجرا و فعالیت دادههای رمزگشایی شده، آنها را به بخشهای دیگر پردازنده بفرستد.
- مرحله اجرای دادههای دستوری
در مرحله آخر، دادههای دستوری باید اجرا شوند. اما به چه طریق؟ برای اینکه بهتر متوجه موضوع شوید، باید بدانید تمامی این فرآیندها شبیه عملکرد حافظه ماشین حساب بوده که جهت اجرا نیاز است که دادههای دستوری به بخشهای مرتبط در پردازنده دستگاه فرستاده شوند. معمولا نتایج به دست آمده در قسمتی از پردازنده مرکزی ثبت شده تا سیستم جهت اجرای دادههای دستوری دیگر به آن بخشها، رجوع کند.
پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید منبع تغذیه کامپیوتر
نکات مهم و تاثیرگذار در خرید و قیمت پردازنده مرکزی یا CPU
آنچیزی که در مورد پردازنده باید بدانید این است که استفاده از کدام مدل میتواند انتظارات شما را تامین نماید. به عنوان مثال آیا میخواهید از پردازندههای نسل فعلی برای کارهای روتین و معمولی خود استفاده نمایید یا منتظر ورود پردازندههای مرکزی با تکنولوژی جدیدتر به بازار جهت انجام فعالیتهای حرفهای خود هستید.
در حال حاضر، پردازندههای مرکزی AMD RYZEN و CORE INTEL در بازار موجود بوده که نیاز است قبل از خرید آگاه باشید که استفاده از کدام مدلها میتوانند نیازهای شما رفع نمایند. شما میتوانید این محصول کاربردی را پس از مطالعه راهنمای خرید اینترنتی و شناخت آگاهیهای لازم در مورد ویژگیهای مدلهای مختلف آن از سایتهای فروشگاهی معتبر، تهیه نمایید. در ادامه مقاله به مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در فرآیند خرید پردازنده مرکزی میپردازیم:
-
INTEL یا AMD
پردازندههای مرکزی اینتل و ای ام دی، ساخت کشور آمریکا بوده و مهمترین سوالی که در ذهن خریداران پیش میآید، این است که کدام مدل پردازنده را جهت فعالیت خود انتخاب نمایند. قبل از اینکه پردازنده مرکزی اینتل به بازار بیاید، پاسخ به این سوال بسیار آسان بود. زیرا که پردازندههای مرکزی AMD تنها به دلیل اینکه قیمت ارزانتری داشتند بر روی سیستمهای رایانهای نصب میشدند.
اما با ورود CPU اینتل به بازار، انتخاب برای خریداران عزیز بسیار سختتر شده است. به همین خاطر جهت راهنمایی بهتر شما عزیزان قصد داریم که به ویژگیهای مهم پردازندههای INTEL و AMD اشاره نماییم:
آشنایی با ویژگیهای پردازنده INTEL
- از لحاظ هزینه مقرون به صرفه
- تعداد هستههای زیاد پردازنده اینتل
- کارایی مناسب سیستم در صورت برخورداری از پردازنده گرافیکی یکپارچه
- افزایش سرعت کاری یا اورکلاک در پردازندههای مرکزی رده پایینتر
آشنایی با ویژگیهای پردازنده AMD
- کارایی بهتر سیستم در صورت برخورداری از پردازندههای مرکزی رده بالاتر
- عملکرد مناسب سیستم در صورت برخورداری از کارت گرافیکی مجزا
- افزایش سرعت کاری و آزادی عمل بیشتر سیستم
- قدرت پردازش خام بالا و تولید حرارت پایینتر پردازنده ای ام دی
-
افزایش سرعت کاری یا قابلیت اورکلاک پردازنده مرکزی یا CPU
این قابلیت باعث میشود که سرعت پردازنده جهت اجرای دستورالعملها بیشتر باشد که معمولا با واحد گیگاهرتز مشخص میشود. هرچقدر که سرعت کاری سیستم بیشتر باشد، نشاندهنده این است که اجرای دستورالعملها یا دادههای دستوری توسط پردازنده، سریعتر انجام خواهد شد. این قابلیت زمانی که میخواهید سرعت کاری رایانه خود را جهت اجرای برنامهها، سریعتر نمایید به کمک شما خواهد آمد.
اگر به دنبال افزایش سرعت کاری سیستم خود هستید، پس باید سراغ قطعاتی بروید که از قابلیت اورکلاک برخوردار باشند.
-
تعداد هسته پردازنده مرکزی یا CPU
هنگام خرید پردازندههای مرکزی، مدلهایی را جهت انتخاب برگزینید که از تعداد هستههای بیشتری برخوردار باشند. هر چقدر تعداد هسته بیشتر باشد، نشانگر این است که سیستم جهت اجرا میتواند برنامهها و دادههای دستوری بیشتری را بین آنها تقسیم نماید. مسلما، تعداد بیشتر هستهها بر فرآیند کاری سیستم تاثیر بسیار مثبتی خواهد گذاشت.
-
تناسب پردازنده مرکزی با نوع کاربری
آن چیزی که از اهمیت بیشتری برخوردار بوده این است که کدام مدل پردازنده با فعالیت کاری شما تناسب و هماهنگی دارد. اگر جهت مصرف خانگی یا اداری میخواهید از این محصول استفاده کنید، باید سراغ مدلهایی باشید که با حجم فعالیتهای کاری شما هماهنگی بیشتری داشته باشند.
-
نوع سوکت اتصالی پردازنده مرکزی یا CPU
از جمله موارد دیگری که باید جهت خرید پردازندههای مرکزی در نظر گرفت، توجه به نوع سوکت اتصالی آنهاست. مسلما، انتخاب مدلی که قابلیت نصب بر روی مادربرد را داشته باشد و همچنین به راحتی با سایر قطعات کامپیوتری سازگار شود، جهت پیشنهاد گزینه مناسبی خواهد بود. توجه به این مورد بسیار ضروری است. زیرا در صورت وجود کارت گرافیک قدرتمندتر، پردازنده باید از سازگاری مناسبی با این قطعه و سایر قطعات سیستم برخوردار باشد.
-
میزان حافظه کش پردازنده مرکزی
حافظه کش که به آن حافظه کوتاهمدت هم گفته میشود، یکی از فاکتورهای مهم تاثیرگذار در فرآیند خرید سی پی یو به شمار میرود. حافظه کش وظیفه دارد که تمامی دادههای دستوری یا دستورالعمل سیستمهای رایانهای را به صورت متوالی و پی در پی ذخیره کرده و هر کدام از دستورات را به واحد پردازنده سیستم منتقل نماید تا CPU قادر باشد به راحتی تمامی آنها را اجرا نماید. مسلما هر چقدر حافظه کش بیشتر باشد، پردازنده میتواند با سرعت بیشتری تمامی دستورات را اجرا نماید.
-
مقاومت حرارتی پردازنده مرکزی
هنگام خرید پردازنده باید به توان و میزان مقاومت حرارتی آن توجه نمایید. سی پی یو هر چقدر بتواند میزان حرارت بیشتری را تولید نماید، نشانگر این است که از عملکرد بهتری در اجرای دستورالعملهای مختلف برخوردار است. در نظر گرفتن تمامی فاکتورهای ذکر شده در جملات بالا میتوانند به شما کمک نمایند تا انتخاب درستتری در زمینه خرید CPU داشته باشید.