اگر تا به حال سعی کرده اید اسپرسوی خود را در خانه درست کنید، می دانید که همیشه کار ساده ای نیست. ممکن است یک روز اسپرسوی عالی و دفعه بعد فقط یک آب گل آلود داشته باشید. اگر در تلاش برای به دست آوردن مهارت های اسپرسو خود هستید، این مقاله برای شما مناسب است!
ما یک راهنمای واقعی با هشت نکته مفید در اختیار داریم که قهوه شما را از آب گل آلود به یک حس طعم واقعی تبدیل می کند. پس از تسلط بر این مراحل، با تخصص خود در تهیه قهوه، دوستان و خانواده را تحت تاثیر قرار خواهید داد.
بیایید بیشتر از این معطل نکنیم و برای مهم ترین مرحله، یعنی انتخاب نوع مناسب قهوه، وارد شویم!
1. دانه قهوه اسپرسو را انتخاب کنید
اولین چیزی که هنگام دم کردن اسپرسو باید در نظر بگیرید این است که آیا از دانه های قهوه مناسب استفاده می کنید؟
برای استفاده حداکثری از قهوه ساز خود، واقعاً می خواهید دانه هایی را انتخاب کنید که با در نظر گرفتن دم کردن اسپرسو برشته شده اند. برخی از مارکهای قهوه دانههایی را که بهعنوان «برشته شده اسپرسو» فهرست شدهاند، میفروشند، بنابراین اگر مطمئن نیستید کدام یک برای شما مناسب است، این مکان عالی برای شروع است.
اگر گزینه «روست اسپرسو» وجود ندارد، به جای دانه های روشن تر، یک دانه برشته متوسط تا تیره را انتخاب کنید. هرچه فرآیند برشته شدن طولانیتر باشد، روغنهای قهوه بیشتری از دانهها آزاد میشود، بنابراین این امر به ایجاد کرم غلیظتر کمک میکند. رستهای تیرهتر دارای طعمهای تک نت هستند که وقتی از اسپرسوساز برای دم کردن آنها استفاده میکنید، به خوبی خودنمایی میکنند.
2. دانه های قهوه تازه برشته شده بخرید
نکته مهم بعدی این است که تازه ترین لوبیایی را که می توانید پیدا کنید انتخاب کنید. بهترین زمان برای لذت بردن از قهوه حدود 7 تا 10 روز پس از تاریخ برشته شدن است. پس از 1 تا 2 ماه، کاهش قابل توجهی در عطر و طعمی که از لوبیا دریافت می کنید، مشاهده خواهید کرد. در 6 ماهگی، لوبیاها طعمی ملایم و کهنه پیدا میکنند و به بهترین شکل خود میرسند.
در حالت ایده آل، دانه های تازه برشته شده را از یک قهوه فروشی محلی خریداری کنید. آنها کمی بیشتر از قهوه خواربارفروشی هزینه خواهند داشت، اما قیمت آن نسبت به طعمی که دوباره به دست می آورید ارزش آن را دارد. به علاوه، به حمایت از مشاغل محلی کمک می کنید و قهوه با کیفیت بهتر را در منطقه خود تشویق می کنید!
3. اندازه آسیاب خود را تنظیم کنید
دم کردن اسپرسو برای رقابت با باریستا مهارتی دشوار است که باید به آن مسلط شد. آسیاب کردن دانه های قهوه شما نیز از این قاعده مستثنی نیست. قهوه اسپرسو تحت فشار بالا و در مدت زمان کوتاهی دم میشود، بنابراین باید سطح قهوه را به حداکثر برسانید تا طعمها در آب پخش شوند.
این بدان معنی است که شما باید آن لوبیا را آسیاب کنید تا به پودر بسیار ریز تبدیل شود. مسئله این است که آسیاب خیلی ریز به فرآیند دم کردن مقاومت زیادی می بخشد و طعمی قوی و تلخ به جا می گذارد. شما اندازه آسیاب مناسب را برای اسپرسو میخواهید، که آسیاب متوسطی است، که تقریباً به میزان غلظت نمک سفره است.
نکته اینجاست که شما نمی توانید به سادگی یک تنظیم آسیاب را انتخاب کنید و برای همیشه به آن پایبند باشید. اگر به دانههای مختلف قهوه یا حتی گاهی اوقات فقط دستهای متفاوت از دانهها تغییر میدهید، باید آسیاب را تنظیم کنید. این یک بازی آزمون و خطا است و برای کامل شدن آن واقعاً به تمرین نیاز دارد.
4. آب فیلتر شده
نکته ای که اغلب در مورد دم کردن قهوه با طعم عالی نادیده گرفته می شود، تنها عنصر ضروری دیگر است. یعنی آب! طولانی و کوتاه آن این است که آب بد مزه قهوه بد مزه تولید می کند. مواد معدنی گچی و سایر ناخالصی ها بر نحوه جذب عطر قهوه توسط آب تأثیر می گذارد و طعم تلخی را در دهان شما به جا می گذارد.
با فیلتر کردن آبی که قصد دارید برای دم کردن قهوه استفاده کنید، از این موضوع جلوگیری کنید. می توانید این کار را با استفاده از یک پارچ فیلتر برای اضافه کردن آب یا با نصب یک فیلتر در ورودی آب قهوه ساز خود یا ورودی آب خانه انجام دهید.
پیشنهاد مطالعه: 25 مدل پارچ تصفیه آب باکیفیت و ارزان + خرید اینترنتی
5. فشار مهم است (و سبد Portafilter هم همینطور!)
آیا دستگاه شما آماده است؟ برای دم کردن «اسپرسوی واقعی» واقعاً به دستگاهی نیاز دارید که بتواند حداقل 9 بار فشار ایجاد کند. فشار تولید شده توسط دستگاه برای استخراج طعم مطلوب مهم است اما این تنها عاملی نیست که باید در نظر گرفته شود. سبد فیلتر نیز مهم است.
سبدهای پورتافیلتر یا تحت فشار هستند یا بدون فشار. در حالی که ممکن است تحت فشار در ظاهر خوب به نظر برسد، اما در واقع برای دم کردن اسپرسو بهترین نیستند. آنها با فشار دادن قهوه از سوراخ کوچکی کرم ایجاد می کنند در حالی که سبدهای بدون فشار محیطی تحت فشار ایجاد می کنند. سبدهای بدون فشار به دلیل مرحله کوبیدن که در آن قهوه را در جای خود فشار می دهید، این محیط را ایجاد می کنند. این باعث مقاومت در برابر جریان آب می شود و به طور کلی چربی ها را از دانه های قهوه امولسیون می کنید و کرمی غلیظ و خوشمزه ایجاد می کنید.
برای بهترین نتیجه، از یک سبد فیلتر بدون فشار استفاده کنید و قهوه را به خوبی تمپر کنید!
6. پیش تزریق با فشار کم
این نکته ای است که فقط در صورت داشتن دستگاه اسپرسوساز که برای آن آماده شده باشد به خوبی کار می کند. پیش تزریق با فشار کم فرآیندی است که در آن تفاله های قهوه را به آرامی با فشار کم خیس می کنید و به تدریج این فشار را به اوج و فشار زیاد مورد نیاز برای استخراج اسپرسو افزایش می دهید.
ایده این است که آب در سراسر پوک جذب میشود و این باعث خیس شدن زمینها میشود و از انتقال آب هنگام دم کردن اسپرسو جلوگیری میکند. این شبیه به اجازه دادن به تفاله های قهوه برای “شکوفه دادن” در سایر روش های دم کردن است.
این به جلوگیری از دم کردن قهوه با ترکیبی از بخش های زیر و بیش از حد استخراج شده کمک می کند تا در نهایت یک اسپرسوی متعادل و زیبا داشته باشید. فقط در صورتی می توانید این کار را انجام دهید که یک دستگاه قهوه ساز داشته باشید که بتوانید فشار را تنظیم کنید یا یک برنامه داخلی و قبل از تزریق داشته باشید.
7. دمای آب را بررسی کنید
قهوه دمای دم بهینه ای دارد. اگر آب خیلی سرد باشد، طعم قهوه رقیق و کم عصاره می شود. اگر خیلی گرم است، در نهایت با یک فنجان جو سوخته و تلخ مواجه خواهید شد.
برای قهوه ای که به طور کامل دم می شود، آب باید 90-96 درجه سانتیگراد باشد. اگر قهوه شما دائماً مزه دارد، ارزش آن را دارد که دمای دستگاه خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که در این محدوده ایده آل قرار دارد.
8. سعی کنید، سعی کنید، و دوباره تلاش کنید
نکته نهایی برای تهیه اسپرسوی بهتر این است که تمرین کامل شود. دم کردن اسپرسو ترکیبی از هنر و علم است و شما باید به هر دوی این جنبه ها تسلط داشته باشید تا طعم جاوا را به طور مداوم و عالی داشته باشید. شما باید تمام پارامترهای مهم را درک کنید و همچنین تکنیکی را توسعه دهید که به دم کردن قهوه شما اجازه می دهد تا یک خروجی خلاقانه باشد که برای شما منحصر به فرد است.
اگر در ابتدا موفق نشدید، امیدتان را از دست ندهید. به تمرین ادامه دهید و در نهایت به آن خواهید رسید. دم کردن اسپرسو عالی یک شبه اتفاق نمیافتد، اما خبر خوب این است که میتوانید به تلاش خود ادامه دهید تا زمانی که آن را درست به دست آورید.
جمع بندی
امیدوارم این نکات برای نشان دادن روشهای متعددی که میتوانید تکنیک دم کردن خود را تنظیم کنید تا به یک فنجان اسپرسو عالی برسید، مفید بوده باشد. یک بافت غنی، شربتی و خامه ای، پاداش شما برای صرف وقت و تلاش است. اما فراموش نکنید که برای شروع به یک دستگاه اسپرسوساز خوب نیاز دارید.
در سفر قهوهسازیتان موفق باشید و تجربهای شاد برای دمآوری برایتان آرزومندم.
پیشنهادهایی برای شما
محصولات پیشنهادی این مقالهمشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا