اجاق گاز از جمله وسایل پر استفاده در آشپزخانه به شمار رفته که جهت افزایش طول عمر آن باید یک سری از نکات را رعایت نمود. از آنجایی که از این وسیله جهت پخت و پز انواع مواد غذایی استفاده میشود، امکان ایجاد لکههای چربی بر روی آن وجود دارد. شما با استفاده از چند راهکار اصولی میتوانید طول عمر اجاقگاز خود را به طور موثرتری افزایش دهید.
اجاق گاز از جمله وسایل پر استفاده در آشپزخانه به شمار رفته که جهت افزایش طول عمر آن باید یک سری از نکات را رعایت نمود. از آنجایی که از این وسیله جهت پخت و پز انواع مواد غذایی استفاده میشود، امکان کثیف شدن و ایجاد لکههای چربی بر روی آن وجود دارد. شما با استفاده از چند راهکار اصولی میتوانید طول عمر مفید اجاقگاز خود را به طور موثرتری افزایش دهید.
پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید بهترین اجاق گاز با معرفی مدل های باکیفیت و ارزان
سرریز شدن ناگهانی مواد غذایی بر روی اجاق یکی از مشکلاتی است که بیشتر خانمهای خانهدار با آن مواجه هستند. جهت جلوگیری از این مشکل میتوانید از قابلمهها و ماهیتابههای با عمق زیاد استفاده کنید که دیگر از لحاظ پاشیدن ناگهانی مواد به بیرون با دردسر ناشی از پاک کردن سطح اجاقگاز مواجه نشوید.
هنگام آشپزی همیشه با ریخت و پاش مواجه خواهید شد و این یک موضوع غیر قابل انکار است. اما اگر چنین اتفاقی هم افتاد، شما با پیروی از این قانون ساده میتوانید مشکل را حل نمایید.
همانطور که اشاره کردیم، بسیاری از لکههای روغنی اثرات ماندگارتری دارند و بر روی سطح اجاق باقی میمانند. در صورت مشاهده چنین لکههایی بلافاصله دست به کار شده و مقداری از مواد پاککننده را با آب مخلوط کنید و با اسفنج بر روی لکهها بمالید تا به طور کامل محو گردند.
مواردی که در قسمتهای قبلی به آن اشاره کردیم در مورد سطح رویی اجاقگاز بود که باید به طور مرتب تمیز شود. اما بعضی قسمتهای اجاق که از دید پنهان میمانند هم نیاز به تمیز کردن دارند. زیر دستگیرههای اجاقگاز و زیر سرشعلهها جاهایی هستند که نیاز دارند هفتهای یکبار تمیز شوند. جهت این کار، اسفنج را به آب و مواد شوینده آغشته نموده و قسمتهای ذکر شده را تمیز نمایید.
جهت تمیز کردن قسمتهای فلزی اجاق از روشی که به شما پیشنهاد میکنیم، پیروی نمایید. در ابتدا، ظرفشویی را پر از آب کرده و مقداری مایع شوینده را درون آن بریزید. سپس، قسمتهای فلزی را از اجاق جدا کرده و اجازه دهید درون آب به مدت 40 دقیقه بمانند. در نهایت، آنها را مجدد شسته و تمیز نمایید.
سرشعلهها جز قسمتهایی هستند که هفتهای یکبار باید به صورت اصولی تمیز شوند. گاهی امکان دارد که مجرای سرشعلهها به دلیل گیر کردن مواد غذایی درون آنها دچار گرفتگی شوند. برای باز کردن مجرای سرشعلهها میتوانید از چوبکبریت یا خلال دندان استفاده نمایید و در نهایت آنها را درون محلول آب و موادشوینده قرار داده تا از آلودگیها پاک گردند.
یکی از مهمترین اشتباهاتی که در مورد تمیز کردن اجاق گاز پیش میآید این است که بسیاری از افراد جهت شستشو، آب را بر روی سطح آن میریزند. این کار، اشتباه محض است. زیرا باعث نفوذ آب به مجرا و قطعات داخلی دستگاه شده و منجر به خرابی زودهنگام آن میشود. جهت تمیز کردن بدنه اجاق هم میتوانید با استفاده از اسفنج آغشته به آب و مواد شوینده استفاده نمایید.
امیدواریم راهنمای امروز گرین لیست برای مراقبت از اجاق گاز و ترفندهای خانه داری به شما کمک کرده باشد. سپاسگزاریم.