مبلمان و چیدمان

۹ نکته کلیدی در طراحی اتاق کار مناسب برای نویسندگان

طراحی اتاق کار مخصوص برای نویسندگان

طراحی اتاق کار برای افرادی که عاشق نوشتن هستند، تجربه بسیار لذت‌بخشی است. اینکه مکانی برای نوشتن و انجام فعالیت‌های شخصی خود داشته باشید، لذت مخصوص به خود را دارد.

اگر کار شما به نحوی است که باید از خانه به فعالیت‌های کاری خود رسیدگی کنید، طراحی اتاق کار از جمله مهمترین مواردی بوده که باید مد نظر داشته باشید.

هر نویسنده‌ای تمایل دارد که محل کار مخصوص به خود را داشته باشد. طراحی اتاق کار نویسنده باید بر مبنای علاقه، نیازها و سبک زندگی هر فرد صورت گیرد.

طراحی فضایی که الهام بخش ایده‌های خلاقانه برای نوشتن باشد از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. طراحی اتاق جهت انجام فعالیت‌های کاری برای آن‌دسته از افراد دورکار جزو مهمترین نیازها به شمار می‌رود.

طراحی اتاق کار با اتاق مخصوص مطالعه تفاوت‌های زیادی دارد. در واقع، اتاق کار مخصوص نویسندگان باید به نحوی طراحی شود که افراد بتوانند به راحتی فعالیت‌های خود را بدون عوامل حواس‌پرتی انجام دهند.

به عنوان مثال، وجود عواملی نظیر: تلفن، فکس و… برای نویسنده‌ای که خواهان سکوت و آرامش بوده می‌توانند بر عملکرد او تاثیر منفی بگذارند.

با نکات کلیدی در طراحی اتاق کار مناسب برای نویسندگان بیشتر آشنا شویم

  • اهمیت آرامش در اتاق کار

طراحی اتاق کار برای نویسنده باید به نحوی صورت پذیرد که سکوت و آرامش برای او فراهم شود. پیدا کردن مکان مناسب به دور از هرگونه عامل حواس‌پرتی از جمله مهمترین مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

عواملی نظیر: تلویزیون، تلفن، فکس و منابع صوتی دیگر می‌توانند در عملیات نوشتن شما تاثیر منفی بگذارند. به همین خاطر بهتر است که مکانی انتخاب شود که به دور از تمام این عوامل باشند.

البته شما می‌توانید با عایق کردن پنجره‌ها، آلودگی‌های صوتی ایجاد شده در اتاق کارتان را کاهش دهید.

  • در نظر گرفتن راحتی در طراحی اتاق کار

از جمله موارد دیگری که هنگام طراحی اتاق کار باید مد نظر قرار داد، توجه به راحتی شما در فضای مورد نظر است. انتخاب یک میز و صندلی راحت که به هنگام نوشتن برای شما مشکلی ایجاد نکند از اهمیت زیادی برخوردار است.

فراموش نکنید که انتخاب صندلی می‌تواند بر عملکرد نوشتن شما تاثیر بگذارد. اما از آنجا که فرآیند نویسندگی شامل یادداشت‌برداری، تحقیق و ایده‌پردازی بوده، نیازی نیست که جهت انجام تمام این روندها به طور مستمر پشت میز بنشینید.

تهیه یک صندلی راحتی یا صندلی بادی هم می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

  • نورپردازی در طراحی اتاق کار

مهمترین موردی که باید در طراحی اتاق کار مد نظر داشت، توجه به نورپردازی آن است. مسلما، شما جهت نوشتن و مطالعه نیاز به یک اتاق با نور کافی دارید.

البته در این مورد شما حق انتخاب داشته و می‌توانید اتاقی که از نور طبیعی برخوردار باشد را جهت محل کار خود در نظر بگیرید.

اما اگر شرایط اتاق کارتان به نحوی است که این مورد مهم فراهم نیست، می‌توانید از نور مصنوعی استفاده نمایید.

نورپردازی مناسب با قابلیت تنظیم روشنایی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه نمایید.

  • میز اتاق کار

از آنجا که میز مهمترین ابزار کار شما به شمار می‌رود، بهتر است در مورد محل قرارگیری آن در اتاق تصمیم‌گیری نمایید.

اگر محل قرارگیری میز کارتان به نحوی است که با تابش نور خورشید برای شما مزاحمت ایجاد می‌کند، می‌توانید از پرده‌های ضخیم استفاده نمایید.

میز کارتان را می‌توانید با توجه به سلیقه شخصی خود دیزاین نمایید. جهت جلوگیری از خستگی چشم‌ها به هنگام فعالیت می‌توانید از پد رومیزی استفاده نمایید.

سطح میز خود را همچنین می‌توانید با انواع مختلف خودکارهای رنگی، مدادها و برگه‌های یادداشت چیدمان نمایید.

  • حذف کردن عوامل حواس‌پرتی در طراحی اتاق کار

در طراحی اتاق کار برای نویسندگان باید تمامی عوامل حواس‌پرتی نظیر: تلویزیون، تلفن و… حذف شوند. برای یک نویسنده مهم است که در فضایی پر از سکوت و آرامش فعالیت نماید.

گوشی همراه هم می‌تواند مانع از فعالیت‌تان شود. البته بهتر است که هنگام نوشتن، گوشی همراه را خاموش یا از فضای اتاق کار دور نمود. البته قضیه اینترنت کمی متفاوت است.

بسیاری از نویسندگان جهت شکوفایی ایده‌های خلاقانه خود نیاز به ابزار تحقیق نظیر: اینترنت دارند.

  • مکان مخصوص جهت نگهداری کتاب‌

در طراحی اتاق کار نویسنده باید مکانی به عنوان کتابخانه در نظر گرفته شود. وجود کتابخانه در اتاق کار نویسنده از نیازهای اساسی به شمار می‌رود. زیرا انگیزه و میل به نوشتن را در فرد بیشتر می‌کند.

در مواقع نیاز می‌توانید با مطالعه کتاب‌های کلاسیک، دانش خود را بیشتر کرده و از آنها به عنوان منبع الهام‌بخشی جهت نوشتن استفاده نمایید.

  • نصب تابلوی اعلانات بر روی دیوار اتاق کار

شما می‌توانید جهت طراحی اتاق کار خود از ایده‌های مختلفی استفاده نمایید. به عنوان مثال، یک تابلوی اعلانات جهت نظم بخشیدن بیشتر به ایده‌های شخصی خود بر روی دیوار نصب نمایید.

بدین صورت می‌توانید ایده‌های خود را منسجم‌تر کرده و از آنها جهت پیشرفت کارهای بعدی خود استفاده نمایید. البته به غیر از تابلوی اعلانات می‌توانید از وایت برد برای این کار استفاده نمایید.

  • فراهم کردن لوازم‌التحریر و مکان خاص جهت نگهداری از آنها

در اتاق کار نویسنده باید انواع مختلف لوازم‌التحریر نظیر: مدادتراش، خودنویس، خودکار، مداد، برگه‌ی یادداشت، پاک‌کن، لاک غلط‌گیر، چسب، منگنه و… وجود داشته باشند.

کار نویسنده، نوشتن است. به همین خاطر باید تمامی ابزارهای لازم جهت انجام فعالیت‌ها فراهم شوند. البته در این میان، استفاده از ابزاری نظیر: اینترنت هم می‌تواند جهت ایده‌ پردازی‌های بهتر در دکوراسیون اتاق کار نویسنده مورد نیاز باشد.

  • رنگ اتاق کار

در طراحی اتاق کار باید رنگ دیوارها و تناسب آنها با عناصر به کار رفته در فضا را مد نظر قرار دهید. رنگ دیوارها  بر روحیه نویسنده هنگام کار تاثیر گذاشته و انگیزه نوشتن را در او چندین برابر می‌کند.

شما می‌توانید رنگ دیوارها را بر طبق سلیقه خود انتخاب کنید. البته در این مورد علاقه فرد از اهمیت زیادی برخوردار است.

نتیجه‌گیری نهایی

طراحی اتاق کار مخصوص برای نویسندگان از جمله مهمترین نیازهای آنها به شمار می‌رود. برای آن‌دسته از افرادی که به فعالیت نویسندگی مشغول هستند یا کارهای شخصی خود را از خانه انجام می‌دهند، اتاق کار مناسب جز مهمترین اولویت‌ها محسوب می‌شود.

با ایده‌های کاربردی که در جملات پیشین اشاره نمودیم، می‌توانید یک اتاق کار مخصوص به خود را داشته باشید که هیچ عاملی باعث حواس‌پرتی شما به هنگام فعالیت‌هایتان نشود.

مشاهده نسخه pdf مقاله: ۹ نکته کلیدی در طراحی اتاق کار مناسب برای نویسندگان

پیشنهادهایی برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا