7 مرحله برای استفاده صحیح از یک موکاپات (رازهای قهوه ساز موکاپات)
یکی از دوستان به عشق شما به قهوه توجه کرده و تصمیم گرفته است که یک موکاپات به شما هدیه دهد.
مشکل اینجاست که شما هیچ ایده ای برای تهیه قهوه با موکاپات ندارید. هنوز!
شما جای درست آمده اید. من چندین سال است که از این قهوه ساز کلاسیک اجاق گازی استفاده می کنم و در کمترین زمان ممکن به شما یاد می دهم تا قهوه خود را در یک موکاپات درست کنید.
موکاپات چیست؟
یک قهوه ساز اجاق گازی است که قهوه قوی شبیه اسپرسو درست می کند. این قهوه توسط آلفونسو بیالتی در سال 1933 اختراع شد و نام آن را از شهر موکا یمن که به خاطر قهوه با کیفیتش معروف است، نامگذاری کرد.
نه لزوماً نیازی به برق دارد و نه به مکانیک پیچیده ای که امروزه با دستگاه های اسپرسوساز مرتبط است.
به دلیل سهولت استفاده و توانایی تولید یک فنجان لذیذ، یکی از قابل توجه ترین نوآوری ها در دنیای قهوه محسوب می شود.
تقریباً یک قرن است که در بسیاری از خانوادهها یک عنصر اصلی بوده است. و هنگامی که روش درست دم کردن با موکا را یاد گرفتید، تقریباً در هر زمان و هر مکان، حتی در آتش کمپ، خودتان قهوه خوشمزه درست خواهید کرد.
چگونه قهوه دم می کند
قابلمه موکا مانند دستگاه های اسپرسوساز عمل می کند زیرا هر دو از فشار استفاده می کنند تا آب گرم شده را وارد تفاله های قهوه کنند.
به همین دلیل است که بسیاری از موکاپات به عنوان دستگاه اسپرسوساز اجاق گازی یاد می کنند.
- آب در محفظه ته دیگ می جوشد و بخار ایجاد می کند.
- بخار به تدریج فشار کافی ایجاد می کند تا آب داغ را از طریق قیف به سمت محفظه میانی، جایی که قهوه آسیاب شده قرار دارد، فشار دهد.
- همانطور که بخار به فشار دادن آب از طریق سیستم ادامه می دهد، قهوه استخراج شده به داخل محفظه بالایی می ریزد.
چقدر طول می کشد؟
از آنجایی که دیگ به سمت بالا دم میکند، زمان دمکشی کوتاهی نسبت به دستگاه اسپرسوساز که از آب پرفشار استفاده میکند را ندارد. دم کردن قهوه با دستگاه موکا، بسته به اندازه دستگاهی که استفاده می کنید، چند دقیقه طول می کشد.
مزه اش مثل چیه؟
این دستگاه از نظر فنی اسپرسو درست نمیکند، اما همچنان قهوهای غنی و پر انرژی ایجاد میکند. برخی استدلال می کنند که بسیار شبیه اسپرسو است و بدون داشتن دستگاهی به طعم آن نزدیک است.
دستگاه های اسپرسوساز از 9 بار فشار استفاده می کنند، در حالی که موکاپات می تواند حدود 2 بار فشار ایجاد کند. حتی به یک دستگاه اسپرسوساز واقعی نزدیک نیست، اما طعم آن نزدیک است.
بنابراین حتی اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید، اگر می خواهید کاپوچینو یا لاته درست کنید، موکا یک جایگزین عالی است.
نحوه استفاده از موکاپات
حالا وقت درست کردن قهوه است! با این 6 مرحله آسان برای تجربه طعم قهوه سنتی ایتالیایی آماده شوید.
-
مرحله 1: قهوه مناسب را انتخاب کنید
شما باید آسیاب قهوه خود را آماده کنید زیرا بهتر است از قهوه تازه آسیاب شده استفاده کنید.
بهترین اندازه آسیاب برای دم کردن موکا، آسیاب متوسط ریز است. از آسیاب اسپرسو ریز استفاده نکنید، زیرا ممکن است فیلتر را مسدود کرده و به مرور زمان باعث آسیب شود. و هرگز از آسیاب های بسیار ریز استفاده نکنید، می تواند دیگ موکا شما را منفجر کند.
توصیه میکنم اگر اولین باری است که موکا را امتحان می کنید، از دانههای قهوه با بو دادن متوسط استفاده کنید.
-
مرحله 2: از قبل آب را بجوشانید و قابلمه را پر کنید
قبل از ریختن آب در محفظه ته دیگ خود، آب را از قبل گرم کنید، شگفتیهای شما را به همراه خواهد داشت. احتمال سوختگی را کاهش می دهد که اگر آن را برای مدت طولانی در گرما بگذارید، معمول است.
بیشتر مخرن های موکا نشانگر مقدار آب هستند که باید داخل آن بریزید. اگر شما اینطور نیست، محفظه را تا زیر شیر تخلیه فشار پر کنید.
-
مرحله 3: پودر قهوه را اضافه کنید
دستگاه موکا شما یک سبد فیلتر فلزی کوچک دارد که در آن تفاله قهوه خود را اضافه می کنید.
شما میخواهید قهوههای آسیاب شدهتان در سبد شل باشد، بنابراین آن را به زمین نزنید یا آن را مانند یک بسکت اسپرسو نچسبانید. لبه های سبد را به دقت تکان دهید تا آسیاب ها یکنواخت شوند و کمک کنید تا به طور یکنواخت جا بیفتد.
مقدار قهوه ای که قرار می دهید بستگی به اندازه و ظرفیت موکای مورد استفاده شما دارد.
پس از تراز کردن، دیسک فیلتر را روی قهوه قرار دهید.
-
مرحله 4: قسمت بالای ظرف موکا را در جای خود پیچ کنید
هنگامی که همه چیز تنظیم شد، می توانید قسمت بالایی دستگاه موکاپات خود را در جای خود قرار دهید. پایه را با یک دست نگه دارید و با چرخاندن قسمت بالایی آن را محکم کنید. مطمئن شوید که محکم بسته شده است.
هنگام نگه داشتن مخزن آب مراقب باشید. به یاد داشته باشید که قبلاً آن را با آب از قبل جوشیده پر کرده اید، مواظب باشید که نسوزید.
-
مرحله 5: موکاپات را روی اجاق گاز با حرارت متوسط قرار دهید
اکنون زمان دم کردن یک فنجان عالی قهوه است. دستگاه را مستقیماً روی شعله اجاق گاز (اجاق برقی یا گازی هر کدام که دارید) روی حرارت متوسط قرار دهید.
حتما از حرارت زیاد استفاده نکنید زیرا قهوه شما را می سوزاند، تلخ می کند و در نهایت به دستگاه آسیب می رساند.
پس از چند دقیقه، محفظه بالایی با قهوه خوشمزه پر می شود.
یک نکته مفید: اگر متوجه حباب زدن آهسته شدید، باید حرارت را زیاد کنید. برعکس، اگر حباب های سریع وجود دارد و مایع به طور قابل توجهی فوران می کند، حرارت خود را کم کنید.
دستگاه موکاپات پس از اتمام دم کردن شروع به سوت زدن یا صداهای خش خش کوچک می کند.
-
مرحله 5: موکا را از روی حرارت بردارید و سرو کنید
شعله را خاموش کنید، قهوه شما آماده سرو است.
نکته: می توانید پایه دستگاه خود را زیر آب سرد قرار دهید تا استخراج آن متوقف شود و قهوه تلخ نخورد.
حالا نوشیدنی خود را در فنجان بریزید و از قهوه درست شده با موکاپات خود لذت ببرید.
-
مرحله 7: موکا پات خود را تمیز کنید
تمیز کردن از نظر فنی مرحله ای در فرآیند دم کردن نیست، اما دانستن و انجام آن ضروری است.
قهوه با طعم عالی همیشه با تمیزکاری شروع می شود.
هر گونه مواد معدنی یا روغنی که از باقیماندههای آن جمع میشود، بر طعم دمنوشهای آینده شما تأثیر میگذارد. در برخی موارد بسیار نادر، اگر دریچه تخلیه فشار به درستی تمیز نشود و مسدود شود، دیگ موکا حتی می تواند منفجر شود.
عادت کنید که بعد از هر بار استفاده، موکا خود را کاملا تمیز کنید:
- دیگ خود را با آب گرم بشویید. از مایع ظرفشویی استفاده نکنید.
- از یک برس نرم استفاده کنید تا به قسمت هایی که دسترسی به آن ها سخت است برسید.
- به یاد داشته باشید که فیلتر و شیر تخلیه فشار را نیز تمیز کنید.
- اجازه دهید قطعات در هوا خشک شوند.
نکته مهم: تمیز نگه داشتن شیر تخلیه فشار و عاری از رسوبات سنگ آهک بسیار مهم است. مرتب آن را چک کنید!
چگونه یک موکا پات انتخاب کنیم؟
خرید موکاپات دیگر به این راحتی نیست.
در اینجا چند نکته وجود دارد که باید قبل از خرید موکاپات جدید در نظر بگیرید:
-
نوع اجاق گاز
ابتدا بررسی کنید که چه نوع اجاق گازی دارید. قابلمه های آلومینیومی موکا روی اجاق گازهای القایی کار نمی کنند، اما در هر جای دیگر کار می کنند.
از این به عنوان نقطه شروع خود استفاده کنید و بسته به اجاق گاز خود یکی را انتخاب کنید.
-
اندازه ها
اندازههای قابلمه موکا بسته به تعداد فنجانهایی که تولید میکنند طبقهبندی میشوند و تعیین میکنند که در هر زمان چقدر قهوه میتوانید درست کنید و مدت زمان دم کردن آن چقدر است.
مثلا:
- اسپرسوسازهای 1 فنجانی اجاق گاز وجود دارد که می توانند 2 اونس را سرو کنند که برای یک فنجان مناسب است.
- سپس قابلمه های 2 فنجانی را دارید که می توانند حدود 3.4 اونس برای 2 فنجان قهوه اسپرسو مانند تولید کنند.
نکته: هر اندازه فقط زمانی کار می کند که به طور مناسب پر شود. این بدان معنی است که اگر یک قابلمه 6 فنجانی دارید، ایده خوبی نیست که فقط 3 فنجان قهوه و آب در آن قرار دهید.
-
آلومینیوم در مقابل فولاد ضد زنگ
شما همچنین گزینه های آلومینیوم و فولاد ضد زنگ را خواهید یافت. فولاد ضد زنگ بادوام تر است، اما از آنجایی که گرما را سریعتر منتقل می کند، باید در تعمیر و نگهداری بیشتر مراقب باشید.
از سوی دیگر، آلومینیوم ارزان تر است و گزینه سنتی تر است.
-
کرم یا بدون کرم؟
گزینه دیگری که دارید یک قابلمه موکا است که می تواند کرمی شبیه اسپرسو تولید کند.
اکثر قابلمه های موکا می توانند لایه ای کف آلود ایجاد کنند که یادآور کرم اسپرسو است، اما برای رسیدن به آن نیاز به ترفندهایی است. اما برخی مدلها دارای دریچه مخصوصی است که تولید این کرم را در مقایسه با مدل های دیگر آسان می کند.
مهم است که به یاد داشته باشید اگرچه کرم روی قهوه موکا نشان دهنده دم کردن عالی مانند اسپرسو نیست، اما می تواند جذابیت و تجربه کلی نوشیدن قهوه شما را افزایش دهد.
-
بر موکا پات مسلط شوید
مانند سایر روش های دم کردن قهوه خوشمزه در خانه، دم کردن با دیگ موکا برای درست کردن آن نیاز به تمرین دارد.
امیدوارم این مقاله به شما در درک بهتر موکا پات کلاسیک کمک کرده باشد، لطفاً در نظرات زیر به من اطلاع دهید که چگونه این کار را انجام دادید.
پیشنهادهایی برای شما
محصولات پیشنهادی این مقالهمشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا