6 + 1 روش برای تهیه اسپرسو در خانه + خرید اینترنتی
اسپرسو در کافی شاپ عالی است (گاهی اوقات)، اما تهیه اسپرسو در خانه بسیار بهتر از نوشیدن آن از یک لیوان کاغذی و به ازای هر شات چند هزار تومان پول است.
اگر میخواهید قهوهای لذیذ و با کیفیت کافهای در خانه داشته باشید، یاد بگیرید چگونه خودتان اسپرسو درست کنید، ارزشش را دارد. اسپرسو، البته، اساس بسیاری از نوشیدنی های قهوه دیگر (مانند کاپوچینو، لاته و غیره) است، که همه آنها را می توانید در عرض چند دقیقه آماده کنید.
اما چگونه می توان شروع کرد؟
در این مطلب 6 + 1 روش تهیه اسپرسو در خانه را به شما آموزش می دهم.
هر کدام از نظر سختی متفاوت هستند و مزایا و معایب خود را دارند، بنابراین می توانید تصمیم بگیرید که از کدام یک استفاده کنید.
اسپرسوی اصیل چیست؟
اسپرسو یک نوشیدنی کوچک قهوه ایتالیایی است که با فشار بالا برای فشار دادن آب داغ به دانه های ریز آسیاب شده قهوه درست می شود. می توان آن را سیاه و غلیظ مصرف کرد یا به عنوان پایه ای برای بسیاری از نوشیدنی های قهوه استفاده کرد.
دم کردن یک اسپرسو اصل به 3 چیز نیاز دارد:
- قهوه آسیاب شده تا قوام پودر ریز مثل نمک
- آب گرم (90 درجه سانتیگراد)
- فشار بالا (حداقل 9 بار فشار)
آسیاب قهوه و آب داغ به راحتی در دسترس هستند، اما فقط یک اسپرسوساز می تواند بیش از 9 بار فشار مورد نیاز برای یک اسپرسوی اصلی را ایجاد کند.
با این حال نگران نباشید. من روش های جایگزین برای تهیه اسپرسو را نیز به شما نشان خواهم داد.
اصلاحات اسپرسو مصنوعی
برای جبران کمبود فشار، روشهای جایگزین دمآوری اسپرسو که بعداً در مقاله به شما نشان خواهم داد، با روشهایی که ممکن است در هر روش دمآوری به آن عادت داشته باشید، متفاوت است.
آنها یک نوشیدنی اسپرسو مانند تولید می کنند:
- تنظیم اندازه آسیاب
- افزایش دمای آب
- تنظیم نسبت دم کردن
- اضافه کردن تحریک
- افزایش زمان استخراج
این ها را با هم ترکیب کنید و می توانید بدون اسپرسوساز فانتزی در خانه اسپرسو درست کنید.
6 + 1 روش برای تهیه اسپرسو در خانه
در اینجا بهترین راه هایی که من برای تهیه اسپرسو در خانه می شناسم آورده شده است. شما می توانید آنها را سیاه بنوشید یا از آنها برای تهیه نوشیدنی های دیگر مانند کاپوچینو یا لاته استفاده کنید.
برای بهترین نتیجه با همه روش ها، مطمئن شوید که از موارد زیر استفاده می کنید:
- آب تصفیه شده (نه آب معدنی یا شیر)
- دانه های قهوه با کیفیت خوب، کمی تیره رنگ.
حالا بیایید نگاهی به هر روش بیندازیم.
-
روش 1: دستگاه اسپرسوساز
تنها راه برای تهیه اسپرسو اصیل غنی و کامل با یک کرم زیبا در بالای آن، استفاده از دستگاه اسپرسوساز است. اما صادقانه بگویم، دم کردن یک شات اسپرسوی عالی آنقدرها هم که به نظر می رسد آسان نیست.
دستگاه اسپرسوساز
خبره های قهوه در واقع زمان زیادی را صرف یادگیری پیچیدگی های اسپرسو سازی و شماره گیری در شات عالی اسپرسو می کنند. اگر علاقه مند هستید، در اینجا یک ویدیوی فوق العاده دقیق از این فرآیند وجود دارد.
و در اینجا نحوه تهیه اسپرسو با اسپرسوساز نیمه اتوماتیک استاندارد آمده است.
شما به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
- 9 گرم قهوه برای یک بار یا 18 گرم برای دو شات اسپرسو به طور همزمان (مورد پسند من 18 گرم است). کافههای تخصصی فقط در صورت درخواست یک شات دبل تهیه میکنند، زیرا پورتافیلتر بزرگتر جریان آب بهتری را از طریق آسیابها ایجاد میکند.
- یک آسیاب قهوه. میتوانید دانههای آسیاب شده بخرید، اما اگر میخواهید اسپرسوی خوشمزه درست کنید، باید درست قبل از تهیه آن را آسیاب کنید.
و مراحل استفاده از اسپرسوساز به شرح زیر است:
- دانه های اسپرسو کامل را آسیاب کنید.
- پورتافیلتر را با تفاله قهوه پر کنید و از نیدل قهوه برای شکستن تکه های آن استفاده کنید.
- قهوه آسیاب شده را در پورتافیلتر با لولر قهوه تراز کنید تا به طور یکنواخت پخش شود.
- قهوه آسیاب شده را با تمپر قهوه و با حدود 20 کیلوگرم نیرو در پورتافیلتر بچسبانید.
- سر دم را بشویید تا باقی مانده قهوه از بین برود.
- پورتافیلتر پر شده را محکم در سر دم قرار دهید.
- یک فنجان را زیر پورتافیلتر خود قرار دهید.
- یک تایمر راه اندازی کنید و دکمه را فشار دهید تا دم کردن شروع شود.
در پایان، باید یک فنجان اسپرسو غنی را با یک لایه کرم طلایی روی آن بنوشید. اگر میخواهید بازی اسپرسوی خود را بالا ببرید، میتوانید با خیس کردن آن با فشار 1 بار آب، قبل از استخراج واقعی، قهوه خود را از قبل دم کنید، یا برای دم کردن یکدستتر، از صفحه نمایش اسپرسو استفاده کنید.
نکته باریستا: زمان بهینه استخراج اسپرسو حدود 30 ثانیه است
این مقدار زمان به اندازه کافی طولانی است تا همه چیزهایی که دانه ارائه می دهد کاملاً استخراج شود، اما نه خیلی طولانی، جایی که قهوه تلخ می شود.
اگر زمان استخراج شما کمتر باشد، قهوه ترش و آبکی دریافت خواهید کرد.
اگر زمان استخراج شما بیشتر باشد، بیش از حد عصاره گیری می کنید و اسپرسوی شما تلخ می شود.
یکی دیگر از جنبه های مهم در تهیه اسپرسو نسبت قهوه به آب است که باید حدود 1:2 تا 1:3 باشد. در عمل، 18 گرم آسیاب قهوه باید تقریباً 45 گرم مایع تولید کند.
چرا همه جه از گرم به جای میلی لیتر برای اندازه گیری قهوه استفاده می کنم؟
صنعت قهوه وزن یک نوشیدنی قهوه را بر حسب گرم اندازه گیری می کند، زیرا حجم شات به شدت تحت تأثیر خامه است که وزن ناچیزی دارد. یک اسپرسو با یک لایه خامه بزرگ حجم بیشتری نسبت به اسپرسو بدون خامه دارد، حتی اگر 2 نوشیدنی هم وزن باشند.
بنابراین همانطور که می بینید، تهیه یک فنجان اسپرسو عالی نیاز به تمرین دارد، اما با هر بار مصرف بهتر و بهتر خواهید شد.
در زیر، راههای سادهتر دیگری برای تهیه اسپرسو بدون اسپرسوساز را خواهید دید.
پرفروشترین انواع اسپرسوساز اینجاست
روش 2: اسپرسو موکاپات
یک روش سنتی برای تهیه اسپرسو با موکاپات است. در دهه 1930 در ایتالیا اختراع شد و امروزه هنوز در اکثر خانواده های ایتالیایی استفاده می شود.
و اگر برای اکثر ایتالیایی ها به اندازه کافی خوب باشد، برای من نیز به اندازه کافی خوب است.
موکاپات
از نظر طعم، قهوه قوی تهیه شده با موکاپات کاملاً به اسپرسو نزدیک است، اما:
- قهوه موکا پات طعم تندتری نسبت به اسپرسو دارد و غلظت روغن و تلخی آن بیشتر است.
- به دلیل کمبود فشار، کرم اسپرسوی خود را کم یا اصلاً دریافت نمی کنید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه قهوه کف دار با موکاپات به همراه نکات اساسی
- مخزن را با آب تقریباً در حال جوش (حدود 70 درجه سانتیگراد) تا سوپاپ اطمینان پر کنید.
- قهوه آسیاب شده را در سبد فیلتر قرار دهید. مقدار قهوه به اندازه نوع موکا پات انتخابی شما بستگی دارد.
- بالا را به پایین پیچ کنید.
- موکا را روی اجاق گاز قرار دهید و اجازه دهید جادو اتفاق بیفتد. قهوه باید به زودی بیرون بیاید.
- اینکه جریان قهوه شروع به غرغر کردن و پاشیدن از روی آن کرد، آن را از روی حرارت بردارید. اگر مدت طولانی تری آن را بگذارید، قهوه خود را می سوزانید.
چه اتفاقی افتاده؟
آب در مخزن آب پایین شروع به جوشیدن کرد و فشار بخار آن را از طریق قهوه آسیاب شده فشار داد. نوشیدنی استخراج شده از طریق قیف به سمت بالا می رود و به داخل محفظه قهوه می رود.
پرفروشترین انواع موکاپات اینجاست
روش 3: اسپرسو Aeropress
AeroPress یک دستگاه دستی است که از فشار هوا برای دم کردن قهوه استفاده می کند و تنها با چند مرحله ساده اسپرسوی عالی می سازد.
Aeropress
شما به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
- 2 فیلتر هواپرس
- 12 گرم قهوه آسیاب شده کمی درشت تر از اسپرسو خوب است
- آب تصفیه شده 90 درجه سانتی گراد
- آسیاب ادویه برای استفاده به عنوان دستکاری
و مراحل آن عبارتند از:
- Aeropress خود را جمع کنید و فیلتر را در سبد فیلتر خیس کنید.
- دستگاه را روی فنجان خود قرار دهید.
- قهوه را داخل محفظه دم بریزید.
- فیلتر دوم را خیس کنید و در انتهای آسیاب ادویه قرار دهید.
- فیلتر را با دستمال موقت خود روی آسیاب قهوه فشار دهید تا صاف شود.
- با یک حرکت چرخشی خفیف، تمپر را از محفظه خارج کنید و فیلتر دوم را در بالای آسیاب قهوه بگذارید.
- آب را داخل محفظه دم بریزید تا دقیقاً بالای علامت دایره ای 1 باشد.
- پیستون را داخل محفظه قرار دهید و محکم و یکنواخت فشار دهید تا به پایین برسید.
اسپرسوی تازه دم شما اکنون در فنجان شما خواهد بود و آماده برای لذت بردن است.
Aeropress به جای فشار 9 بار در دستگاه های اسپرسوساز از حدود 1 بار فشار استفاده می کند، اما با این حال، نتیجه خوبی خواهید گرفت.
-
روش 4: اسپرسوساز همراه
اسپرسوسازهای قابل حمل هنوز در سال 2023 نسبتاً ناشناخته هستند، اما می توانم تأیید کنم که آنها به طرز شگفت انگیزی عملکرد خوبی دارند.
اسپرسوساز قابل حمل
من Staresso را دارم که قرار است 15+ بار فشار ایجاد کند. متأسفانه، من مطلقاً راهی برای بررسی واقعیت ندارم، اما با توجه به ظاهر کرم و بدنه شات اسپرسو، فشار قابل توجهی ایجاد می کند.
برای استفاده از این دستگاه کوچک به موارد زیر نیاز دارید:
- 10 گرم قهوه ریز آسیاب شده
- آب جوش
دلیل خوب بودن آب جوش با این روش این است که وقتی آن را در مخزن آب استیل ضد زنگ می ریزید، به اندازه کافی خنک می شود.
در اینجا مراحل استفاده از آن آمده است:
- قطعات دستگاه را جدا کنید.
- سبد قهوه را با 10 گرم آسیاب پر کنید.
- آن را کمی با قاشق قهوه بزنید (در سبد جا می شود).
- سبد قهوه را به محفظه پمپاژ اصلی پیچ کنید.
- اطمینان حاصل کنید که شیشه در پایه دستگاه قرار دارد.
- محفظه اصلی را روی پایه قرار دهید و آن را بچرخانید تا در جای خود قفل شود.
- پمپاژ را شروع کنید و اسپرسو باید بعد از 9 تا 10 پمپ شروع به جاری شدن کند. با افزایش فشار، پمپاژ سختتر میشود، بنابراین تعجب نکنید.
- پس از پمپاژ تمام آب، دستگاه را جدا کنید، لیوان را بیرون بیاورید و لذت ببرید.
مطمئناً یک لایه خامه روی اسپرسوی خود خواهید داشت که برای چشم و روح یک عاشق قهوه لذت می برد.
حتی میتوانید شیر را به همین روش کف کنید، اما بلافاصله با پمپاژ کردن آب تمیز در آن، آن را تمیز کنید. در غیر این صورت شیر داخل آن خشک می شود.
با این حال، بزرگترین نکته منفی Staresso این است که به نظر می رسد مشکلات کیفیتی بیش از آنچه انتظار دارید وجود دارد. این به دلیل فشار بالایی است که Starpresso در داخل آن ایجاد می کند. من فقط حدود 20 تا 30 بار از مال خودم استفاده کردم، و خراب نشد، اما خواندن نظرات انتقادی در صفحه محصول آن، به نظر می رسد برای برخی مشکل ساز باشد.
پرفروشترین انواع اسپرسوساز همراه
-
روش 5: قهوه فوری
تهیه اسپرسو از قهوه فوری یک راه فوق العاده سریع و آسان برای رفع کافئین بدون خروج از خانه است. عملاً هیچ زمان آماده سازی یا پاکسازی وجود ندارد.
قهوه فوری
این یک اسپرسو با طعم عالی نیست، اما هی، گاهی اوقات آنچه را که می توانید تهیه کنید، می خورید.
تنها چیزی که نیاز دارید آب جوش و یک قاشق چایخوری قهوه فوری است.
در اینجا نحوه تهیه اسپرسو از قهوه فوری آورده شده است:
- فقط کمی آب بیشتری اندازه بگیرید تا فنجان شما پر شود و آن را در قابلمه بجوشانید. مقداری آب تبخیر میشود، به همین دلیل است که شما باید فقط کمی بیشتر از آنچه که در نهایت با آن آب میخورید بجوشانید.
- قابلمه را از روی حرارت بردارید و به ازای هر فنجان/لیوان آب جوش یک قاشق چایخوری قهوه فوری اضافه کنید. هم بزنید تا حل شود.
- اختیاری: قابلمه را دوباره روی حرارت قرار دهید و دوباره آن را به نقطه جوش برسانید، سپس آن را به مدت 30 ثانیه بردارید تا کف آن بالا بیاید. این مرحله اختیاری است، اما به ایجاد مقداری کرم مصنوعی کمک می کند.
- حالا در فنجان/لیوان خود بریزید.
در جوانی بسیاری از مارکهای قهوه فوری را امتحان کردم و متوجه شدم که فقط «گرانترین» آنها قابل نوشیدن هستند. این را در فروشگاه در نظر داشته باشید، از چیزهای ارزان خودداری کنید.
اسپرسو قهوه فوری برای نوشیدنی های قهوه بر پایه شیر مناسب است. البته می توانید آن را سیاه بنوشید،
اما این چیزی نیست که من بخواهم هر روز انجام دهم.
روش 6: اسپرسو فرنچ پرس
اگر فقط یک فرنچ پرس برای کار در خانه دارید، همچنان می توانید از آن برای تهیه یک نوشیدنی به سبک اسپرسو استفاده کنید.
البته باید به شما هشدار بدهم، این روش ترجیحی من نیست زیرا بسیار هدر دهنده است. نسبت به هر روش دیگری از دانههای قهوه بیشتر استفاده میکند، اما همچنان ارزانتر از کافی شاپ خواهد بود! این روش همچنین طولانی تر و پیچیده تر از هر روش دیگری است که من لیست کردم.
فرنچ پرس
اصول اولیه به شرح زیر است.
شما نیاز خواهید داشت:
- 30 گرم قهوه آسیاب شده متوسط
- 100 میلی لیتر آب تازه در حال جوش (95-97 درجه سانتیگراد)
و مراحل آن عبارتند از:
- شروع به جوشیدن آب کنید.
- لیوان را با اضافه کردن کمی آبی که هنوز از جوش نیافته گرم کنید.
- 30 گرم دانه های قهوه را تا متوسط آسیاب کنید.
- آب گرمایش را از فرنچ پرس خالی کنید.
- آسیاب قهوه را داخل لیوان بریزید.
- یک تایمر را شروع کنید و 100 میلی لیتر آب در حال جوش را روی آسیاب ها بریزید.
- حدود 25 ثانیه هم بزنید.
- روی آن را بگذارید و بگذارید تا 4 دقیقه دم بکشد.
- پیستون را تا انتها فشار دهید.
- اسپرسوی خود را در یک فنجان بریزید.
با این روش حدود 35 میلی لیتر اسپرسو خواهید داشت.
پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید بهترین فرنچ پرس با معرفی مدل های باکیفیت و شیک
بله، در مقایسه با مقدار قهوه ای که استفاده کرده اید بسیار کم است، اما من از قبل به شما هشدار داده بودم. به همین دلیل، من از روش فرنچ پرس روزانه استفاده نمی کنم، اما اگر راه دیگری برای تهیه اسپرسو نداشته باشید، کار می کند.
پرفروشترین انواع فرنچ پرس اینجاست
-
روش 7: دستگاه نسپرسو
ما به روش + 1 رسیدیم. این یک دستور العمل اسپرسو نیست، به همین دلیل است که من به او +1 می گویم.
اگر عاشق اسپرسو هستید اما میدانید که درست کردن آن به تنهایی یک دردسر است، ممکن است یک دستگاه نسپرسو برای شما مناسب باشد!
استفاده از این ماشین ها بسیار آسان است:
- مخزن آب را پر کنید
- یک کپسول با طعم مورد علاقه خود را داخل آن قرار دهید
- یک دکمه را فشار دهید و اجازه دهید دستگاه کار خود را انجام دهد.
در حدود یک دقیقه، یک فنجان اسپرسو مناسب خواهید داشت. عصاره گیری کامل، خامه و برخی از غلاف ها طعم نسبتاً مناسبی خواهید داشت (بیشتر آنها اینطور نیستند).
به علاوه، هیچ آماده سازی یا تمیزکاری وجود ندارد، زیرا نیازی به آسیاب کردن لوبیا یا مقابله با فیلترهای نامرتب وجود ندارد.
چه از یک فنجان انفرادی در خانه لذت ببرید یا از مهمانان پذیرایی کنید، دستگاه های نسپرسو مطمئنا با انجام تمام کارهای سخت برای شما زندگی را آسان تر می کنند.
با این حال، سادگی استفاده از غلاف های نسپرسو معاوضه های بزرگی دارد:
- غلاف های آلومینیومی یا پلاستیکی برای محیط زیست وحشتناک هستند. آنها در طول تولید و حمل و نقل، ردپای کربن عظیمی از خود به جای می گذارند و تمام غلاف های استفاده شده در محل دفن زباله ها قرار می گیرند تا در 300-400 سال تجزیه شوند.
- غلاف ها گران هستند.
- اکثر غلاف های نسپرسو چندان عالی نیستند. تا به امروز، من تنها یک شرکت پیدا کرده ام که غلاف های نسپرسو مناسب و با طعم خوبی تولید می کند: قهوه Costa البته اکثر جاها موجود نیست.
بنابراین اگر وقت دارید، چند دقیقه از روز خود را اختصاص دهید و از یک شکل پایدارتر آماده سازی قهوه استفاده کنید.
پرفروشترین انواع اسپرسوساز نسپرسو
دانه های قهوه برای اسپرسو
فقط دانه های قهوه با کیفیت می توانند قهوه خوبی بسازند. این یک واقعیت است.
به طور سنتی، اسپرسوها با دانه های قهوه برشته تیره برای داشتن طعم قوی و غنی دم می شوند. دانه های عربیکا برای اسپرسو بهتر از روبوستا هستند زیرا یک فنجان قهوه متعادل با اسیدیته و شیرینی خوب تولید می کنند.
اگر در حال تهیه نوشیدنی های شیر بر پایه اسپرسو مانند لاته هستید، لوبیای تیره عالی عمل می کند.
با این حال، طرفداران قهوه تخصصی شروع به استفاده از دانههای برشته شده سبک و متوسط برای اسپرسو کردند تا نتها و طعمهای ظریف دانه قهوه را برجسته کنند. برخلاف آنچه بسیاری فکر میکنند، برشته کردن سبک، یک فنجان قهوه ضعیفتر نمیسازد. در عوض، اجازه می دهد تا پروفایل های طعم منحصر به فرد بدرخشند. با تفت دادن ملایمتر دانهها، قهوه تخصصی میتواند اسیدی روشنتر، میوهای شیرینتر، شکلاتی و حتی نتهای گلی را که ممکن است در یک برشته تیرهتر از بین برود، به ارمغان میآورد.
من هم اسپرسو ایتالیایی و هم اسپرسوی قهوه تخصصی را دوست دارم. اینکه کدام یک بیشتر هوس می کنم بستگی به احساس من در آن لحظه دارد. به طور کلی، بعد از غذا، من یک اسپرسوی ایتالیایی را ترجیح میدهم، اما در صورت عذا نخوردن، یک شات سبک را انتخاب میکنم.
نکته باریستا: قهوه فروشی های محله خود را پیدا کنید
به جای خرید دانههای قهوه سوپرمارکت، کافه های کوچک را در شهر خود یا آنلاین پیدا کنید. دانه های قهوه آنها بسیار برتر هستند از آنچه در قفسه های یک سوپرمارکت پیدا می کنید.
چه نوع آسیاب برای اسپرسو بهتر است؟
آسیاب خوب بهترین نوع آسیاب قهوه برای استفاده در اسپرسو است، زیرا تضمین می کند که آب تمام طعم های دانه ها را استخراج کرده و یک فنجان قهوه غنی، متعادل و خوش طعم تولید می کند.
یک آسیاب درشت باعث میشود اسپرسویی با عطر و طعم ضعیف تولید شود.
پیشنهاد مطالعه: 50 مدل آسیاب قهوه باکیفیت و ارزان + خرید اینترنتی
دانه های آسیاب شده باید مثل نمک باشند.
در مورد اسپرسوسازهای فوق اتوماتیک چطور؟
من شخصاً اسپرسوسازهای فوق اتوماتیک را توصیه نمی کنم.
چرا؟
- آنهایی که مقرون به صرفه هستند، اسپرسوی خوبی نمی سازند. به هر حال به سلیقه من نیست
- آنهایی که اسپرسوی خوب درست می کنند بسیار گران هستند، بیش از 30 میلیون تومان، که آنها را از دسترس بیشتر مردم خارج می کند.
- بعد از هر چند فنجان مقدار زیادی تمیز کردن وجود دارد.
- اگر دستگاه خراب شود، تعمیر آن مشکل ساز است.
اما اگر مشکلی برای خرج کردن پول ندارید، قیمت انواع اسپرسو ساز فیلیپس (Philips) را بررسی کنید. البته مدلهای تمام اتوماتیک آن را.
سوالات متداول
-
آیا یک اسپرسو فقط قهوه سیاه کوچک است؟
اسپرسو یک روش دم کردن است که منجر به یک نوشیدنی غلیظ و غنی از قهوه به نام اسپرسو می شود. از قهوه قطره ای درست نمی شود.
-
برای تهیه یک اسپرسو به چند گرم قهوه نیاز دارید؟
بیشتر اسپرسوها به 9 گرم لوبیا برای یک نوبت و 18 گرم برای یک شات دبل نیاز دارند.
-
آیا برای تهیه اسپرسو واقعی به دستگاه اسپرسوساز نیاز دارید؟
روش های مختلفی برای تهیه قهوه به سبک اسپرسو بدون دستگاه اسپرسوساز وجود دارد، اما شما نمی توانید بدون دستگاه اسپرسو ساز یک اسپرسوی واقعی درست کنید.