25 مدل دوچرخه کوهستان حرفه ای و پرفروش + خرید اینترنتی
راهنمای خرید دوچرخه کوهستان
یکی از پرطرفدارترین رشتههای ورزشی که جنبه سرگرمی و تفریحی هم دارد، دوچرخه سواری است. خرید دوچرخه کوهستان و خرید دوچرخه شهری دو نوع پرفروش این رشته ورزشی هستند که در این مقاله، راهنمای خرید دوچرخه کوهستان را بیان میکنیم تا بتوانید مناسبترین و بهترین دوچرخه را برای مسیرهای خاکی و شیبدار انتخاب و خریداری کنید.
پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید عینک دوچرخه سواری با معرفی مدل های شیک
نکات مهم هنگام خرید دوچرخه کوهستان
-
بدنه مقاوم و سبک
اولین موضوعی که باید در نظر بگیرید، وزن سبک و بدنه مقاوم دوچرخه است زیرا هر چقدر دوچرخه شما سبکتر باشد، راحتتر و بهتر میتوانید مسیرهای خاکی و شیبدار را طی کنید. علاوه بر وزن، آلیاژ مورد استفاده در بدنه هم موضوع مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. به هرحال، احتمال بر هم خوردن تعادل و بهدنبال آن، زمین خوردن در مسیرهای کوهستانی و خاکی زیاد است به همین خاطر جنس بدنه در این مدلها باید بسیار مقاوم باشد. در میان برندهای گرانقیمت، دوچرخه کوهستان اسکات و دوچرخه کوهستان جاینت بدنه فوقالعادهای دارند ولی قیمت بالای این برندها باعث شده تعداد فروش پایینتری داشته باشند.
در برندهای مطرح و گرانقیمت، بدنه از جنس فیبر کربن است تا در عین مقاومت بالا، وزن سبکی هم داشته باشد. دوچرخههای فیبر کربن صرفا مخصوص ورزشکاران حرفهای است و کمتر برای افراد آماتور استفاده میشود. آلیاژهای دیگری مثل آلومینیوم در برندهای متوسط بازار بهکار میرود که مقاومت مناسبی دارند و مهمتر از آن، خبری از قیمتهای نجومی هم در آنها نیست! از جمله برندهایی که قیمت مناسبی دارند، میتوان به دوچرخه کوهستان ویوا، دوچرخه کوهستان اورلورد و… اشاره کرد. آلومینیوم هم به سبب وزن کم، گزینه خوبی برای دوچرخههای این رشته محسوب میشود و استفاده از آن، باعث کاهش قیمت دوچرخه کوهستان شده است. البته، آلومینیوم خالص مقاومت اندکی دارد و بسیار نرم است بههمین خاطر در صنایع مختلف، از آلیاژهای آن استفاده میشود.
-
آج لاستیک
دوچرخه سواری در جادههای خاکی و ناهموار، لاستیک مناسب خود را میطلبد. هر چقدر سطح مقطع لاستیک بیشتر باشد، دوچرخه پایدارتر است و احتمال برهم خوردن تعادل، بهخصوص در سرعت بالا، کاهش پیدا میکند. لاستیکهای استفاده شده در دوچرخه کوهستان حرفه ای، بزرگتر و پهنتر از لاستیک دوچرخههای شهری و مسابقهای است. مزیت لاستیک پهن در دوچرخه کوهستان اسپرت، افزایش اصطکاک لاستیک با جاده است و لیز خوردن دوچرخه را به صفر میرساند ولی در کنار این مزیت، یک عیب و نقص بزرگ هم دارد؛ افزایش اصطکاک، انرژی بیشتری تلف میکند و مجبور هستید بیشتر رکاب بزنید!
لاستیکهای گل درشت، آج برآمده و برجستهای دارند و کاملاً مناسب رشته دوچرخه سواری کوهستان هستند. به همین خاطر، در دوچرخه کوهستان المپیا و دوچرخه کوهستان بابل، شاهد استفاده از لاستیکهای پهن و بزرگ هستیم. علاوه بر لاستیک و اهمیت آج آن، طوقه چرخ که لاستیک روی آن سوار میشود هم موضوع مهمی در راهنمای خرید دوچرخه کوهستان به حساب میآید. جنس آلیاژ طوقه و ضخامت آن، هرچقدر بهتر و با کیفیتتر باشد، دوام بیشتری دارد و دفرمه نمیشود. منظور از دفرمه شدن، خارج شدن از حالت دایرهای است که در اصطلاح میگوییم طوقه، تاب دارد!
شکل آج لاستیک درکیفیت دوچرخه سواری و حتی ترمزگیری و پایداری آن تاثیرگذار است
-
سیستم ترمز
در گذشته، تمام دوچرخهها، اعم از دوچرخه شهری، دوچرخه پیست و مسابقهای، کوهستان و… از ترمزهای ویبریک یا همان لقمهای سیمی استفاده میکردند ولی به سبب نقصهای این سیستم، برندهای مطرح به فکر استفاده از ترمز دیسک و لنت افتادند و در مدت کوتاهی، ترمز دیسکی فراگیر شد. سیستم ترمز، یکی از مهمترین شاخصههایی است که در خرید دوچرخه کوهستان باید مورد توجه قرار گیرد زیرا دوچرخه سواری در مسیرهای ناهموار که عمدتاً پیچ و خم و شیبدار هم هستند، ممکن است خطرناک باشد بههمین خاطر، اهمیت ترمز چند برابر میشود. در میان ترمزهای دیسک و لنت، نوع هیدرولیکی، بهتر، نرمتر و البته گرانتر است ولی شکل سیمی که به دیسکی مکانیکی هم شهرت دارد، ارزانتر، خشکتر و سفتتر از نوع هیدرولیکی است. جنس لنت، ضخامت و سطح مقطع دیسک چرخ و… در کیفیت ترمزگیری نقش مهمی ایفا میکنند و هر چقدر دیسک و لنت بزرگتر باشند، امنیت بیشتری حین ترمزگیری دارند. یک نقص مشکل آفرین در سیستم ترمز لنت و دیسک هیدرولیکی، احتمال آسیب لولههای حاوی روغن ترمز است و اگر این آسیب به تخلیه روغن منجر شود، سیستم ترمزگیری از مدار خارج میشود! با این حال استقبال از ترمز دیسکی هیدرولیک بسیار بیشتر از دیسکی مکانیکی است.
-
طراحی و ارگونومی فرمان
ناهموار بودن مسیر، باعث ضربههای مستمر به بدن دوچرخه سوار میشود و هر چقدر سرعت دوچرخه و ناهمواری مسیر بیشتر باشد، ضربههای وارده به دوچرخه و به بدن شما نیز بیشتر میشود، بنابراین طراحی فرمان باید به نحوی باشد که احتمال آسیب به پنجه دست و مچ دوچرخه سوار کاهش یابد. به همین خاطر، شکل و ظاهر فرمان در برندهای مطرح مثل دوچرخه کوهستان جاینت، دوچرخه کوهستان کراس و… منحصر بهفرد است و طراحی خاصی دارد. علاوه بر اهمیت طراحی فرمان برای کاهش آسیبهای احتمالی به دستهای دوچرخه سوار، به سبب اهمیت قرار گرفتن فرد روی دوچرخه برای تعادل بهتر و بیشتر ،فرمان دوچرخه کوهستان باید به شکلی باشد که دوچرخه سوار تسلط مطلقی روی دوچرخه داشته باشد. هرچقدر فرد دوچرخه سوار روی کنترل دوچرخه تسلط داشته باشد، امکان برهم خوردن تعادل کاهش پیدا میکند و همین موضوع باعث شده دوچرخههای برندهای معروف، پایدارتر باشند. البته این نکته را فراموش نکنید که اغلب دوچرخههای طراحی شده برای مسیرهای ناهموار کوهستانی، دارای یک کمک فنر روی دوشاخ جلویی هستند تا ضربات مسیر را دفع کرده و فشار وارده به فرمان و دستها را کاهش دهد.
-
تعداد دنده
برخلاف دوچرخههای شهری که تعداد دنده خیلی اهمیت ندارد، در دوچرخههایی که برای مسیرهای ناهموار و کوهستانی تولید میشوند، تعداد دنده بسیار مهم است. هر چقدر دندههای سبکتر بیشتر باشند، دوچرخه سوار با انرژی کمتری میتواند شیب مسیر را طی کند و فشار کمتری به پاهای او وارد میشود البته افرادی که به صورت حرفهای این ورزش را دنبال میکنند، دوچرخه با تعداد دندههای کمتر را انتخاب میکنند زیرا هر چقدر که تعداد خودرو جلو و عقب دوچرخه کمتر باشد، وزن دوچرخه کوهستان نیز کمتر میشود ولی برای افراد آماتور و نیمه حرفهای که دوست دارند با زحمت کمتری شیب جادههای ناهموار کوهستانی را بالا بروند، هر چقدر تعداد دنده بیشتر باشد بهتر است! دوچرخههای کوهستان ممکن است ۲۱، ۲۴، ۲۷ دنده یا بالاتر باشند.
مشاهده نسخه pdf مقاله: 25 مدل دوچرخه کوهستان حرفه ای و پرفروش + خرید اینترنتی
پیشنهادهایی برای شما
محصولات پیشنهادی این مقالهمشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا
امتیاز کاربران
دوچرخه کوهستان جاینت مدل TALON 3 Black Chrome سایز 27.5
قیمت روز ، تصاویر بیشتر و خریدمشخصات کالا
مشخصات کالا
مشخصات کالا