خانه داری

روش نگهداری و تکثیر گل مرجان مینیاتوری در خانه

هر آنچیزی که باید درباره مرجان مینیاتوری بدانید

مرجان مینیاتوری یکی از گیاهان آپارتمانی است که آن را با نام‌های دیگری نظیر: فرفیون زینتی یا تاج خار هم می‌شناسند.

تنوع گل مرجان بسیار زیاد بوده و آن را می‌توان در اشکال مختلفی چون: مینیاتوری، ابلق، بزرگ، کوچک و هلندی در بازار یافت. گل مرجان، جزو آن‌دسته از گیاهانی است که هر ساله از توانایی گل دادن برخوردار است.

به طور کلی، این گیاه در رنگ‌های جذابی چون: زرد، صورتی، قرمز و کرم موجود بوده و تعداد بوته‌های حاوی گل آن به 2 تا 8 عدد می‌رسد.

اگر تمامی شرایط برای گیاه مرجان مینیاتوری فراهم شود، رشد و گل‌دهی آن سریع‌تر اتفاق خواهد افتاد. نام علمی این گیاه، Euphorbia milii و منطقه بومی آن آفریقا است.

گیاه مرجان از لحاظ ظاهری به مانند کاکتوس بوده و مراحل رشد بسیار مشابهی با آن دارد. این گیاه قابلیت تحمل کم‌آبی را در شرایط سخت داشته و به دلیل همین ویژگی می‌توان آن را در رده کاکاتوس‌ها دسته‌بندی کرد.

در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با راهنمای نگهداری و تکثیر گیاه مرجان در خانه آشنا نماییم.

مشخصات کلی مرجان مینیاتوری

  • نام علمی مرجان مینیاتوری، Euphorbia milii بوده که به نام دیگری در زبان لاتین Crown of Thorns (تاج خار) معروف است.
  • اگر تمام شرایط جهت نگهداری از این گیاه را فراهم کنید، اندازه آن در فضای بسته نیم تا یک متر و در فضای باز به یک تا دو متر خواهد رسید.
  • منطقه بومی گیاه مرجان، آفریقا بوده و قابلیت رشد در مناطق کم‌آب را دارد.
  • دست زدن به شیره داخلی این گیاه بدون دستکش، احتمال مسمومیت را برای انسان و حیوانات خانگی افزایش خواهد داد.
  • گیاه مرجان در مقایسه با سایر گیاهان آپارتمانی از قابلیت گل‌دهی در همه فصل‌ها برخوردار است.
  • گیاه مرجان جهت رشد بهتر نیاز به خاک مغذی با PH اسیدی تا خنثی دارد.
  • این گیاه، جزو آن‌دسته از گیاهانی است که جهت رشد نیاز به نور مستقیم خورشید دارد.

شرایط نگهداری از مرجان مینیاتوری چگونه است؟

نگهداری از مرجان مینیاتوری، کار چندان سختی نبوده اما رشد سریع آن بستگی به چگونگی مراقبت شما از این گیاه دارد.

جالب است بدانید که از این گیاه می‌توان هم در فضای باز و هم در فضای بسته آپارتمانی استفاده نمود. در ادامه شما را با نکات مهم در مورد شرایط نگهداری از گیاه مرجان در دو فضای باز و بسته آشنا خواهیم کرد:

  • جهت رشد کافی مرجان مینیاتوری در فضای باز توصیه شده که آن را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید. در صورت کاشت این گیاه در باغچه منزلتان باید آن را آبیاری کامل کرده تا آب در ریشه‌ها به خوبی حفظ شود.
  • توانایی این گیاه در دمای بالای 32 درجه بسیار بالا بوده و تحت هر شرایطی می‌تواند رشد نماید. گیاه مرجان تنها در برابر هوای سرد تاب تحمل نداشته و بهتر است که از نگهداری آن در هوای سرد زمستانی، پرهیز نمایید.
  • اگر می‌خواهید مرجان مینیاتوری را در فضای خانه نگهداری نمایید بهتر است آن را در قسمت غربی یا جنوبی که بیشترین مقدار نور جهت رشد گیاه فراهم بوده، قرار دهید. در مجموع، این گیاه در کل روز به 2 الی 3 ساعت تابش مستقیم نور خورشید نیاز خواهد داشت.
  • این گیاه در برابر کم‌آبی، دوام بالایی داشته و تاب تحمل هر شرایطی در فضای بسته را دارد. البته بهتر است که هر موقع خاک گیاه به طور کامل خشک شد، جهت آبیاری آن اقدام نمایید.

توجه به نکات زیر جهت نگهداری از گیاه مرجان بسیار ضروری می‌باشد:

  • خاک مرجان مینیاتوری

جهت رشد سریع این گیاه توصیه شده که از خاک باغچه و شن استفاده شود. البته اضافه کردن مقداری خاک کوکوپیت، ورمی‌کمپوست و شن درشت هم می‌تواند به رویش هر چه بیشتر این گیاه کمک نماید.

  • آبیاری گیاه مرجان

مرجان مینیاتوری جزو آن‌دسته از گیاهانی به شمار می‌رود که احتیاجی به آبیاری زیاد ندارد.

جهت آبیاری گیاه مرجان به خاک آن توجه نمایید. زیرا خاک گیاه باید تا عمق 3 تا 5 سانتی‌متر خشک باشد. گیاه مرجان در فصل گرما، هفته‌ای یکبار و در فصل سرما هر دو هفته یکبار به آبیاری نیاز خواهد داشت. جهت آبیاری، بهتر است آب را مستقیما بر روی خاک اسپری نمایید.

  • میزان دمای مناسب جهت رشد گیاه مرجان مینیاتوری

مرجان مینیاتوری، گرمای زیاد را ترجیح می‌دهد. تاب تحمل گیاه مرجان در فصل گرما بسیار زیاد بوده اما نسبت به دمای زیر 10 درجه سانتی‌گراد بسیار حساس است. بهترین دمای در نظر گرفته شده جهت رویش گیاه مرجان، 24 الی 32 درجه سانتی‌گراد است.

  • نحوه کوددهی گیاه مرجان

بهترین زمانی که باید جهت کود دادن به مرجان مینیاتوری اختصاص دهید، ابتدای بهار است. هر دو هفته یکبار جهت کود دادن به این گیاه با فرمول 5-10-5 الزامی است.

آشنایی با شرایط تکثیر گیاه مرجان

شما می‌توانید گیاه مرجان مینیاتوری را از دو طریق بذر و قلمه زدن، تکثیر نمایید. جهت تکثیر گیاه مرجان در روش اول باید بذر آن را از مراکز گل‌فروشی تهیه کرده و 2 تا 3 عدد بذر را در خاک گلدان بکارید.

آبیاری این گیاه باید به طور مرتب باشد. جهت حفظ رطوبت خاک بهتر است که سر آن را با یک پلاستیک یا نایلون پوشانده و زیر نور غیر مستقیم خورشید در دمای مشخص 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

بعد از 5 الی 8 ماه زمان نیاز است تا جوانه‌های آن رشد کرده و به ارتفاع 8 سانتی‌متر برسد. سپس می‌توانید گیاه را به گلدان بزرگ‌تر منتقل نمایید.

شما می‌توانید از طریق قلمه زدن، گیاه مرجان مینیاتوری را تکثیر نمایید. بهترین زمان برای انجام این کار، فصل بهار و تابستان است. جهت انجام این کار باید یکی از ساقه‌های سالم را به طول 7 تا 10 سانتی‌متر از گیاه اصلی جدا کنید.

البته توجه داشته باشید که شیره ساقه این گیاه، سمی بوده و می‌تواند خطرآفرین باشد. جهت خارج شدن شیره گیاه، آن را داخل آب ولرم کرده تا سم آن خارج شود.

سپس نیاز است که قلمه ساقه را به مدت چند ساعت در هوای آزاد گذاشته تا ته آن کامل خشک شود. در نهایت قلمه را می‌توانید در خاک کاکتوس یا خاک حاوی کمپوست درون گلدان بکارید. بعد از گذشت دو ماه، نتیجه رشد آن را خواهید دید.

مشاهده نسخه pdf مقاله: روش نگهداری و تکثیر گل مرجان مینیاتوری در خانه

پیشنهادهایی برای شما

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا