مبلمان و چیدمان

ترکیب رنگ چیدمان منزل چگونه باید باشد،ایده ها و نکات طلایی

چیدمان منزل اگر به صورت اصولی اجرا شود، جذابیت ظاهری آن در نگاه فرد بیننده افزایش می‌یابد. یکی از مهمترین موارد تاثیرگذار در طراحی داخلی منزل، استفاده از رنگ‌های ترکیبی در فضای محیط است. به عبارتی هیچ گونه محدودیتی جهت استفاده از ترکیب‌های مختلف رنگ در دکوراسیون منزل وجود ندارد. اما اگر با چرخه رنگ‌ها و روانشناسی مربوط به آنها آشنا باشید می‌توانید بهترین و شیک­‌ترین طراحی داخلی را در منزل خود پیاده‌سازی نمایید.

چند نکته کاربردی جهت انتخاب رنگ مناسب برای چیدمان خانه:

اولین نکته‌ای که در مورد دکوراسیون منزل باید بدانید این است که رنگ‌ها باید کاملا متناسب و هماهنگ با اجزای داخلی محیط نظیر: کفپوش، دیوار، پرده، کابینت و لوازم منزل انتخاب شوند. شما می‌توانید از مجموعه رنگ‌های شاد در چیدمان خانه خود استفاده کنید اما باید بدانید که رمز ترکیب رنگ‌ها در دکوراسیون منزلتان به چه نحوی باید باشد. به طور کلی رنگ‌ها به گروه‌های اصلی، فرعی و مکمل تقسیم بندی می‌شوند که در ذیل به آنها اشاره کرده‌ایم:

  • رنگ‌های اصلی: زرد، قرمز و آبی
  • رنگ‌های فرعی: نارنجی – ترکیب رنگ‌های زرد و قرمز، سبز – ترکیب رنگ‌های زرد و آبی، بنفش – ترکیب رنگ‌های قرمز و آبی
  • رنگ‌های مکمل: در واقع می‌توان گفت مکمل‌ رنگ‌های اصلی از دو رنگ اصلی دیگر و ترکیب آن دو به وجود می‌آید.

پس آن چیزی که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده این است که بتوانید رنگ‌های مکمل را در کنار همدیگر قرار داده و از آنها در دکوراسیون داخلی منزل خود به نحو احسنت استفاده نمایید. توجه کنید که اگر وسایل لوکس و درجه یک برای منزل خود خریداری کرده باشید اما با چگونگی به کار بردن ترکیب رنگ‌ها در محیط آشنا نباشید به طور قطع فضای مورد نظر شما جذابیت خود را از دست خواهد داد.

  1. آیا با قانون 60-30-10 در انتخاب بهترین ترکیب رنگ دکوراسیون منزل آشنایی دارید؟ این قانون به شما می‌گوید که از نسبت‌های مورد نظر در ترکیب رنگ دکوراسیون فضای محیط استفاده کنید. در این قانون شما باید 60 درصد رنگ‌های غالب، 30 درصد رنگ‌های ثانویه و 10 درصد رنگ‌های فرعی را در چیدمان منزل خود به کار ببرید تا بتوانید به بهترین ترکیب رنگ در فضای مورد نظر خود دست یابید. طبق قانون گفته شده، رنگ‌های به کار رفته در کفپوش و دیوار 60 درصد (رنگ‌های غالب)، مبلمان 30 درصد (رنگ‌های ثانویه) و وسایل دکوری کوچک 10 درصد (رنگ‌های فرعی) باید باشند.
  2. شما می‌توانید با بکارگیری ترکیب درست رنگ‌ها، فضای مورد نظر خود را بزرگتر و یا کوچکتر جلوه دهید. به عنوان مثال در چیدمان منزل با متراژ پایین از رنگ‌های روشن استفاده شود تا فضا بزرگ و دلباز به دید فرد بیننده بیاید. استفاده از رنگ‌های تیره در چنین فضاهایی به دلیل کوچک‌تر دیده شدن محیط، اثر منفی بر دکوراسیون منزل شما می‌گذارد.

پیشنهاد مطالعه: بهترین رنگ دکوراسیون خانه چه رنگی است؟(روانشناسی رنگ ها)

در مورد انتخاب رنگ‌ زمینه خانه به موارد زیر توجه نمایید:

  • در مورد دیوارها و کف‌پوش خانه از رنگ‌های خنثی با تناژ ملایم استفاده نمایید. انتخاب رنگ‌های تند در قسمت‌های ذکر شده بعد از مدتی باعث خستگی چشم می‌شود.
  • در مورد اتاق‌خواب دست شما جهت استفاده از رنگ‌های مختلف بازتر است. زیرا انتخاب رنگ در مورد اتاق‌خواب تا حد زیادی به جنسیت و سن افراد بستگی دارد.
  • در مورد اتاق نشیمن سعی نمایید که حتی‌الامکان بخش‌هایی از دیوار یا کفپوش را با رنگ‌های به کار رفته در وسایل خانه، هماهنگ و ست نمایید.

امیدواریم مطلب امروز در دسته بندی مبلمان و چیدمان برای مشا مفید باشد.

پیشنهادهایی برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا